LEGO The Hobbit

thumbnail

LEGO Overload

LEGO The Movies ligt nog maar net achter ons en al snel worden we weer verwend met een nieuwe LEGO game. LEGO Lord of the Rings is nog maar net verschenen en nu is The Hobbit aan de beurt. De eerste 2 films in de trilogie van Peter Jackson wordt nu naar de console gebracht met LEGO The Hobbit. Wordt het onderhand niet eens tijd voor wat vernieuwing? Hopelijk hebben ze dat met deze nieuwe game gebracht…

In dit nieuwe avontuur kruipen spelers in de huid van diverse personages uit The Hobbit-reeks. Je volgt de verhaallijn van de eerste 2 films en zult spelen met welbekende karakters als Bilbo Baggins, Thorin, Gandalf the Grey en allerlei andere karakters. Gedurende het spektakel zul je weer de nodige puzzels moeten oplossen en moeten vechten tegen het kwaad, waartoe de Orcs, Trolls en Goblins behoren.

Als vanouds is de gameplay weer zeer degelijk. De engine wordt al jaren continu verbeterd en dat zie je ook in deze game weer, weliswaar licht. De bouwfeature uit LEGO Movies, waarmee je moet kiezen welk LEGO-blokje op zijn bestemming hoort, is ook in deze game geïntegreerd. Daarnaast kun je ook objecten verzamelen, waaronder houd, touwen steen. Deze heb je gedurende missies nodig, maar ook in de open omgevingen waarbij diverse karakters zullen vragen om jouw hulp en veelal ook jouw verzamelde objecten.

Gameplay evolueert vrijwel niet meer…

Daarmee heb je de echte vernieuwingen, alhoewel, vernieuwingen zijn het eigenlijk niet, alweer besproken. LEGO The Hobbit is lastiger dan LEGO Movies, en lijkt soms zelfs ongeschikt voor de kids. Geregeld wordt je dood gegooid met de hoeveelheid karakters en moet je kiezen uit vele mogelijkheden. Welk karakter heb je nodig, met welk wapen… Karakters kunnen namelijk ook nog eens wisselen van wapen, waarmee het soms zelfs best onnodig ingewikkeld wordt gemaakt. De puzzels zijn dan ook soms niet uitdagend maar juist ergerlijk geworden. De gameplay wordt ook al vrij snel eentonig waarmee deze nieuwe LEGO game eigenlijk niet echt een verbetering vormt. Je vliegt door de levels heen, en dus ook door de game. Dat is een compliment, maar zegt misschien ook iets over de lengte van de game. LEGO The Hobbit is zeker niet minder dan voorgaande LEGO games, maar wat mij betreft ook zeker niet beter.

Een compliment verdient TT Games vooral voor het level design, dat vanaf het begin spectaculaire vormen aanneemt. Van beklimmingen tot aan epische grotten en het schitterende Hobbit-dorp; Het spel blijft creatief hoogstaand, maar qua gameplay blijft de franchise de laatste tijd ’n beetje achter. LEGO The Hobbit lijkt een beetje af te stappen van het kind-aspect van de franchise. Moeilijk blijft de reeks natuurlijk niet met deze nieuwe game, maar het echte grut zal toch moeite hebben met de soms belabberde indicaties, tips en puzzels, die soms ongelofelijk onduidelijk worden beschreven. Soms worden zelfs schatkisten niet geactiveerd waarna na ‘n half uur doorzoeken de kist later alsnog geactiveerd wordt, waarmee je dus in eerste instantie wel vaak goed zit, maar de Interactie met objecten niet vlekkeloos werkt. Daardoor valt er zo nu en dan zelfs een lichte irritatie te bespeuren, die je toch niet snel tegen komt met LEGO games.

Zoals al onthuld is het grafische aspect van de game misschien nog wel het meest unieke van de game. De omgevingen zijn wisselend en zien er elk level weer erg indrukwekkend uit. Hoewel het grafisch allemaal niet even strak en rustig oogt, heeft men wel echt veel creativiteit in het avontuur gestoken, en dat valt te prijzen. De wereld van The Hobbit komt echt tot leven, waar je ook bent. Vanaf het begin wordt je in een wereld vol fantasie gegooid. De welbekende The Hobbit soundtrack en stemmen mogen natuurlijk niet ontbreken, en zijn er dan ook weer, net als in LEGO Movies bijvoorbeeld het geval was. Alle karakters klinken zoals in de films, wat zeker een meerwaarde betekent voor de game.

Uiteindelijk is LEGO The Hobbit weer zo’n typische LEGO game die weinig echte features brengt die noemenswaardig zijn. Natuurlijk, het gebruik van objecten is leuk, de mini-eindbazen zijn alleraardigst, het wisselen van wapens is niet verkeerd, en qua omgevingen heeft men veel creativiteit in de game gestopt, maar verder is het weer een doodnormale LEGO game die weinig vernieuwing weet te brengen. Onderhand mag het wel eens een compleet andere richting op gaan, tenzij je hier natuurlijk geen genoeg van kunt krijgen!


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Platform/Actie | Release: 09-04-2014 | Uitgever: Warner Bros. | Ontwikkelaar: TT Games
  Graphics: 8.0 | Geluid: 8.0 | Gameplay: 7.0 | Besturing: 6.5 | Replay: 6.5
  7.2
  + Schitterend level design
  + Gebruik van objecten in de omgeving
  + Klassieke gameplay uit eerdere games...
  - ... die dus weinig nieuws brengt
  - Soms misschien iets te complex voor kinderen
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box