Life is Strange 2 – Episode 5

thumbnail

Waardige afsluiter?

Het slot is eindelijk daar. De 5-episodes durende reeks van Life is Strange 2 komt tot een eind. Het heeft ongeveer ’n jaar geduurd voordat het spannende verhaal van Sean en Daniel helemaal beleefd kan worden en dus zijn we benieuwd of hiermee de game de eerste Life is Strange kan overtreffen.

In de spannende finale van het seizoen hebben Sean en Daniel hun bestemming bijna bereikt. Maar om daadwerkelijk in Puerto Lobos, Mexico te kunnen arriveren, moeten ze nog wel uit handen blijven van de politie, de FBI en de burgerwachten die de grens bewaken. Kunnen de Wolf Brothers doorzetten en slagen – of zal hun reis met het doel voor ogen eindigen? Hoe hun verhaal afloopt, wordt bepaald door de keuzes die jij maakt in Life is Strange 2. Het spel kent maarliefst 7 verschillende eindes wat ervoor zorgt dat er flink wat variatie in de outcomes is en zorgt voor compleet verschillende verhalen van spelers. Hoewel de tussenliggende episodes redelijk langzaam op gang kwamen en nog weinig losmaakte, is dat in deeltje 5 wel het geval. Ja, ook deel 5 begint erg traag, maar het einde van dit chapter maakt zeer veel goed. Het is namelijk de vraag hoe en of Sean en Daniel de grens weten over te steken naar Mexico, en hoe het hun daarna vergaat, want alleen het oversteken maakt hun leven nog niet zorgeloos.

Trage start, emotioneel einde

Het einde, zonder al te veel te spoilen, is in ieder geval het meest meeslepende deel van de gehele serie chapters. Vooral de soundtrack speelt hierin een grote rol, want deze is en blijft van perfecte kwaliteit. Echter moet gezegd worden dat chapter 5 het kortste is van alle chapters. Na slechts 2 uurtjes spelen zul je al de credits voorbij zien rollen, waarmee dit dus wel een erg karige afsluiting is wat betreft game length. Nu we de retail-versie van alle delen op een disc hebben ontvangen kunnen we ook direct de balans opnemen van de gehele Life is Strange 2-serie, en die is gematigd positief. Toch is Life is Strange 2 voor mij geen gedenkwaardige game waarover ik het over 10 jaren nog zal hebben. Het verhaal is okay, maar echt bijzonder spannend wordt het eigenlijk bijna nooit, met uitzondering op wat momenten in chapter 1 en 5.

Echt nieuwe features kent de game gedurende het verloop ook niet. De graphics van het spel blijven middelmatig, met de soundtrack die overal bovenuit blijft steken. De emotionele rollercoaster op het eind zorgt ervoor dat je toch redelijk wat binding krijgt met de characters, iets wat eigenlijk tussen episode 2 en 4 niet het geval is geweest. Toch is Life is Strange 2 niet minder dan zijn voorganger, al is het op een andere manier een interessant, onafhankelijk verhaal. Het is echter geen game die ik persoonlijk nogmaals uit zou spelen, aangezien het verhaal daarvoor toch redelijk de rode lijn blijft volgen, met uitzondering tot het ultieme eind. Natuurlijk zijn er keuzes die ook impact hebben op het uiteindelijke verloop, al blijft de hoofdmechaniek constant hetzelfde en vrij statisch. Life is Strange 2 kent echter een goede afsluiting, die het eerste uur vrij langzaam op gang komt, en weet in ieder geval ervoor te zorgen dat de interesse voor een eventueel nieuw deel zeker opgewekt wordt.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Adventure | Release: 05-12-2019 | Uitgever: Square-Enix | Ontwikkelaar: Dontnod
  Graphics: 6.0 | Geluid: 8.5 | Gameplay: 7.0 | Besturing: 7.0 | Replay: 6.0
  7.5
  + Meeslepend einde
  + Geweldige soundtrack
  +
  - Met 2 uurtjes wel vrij kort
  -
  -

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box