Mario & Sonic op de Olympische Spelen

thumbnail

Iedereen kent de verhalen van het oude Olympia wel. Griekse god Heracles bouwde een groot stadion ter ere van zijn vader, Zeus, en begon daarin de Olympische Spelen. Elke vier jaar werden de meest atletische mannen uitgedaagd in een paar spelen. De winnaars werden vereerd met een standbeeld of een vernoeming in een gedicht. Deze Olympische Spelen worden nog steeds om de vier jaar gehouden. Het is elke editie weer in een andere grote stad en de ene keer zijn het de winterspelen en de andere keer de zomerspelen. Volgend jaar is het de beurt aan Peking om de zomerspelen van 2008 te organiseren. Dit keer doen er echter niet alleen mensen mee. Mario en zijn vrienden zullen namelijk hun debuut op de Olympische Spelen maken. Ze staan er echter niet alleen voor, want Sonic en zijn team zullen voor het eerst in één game samenwerken, namelijk Mario & Sonic op de Olympische Spelen.

De hele groep komt samen.

Zoals de naam al zegt zul je in Mario & Sonic op de Olympische Spelen zelf mee kunnen doen met de Olympische sporten. Mario & Sonic strijden tegen elkaar voor de eer van een Olympische medaille. Ze zijn gelukkig niet de enige personages, want ook Peach, Bowser, Tales, Shadow en nog veel meer doen mee. Elk personage krijgt zijn eigen sterktes en zwaktes. Er zijn vier groepen waarin de karakters worden onderverdeeld. Bij het Power type zul je de grotere wezens als Bowser en Knuckels vinden. Zij zijn niet bepaald snel, maar zullen wel weer beter zijn bij sporten als kogelslingeren. Het speed type zal weer beter zijn op de atletiek baan. Er is ook een Skill type. De personages van dit type zullen weer heel goed zijn op de technische onderdelen als hoogspringen. Als laatste kun je dan ook nog kiezen voor een all-round personage als Mario. De verdeling van de personages ziet er goed uit en je zult niet zomaar elk personage kunnen gebruiken bij elk onderdeel.

Ook het aantal sporten dat je kunt spelen zit goed in elkaar. In totaal zijn er namelijk achttien onderdelen om te overmeesteren. Vrijwel alle atletiek onderdelen zitten erin en ook zijn er de bekendste afstanden op de renbaan. Het spel beperkt zich echter niet tot alleen tot de atletiek. Je zult ook kunnen schermen, boogschieten, schieten, roeien, zwemmen, turnen en tafeltennissen. Naast de originele onderdelen komen er ook nog eens vier Dream Events. In deze Dream Events kun je de speciale vaardigheden van elk personage gebruiken. Je hebt Dream Fencing, waarin je simpelweg moet vechten. Dream Platform is een spel waarbij je met leuke trucjes van een platform moet springen en zoveel mogelijk punten met de trucjes moet scoren. In Dream Table Tennis kun je tafeltennissen in combinatie met de speciale aanvallen van de personages. Het laatste, en misschien wel leukste Dream Event is Dream Race. Dit komt neer op Mario Kart zonder kart. Je zult over een baan moeten rennen en ondertussen elkaar bekogelen met de bekende power-ups uit Mario Kart.

Niet alles is origineel

Dit onderdeel is niet het enige wat Sega heeft overgenomen uit andere spellen. De besturing is bij sommige onderdelen namelijk ook niet heel origineel. Om te rennen moet je bijvoorbeeld de Wii-mote en Nunchuck naast elkaar, op en neer bewegen. Dit zat ook al in andere partygames. Bij andere sporten weer niet alleen om de beweging, maar ook nog om de timing van je bewegingen. Bij het verspringen zul je namelijk eerst moeten rennen naar de witte streep en dan vervolgens ook nog eens op tijd de Wii-mote omhoog moeten trekken om te springen. Een rondje boven je hoofd zul je bij kogelslingeren moeten maken en dan op precies het goede moment de A-knop moeten loslaten. Deze bewegingen zien er vrij simpel uit en hopelijk zal het dan ook goed werken. Een voordeel van de simpele bewegingen is, dat je bij de meeste sporten wel zult kunnen verwachten wat je moet doen. Iets wat de meeste mensen dan weer niet zullen verwachten is dat het er goed uit zal zien. Dit lijkt echter wel het geval te worden, want het ziet er op de gameplay beelden die nu uit zijn best mooi uit. Het heeft in zowel gameplay als wat betreft het grafische segment een beetje dezelfde stijl als de andere Mario games. De beelden zien er ook deels vergelijkbaar met Super Mario Galaxy uit.

Deze stijl heeft het tot nu toe altijd best goed gedaan voor Nintendo. Het is dan ook niet vreemd dat de verwachtingen voor Mario & Sonic op de Olympische Spelen best hoog zijn. Het is dan wel de zoveelste partygame, maar doordat het de eerste game is waarin je zowel kunt kiezen uit Mario als Sonic, zullen er vele fans vallen voor deze game. Het spel ziet er verder best goed verzorgd uit als je kijkt naar de hoeveelheid mogelijkheden die je hebt om te spelen. Met de Dream Events erin lijkt het ook nog eens wat leuker te gaan worden dan dat het alleen maar een sport game zou worden. Met de bekende elementen uit andere games zal het spel denk ik best snel te leren zijn, wat een groot voordeel is voor een Wii game. Al met al wordt het één van de weinige spellen van dit jaar die je in huis zult moeten hebben als Wii gamer. Vanaf 23 november is dit dan ook mogelijk. Er zit ook nog een DS versie aan te komen, maar hiervan is nog geen releasedatum bekend.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Sport/Party | Release: 18-11-2007 | Uitgever: SEGA | Ontwikkelaar: SEGA
  Graphics: 7.5 | Geluid: 6.5 | Gameplay: 7.0 | Besturing: 6.0 | Replay: 7.8
  7.3

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx