Medal of Honor: Heroes

thumbnail

Boeren die continu op het land aan het werk zijn, die zijn hun werk ook wel eens zat. Koeien melken zou iedereen wel kunnen, het is iets dat uiteindelijk een ritme wordt. Geen wonder dat men bij bepaalde ontwikkelaars zoals Electronic Arts, of EA, als geen ander weet hoe je een koe moet melken. Ditmaal is er een koe in verwachting van een PSP kalf, en het zal de naam Medal of Honor – Heroes krijgen. Inmiddels is de stal al enkele tientallen koeien en kalveren groot, en is EA dus de grote stier die dus overal op springt en de wereld bevrucht met nog meer koetjes en kalfjes. Ik als liefhebber van computerspellen snap dan ook niet dat sommige ontwikkelaars, EA is echt niet de enige, nou in eens over gaan op het melken van koeien. Deze melkerij, ook wel uitmelkerij genoemd, is de laatste jaren in een grote trend doorgezet door andere ontwikkelaars en uitgevers. Je zou bijna ziek worden en niet meer geloven dat melk nu nog goed kan zijn voor je tanden of voor bij een lekker broodje kaas. Een broodje kaas is tenminste nog wat waard, omdat het zo’n lekker goudgeel kleurtje heeft. Dat gouden kleurtje is te wijten aan het feit dat kaas veel lekkerder wegspeelt dan de melkproductie van bijvoorbeeld EA. De spelbesturing van kaas is naar mijn mening ook veel beter dan die van melk, je krijgt tenminste waar voor je geld. Helaas waren ze in de crisisjaren al blij als ze melk boven kaas konden veroorloven. Kaas was voor de rijken en melk voor de armen. Mensen die dus spaarcenten hadden en kaas kochten, die kochten een goede kaas met prima spelbesturing en een uitstekende single- en multiplayer. Het verbaast me dan ook iedere dag dat er nog steeds mensen zijn die melk boven kaas verkiezen. Laat ik dan maar eens proberen te vertellen waarom.

Twaalf unieke boerenlandschappen

In Medal of Honor – Heroes heb je de beschikking over twaalf unieke boeren landschappen. Deze kunnen variëren van weilanden aan rotskusten in Italië tot regenachtige landstraten in Nederland en besneeuwde heuvelweilanden in de Belgische Ardennen. Je moet als speler dan ook zorgen dat je jou omgeving goed kent en niet zomaar van de enige betonnen boerderij naar de anderen loopt en iedereen uitmelkt. Melken doe je overigens met machines die kleine patroontjes melk schieten op de melker. Wat klinkt dit toch heerlijk idioot, maar dat is het ook en daarom ga ik lekker door met waar ik gebleven ben. Om maar even met een nieuwe alinea te beginnen aan ‘’de grote melk en uitmelkerij’’ preview van Medal of Honor – Heroes voor de PSP.

Met meerdere kaasmakers en melkers tegelijk spelen

Kaasmakers en melkers hebben één ding gemeen, ze houden allebei van een goed gevecht tegen elkaar op dat kleine zwarte ding van Sony. De PSP zal dan ook volledig benut worden door het team van Electronic Arts. Je hebt in totaal vijftien weilanden tot je beschikking en je zult met 32 kaasmakers of melkers tegelijk je beroep kunnen uitoefenen. Dit mensen is geen geintje, maar echte realiteit waar mannen groot worden in het grote boerenbedrijf van EA. Je hoeft je er echt niet voor te schamen, en wat ik jullie vertel is lang niet allemaal onzin. Iedereen die al sinds 1999 of daarvoor naar EA ziet te luisteren en hun spellen speelt weet wel dat ik wel enigszins gelijk heb. Jammer alleen is dat men dat in LA. U.S.A. nog niet doorheeft. Hopelijk komen ze daar de komende jaren wel achter en krijgen we dan een definitief einde van het WWII FPS tijdperk, wat eerlijk gezegd begint het zelfs mij als WWII fanaticus een beetje de strot uit te komen. Maar ik kan het natuurlijk ook fout hebben, er zijn altijd boeren- en boerinnen die deze spellen wel willen kopen en het ook alleen maar doen omdat het Medal of Honor is. Eerlijk gezegd vind ik dat soort mensen best wel zielig. Er zijn toch wel meer spellen op de wereld dan alleen die uitmelkerij troep van EA. Ik heb toch liever een lekker stukje gouden ouden Amsterdammer dan een pak zure karnemelk van bijvoorbeeld EA. Ik moet wel toegeven dat EA echt niet de enige is zoals ik eerder al vermelde, want er zijn er wel meer die dit doen en dat kan de consument of klant wel voor zichzelf uitmaken, Het is alleen jammer dat deze heisa nu al sinds 1999 doorgaat en bijna elk jaar weer met een nieuw product op de markt komt.

Mag ik ook eens een keertje melken

Ik raad jullie dan ook aan eens te kijken naar spellen die nog voor de eerste keer moeten uitkomen. Ik heb zeer mijn twijfels bij deze titel en het doet me dan ook denken aan een oude Medal of Honor game voor de PC. Neem Allied Assault bijvoorbeeld, toen ik die voor het eerst zag vond ik het er ook al niet uitzien. Hetzelfde vind ik nu van Medal of Honor – Heroes voor de PC. Het is gewoon jammer dat men niet meer aandacht geeft en dat alles maar op tijd af moet zijn. Ik heb liever dat een spel 2x of 3x wordt uitgesteld, dan dat het op tijd af moet zijn en niks is. Als je spellen uitstelt mag je aannemen dat ze ook beter worden dan als je ze in eerste instantie al had uitgebracht. Tenslotte moeten jullie uiteraard wel zelf beslissen, maar ik zou toch gaan voor een echt lekker stukje kaas in plaat van een pak melk van een bepaalde ontwikkelaar. Maar natuurlijk mogen jullie zelf ook wel een keertje melken. Dat is helemaal aan jullie, ik zou het zelf in ieder geval niet doen.


 • Auteur: Eric Peter v/d Kooi | Genre: FPS | Release: 04-10-2006 | Uitgever: EA | Ontwikkelaar: EA Games
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x