Mattel en Outright Games brengen Matchbox Driving Adventures in september naar consoles en pc

thumbnail

Mattel, Inc., een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van speelgoed en familie-entertainment en eigenaar van een van de meest iconische merkenportfolio’s ter wereld, heeft vandaag in samenwerking met Outright Games, de toonaangevende uitgever van gezinsvriendelijk interactief entertainment, de eerste videogame voor alle consoles en pc’s onthuld die is geïnspireerd op het die-cast verzamelspeelgoedmerk Matchbox. Matchbox Driving Adventures is ontwikkeld door Casual Brothers en is verkrijgbaar op 20 september 2024 voor Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc via Steam en de Microsoft Store.

Met Matchbox Driving Adventures kunnen spelers digitale versies van hun favoriete authentieke Matchbox-voertuigen vrijspelen, aanpassen en ermee racen. Speel alleen mee of met maximaal vier vrienden in de lokale multiplayer en begin aan epische missies in zes verschillende omgevingen, waarbij je over verschillende circuits scheurt met meerdere varianten om het gaspedaal flink in te trappen.

Matchbox Driving Adventures is ontworpen voor alle speelstijlen en biedt twee verschillende speltypen. In Adventure Mode verkennen spelers op hun gemak het Matchbox Adventure Island en lossen ze intrigerende problemen op voor de bewoners te midden van rijke, evoluerende landschappen. In de Competition Mode wordt de spanning opgevoerd met een reeks unieke, gevarieerde circuits waar spelers het tegen elkaar kunnen opnemen voor een spannende en betoverende race-ervaring.

Matchbox Driving Adventures is perfect voor nieuwkomers en oude liefhebbers van het merk en biedt een dynamische en boeiende ervaring die de legendarische nalatenschap van Matchbox eer aandoet:

 • Customize en race met 12 originele Matchbox-voertuigen
 • Verken zes unieke omgevingen en race over 14 verschillende circuits plus variaties
 • Verken en voltooi meer dan 30 missies in Adventure Mode
 • Neem het op tegen maximaal vier spelers in lokale multiplayer in Competition Mode

“Matchbox terugbrengen naar consoles en pc is een belangrijke mijlpaal voor Mattel Digital Games”, zegt Mike DeLaet, Global Head of Digital Gaming bij Mattel. “Outright Games heeft de essentie van Matchbox weten te vangen door een boeiende wereld te creëren die gezinnen uitnodigt om de modelauto’s die ze kennen en waar ze van houden te verkennen en ermee te racen. We staan te popelen om een nieuwe generatie kennis te laten maken met de nalatenschap van Matchbox en hen het plezier van spannende avonturen in de echte wereld en de sensatie van de open weg te laten ontdekken.”

“Samenwerken met Mattel aan Matchbox Driving Adventures is een ongelooflijke kans geweest om een historisch merk aan te passen voor een videogame,” voegde Stephanie Malham, Managing Director van Outright Games toe. “Het creëren van replica’s van een aantal van de meest iconische voertuigen van het merk is een enorme hoeveelheid liefde geweest waarvan we weten dat verzamelaars en nieuwkomers het leuk zullen vinden om ze vrij te spelen en aan te passen terwijl ze door het spel navigeren. We kijken ernaar uit dat fans van alle leeftijden aan de slag gaan met de verschillende modi en ontdekken wat Matchbox Driving Adventures te bieden heeft.” 

Het legendarische Matchbox-merk werd in 1953 opgericht door autoliefhebber Jack Odell om een probleem op te lossen voor zijn dochter, die alleen speelgoed mee naar school kon nemen dat in een luciferdoosje paste. Dit leidde tot het iconische “luciferdoosje-autootje”, dat haar schoolvriendjes fascineerde en de geboorte betekende van een merk dat sindsdien wereldwijd miniatuurmodellen van die-cast auto’s en voertuigen aan kinderen en verzamelaars heeft gebracht. In de afgelopen 70 jaar heeft Matchbox zich uitgebreid met modelbouwpakketten, actiefiguren en grootschalige modellen, waarbij de hoge authenticiteitsnormen zijn gehandhaafd die het succes hebben bepaald. Vandaag de dag worden er elke seconde wereldwijd twee Matchbox-auto’s verkocht. Mattel heeft plannen aangekondigd om het merk om te vormen tot een live-action film, waarmee een nieuw hoofdstuk in de legendarische geschiedenis wordt ingeluid.

Volg Outright Games op YouTube (@OutrightGames), X (@Outright_Games) en Instagram (outright_games) om meer te weten te komen over Matchbox Driving Adventures en om meer aankomende games te ontdekken die worden uitgegeven door Outright Games met Mattel-franchises.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx