LIVE A LIVE krijgt release schedule

thumbnail

SQUARE ENIX maakt vandaag bekend dat de bekroonde HD-2D RPG, LIVE A LIVE, op 27 april 2023 verschijnt voor PlayStation 5 (PS5), PlayStation 4 (PS4) en pc via STEAM. LIVE A LIVE verscheen vorig jaar als HD-2D remake voor het Nintendo Switch-systeem, en werd toen warm ontvangen. Deze verhaalgedreven HD-2D RPG is ontwikkeld door Team Asano, bekend van OCTOPATH TRAVELER, BRAVELY DEFAULT II en TRIANGLE STRATEGY.

LIVE A LIVE biedt spelers de vrijheid om acht verschillende verhalen te beleven met acht verschillende personage, elk in een ander tijdperk, uiteenlopend van de prehistorie tot het Wilde Westen, en meer. Elk hoofdstuk daagt spelers uit met een andere soort gameplay, zoals stealth, suspense en het plaatsen van valstrikken, allemaal gebaseerd op het turn-based gevechtssysteem van LIVE A LIVE. De episodische verhaalvorm biedt spelers veel ruimte om het avontuur naar eigen voorkeur vorm te geven, waarbij spelers zelf kiezen in welke volgorde ze de hoofdstukken van begin tot eind willen voltooien, of om juist steeds tussen de hoofdstukken te wisselen.

LIVE A LIVE is geproduceerd door Takashi Tokita (CHRONO TRIGGER en FINAL FANTASY IV), de director van het origineel voor de Super Nintendo, en is opnieuw tot leven gewekt met HD-2D-technologie. Door de mix van pixel art met moderne graphics, kunnen spelers genieten van een klassieke RPG-ervaring met verbeterde beelden op PS4, PS5 en pc. Spelers kunnen ook uitkijken naar een opnieuw gearrangeerde versie van de soundtrack van de game, die is vernieuwd onder supervisie van de originele muziekschrijver van LIVE A LIVE, Yoko Shimomura (bekend van FINAL FANTASY XV en de KINGDOM HEARTS-serie).

Daarnaast is een gratis speelbare demo verkrijgbaar in de PlayStation Store en op STEAM. In de LIVE A LIVE-demo kunnen spelers de beginsecties spelen van drie van de acht verhalen in de game: The Wild West, Twilight of Edo Japan en The Distant Future. Na aanschaf kunnen PlayStation- en STEAM-spelers hun opgeslagen vorderingen overzetten naar de volledige versie van de game, zodat ze na de lancering kunnen verder spelen vanaf het punt waar ze waren gebleven.

LIVE A LIVE verschijnt op 27 april 2023 voor PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via STEAM. Spelers kunnen vanaf vandaag de game pre-orderen in de PlayStation Store of op STEAM. PlayStation Plus-leden die de game pre-orderen vóór de lancering op 27 april 2023 krijgen 20% korting, net als STEAM-spelers die de game aanschaffen vóór 11 mei 2023.

Ga voor meer informatie over LIVE A LIVE naar https://square-enix-games.com/games/live-a-live

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx