Meerdere remakes van Assassin’s Creed in de maak

thumbnail

Ubisoft zegt dat het meerdere remakes van Assassin’s Creed in de maak heeft. CEO Yves Guillemot zou dit via het Ubisoft blog bekend gemaakt hebben. Om welke remakes het precies gaat is nog niet bekend gemaakt. Het verleden van de reeks is inmiddels zeer uitgebreid en kent vele titels die zowel zeer succesvol, als minder succesvol waren.

De “Assassin’s Creed” serie, ontwikkeld door Ubisoft, debuteerde in 2007 en is uitgegroeid tot een van de meest populaire en langdurige franchises in de gamingwereld. De eerste game, “Assassin’s Creed,” introduceerde spelers aan Desmond Miles en zijn voorouder Altaïr Ibn-La’Ahad, een assassin in het Heilige Land tijdens de Derde Kruistocht. De serie bouwde voort op deze basis met “Assassin’s Creed II” (2009), waarin spelers in de huid kropen van Ezio Auditore da Firenze in het renaissancistische Italië. Ezio’s verhaal werd verder uitgebreid in “Assassin’s Creed Brotherhood” (2010) en “Assassin’s Creed Revelations” (2011). Tegelijkertijd werd de meta-verhaallijn rondom Desmond Miles doorgetrokken, waarbij spelers meer leerden over de eeuwenoude strijd tussen Assassins en Templars.

In 2012 bracht Ubisoft “Assassin’s Creed III” uit, dat zich afspeelde tijdens de Amerikaanse Revolutie met Connor Kenway als protagonist. Dit werd gevolgd door “Assassin’s Creed IV: Black Flag” (2013), waarin piraterij en zeeslagen centraal stonden met Edward Kenway, Connor’s grootvader, in de hoofdrol. “Assassin’s Creed Rogue” (2014) bood een alternatieve blik door spelers in de rol van een Templar te plaatsen, Shay Cormac, tijdens de Zevenjarige Oorlog. “Assassin’s Creed Unity” (2014) nam spelers mee naar het revolutionaire Frankrijk, terwijl “Assassin’s Creed Syndicate” (2015) zich afspeelde in het Victoriaanse Londen met de tweeling Jacob en Evie Frye.

Na een korte pauze keerde de serie terug met “Assassin’s Creed Origins” (2017), dat de oorsprong van de broederschap in het oude Egypte verkende. “Assassin’s Creed Odyssey” (2018) volgde, dat zich afspeelde in het oude Griekenland tijdens de Peloponnesische Oorlog. De meest recente grote titel, “Assassin’s Creed Valhalla” (2020), speelt zich af tijdens de Vikingtijd in Engeland. Deze moderne titels introduceerden RPG-elementen en een open-wereldontwerp, wat de gameplay aanzienlijk uitbreidde. Naast de hoofdgames zijn er tal van spin-offs, mobiele games en remasters, zoals “Assassin’s Creed Liberation,” “Assassin’s Creed Chronicles,” en “Assassin’s Creed III Remastered,” die bijdragen aan het rijke universum van de serie.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2979
  23 dagen geleden

  Had niet verwacht dat Ubisoft ook met remakes zou maken van AC spellen.De Ezio trilogie was erg goed en dan kunnen toffe remakes worden,Maar er zal denk ik niet zo veel aan de gameplay veranderen waardoor vervolgen mij beter lijken.Er zijn nog genoeg periodes en culturen uit de menselijke geschiedenis die ze kunnen gebruiken.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx