Laatste drie personages aangekondigd voor Street Fighter 6

thumbnail

Tijdens het nieuwste PlayStation State of Play-evenement onthulde Capcom drie nieuwe personages voor de launch-line-up van het langverwachte Street Fighter 6. De legendarische Cammy, Zangief en nieuwkomer Lily worden toegevoegd aan de boordevolle line-up van 18 personages die bij de lancering speelbaar zijn. Street Fighter 6 laat spelers kiezen uit alle acht originele Street Fighter World Warriors (Ryu, Ken, Chun-Li, Guile, Zangief, E. Honda, Blanka, Dhalsim), plus vier terugkerende franchise-favorieten (Cammy, Juri, Dee Jay, Luke), en zes gloednieuwe gezichten (Lily, Jamie, Kimberly, Manon, Marisa, JP). Spelers van over de hele wereld kunnen op 2 juni 2023 aan de keiharde straatgevechten van Street Fighter 6 beginnen op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, en pc via Steam.

Cammy, Zangief en Lily brengen elk hun eigen persoonlijkheid en unieke vechtmoves naar de game:

 • Cammy: Cammy verscheen voor het eerst in Super Street Fighter™ II, is dol op katten, en keert terug met haar geliefde arsenaal krachtige aanvallen, inclusief Spiral Arrow, Cannon Spike en Hooligan Combination. De Heavy-versie van elk van deze drie moves is aangepast om vertraging en gewijzigde eigenschappen of schade mogelijk te maken. Betreed Cammy’s mistige, industriële podium op King Street, en maak slim gebruik van Super Art-moves als de Killer Bee Spin en Delta Red Assault om tegenstanders op de knieën te krijgen en het publiek te laten juichen.
 • Zangief: De immense Zangief, een originele World Warrior die graag zijn spierballen laat rollen voor het publiek bij Barmaley Steelworks, keert stampvoetend terug. Als professionele worstelaar maakt Zangief uiteraard weer gebruik van zijn kenmerkende worpen, zoals de Screw Piledriver en Siberian Express, maar hij heeft ook nieuwe moves geleerd, zoals de counter-worp Tundra Storm. Zijn Level 2 Super Art Cyclone Lariat en Level 3 Super Art Bolshoi Storm Buster zullen zeker in de smaak vallen.
 • Lily: Lily is een nieuw gezicht maar zal sommige spelers toch bekend voorkomen, aangezien ze lid is van de Thunderfoot-stam, net als de iconische T. Hawk, die voor het eerst verscheen in Super Street Fighter II. Lily is klein maar krachtig, communiceert graag met de natuurgeesten in haar levendige Thunderfoot Settlement en verslaat vijanden met haar woeste Condor Dive, Condor Spire en Tomahawk Buster. Het uitvoeren van Condor Wind levert haar  één Windclad-deel op, waarmee ze de eerdergenoemde moves kan versterken. Lily gebruikt haar strijdknotsen om tegenstanders te verslaan met haar Level 1 Super Art Breezing Hawk en beukt haar vijanden tegen de grond met haar Level 3 Super Art Raging Typhoon.

Street Fighter 6 is nu verkrijgbaar voor pre-orders en vertegenwoordigt de volgende evolutie in de Street Fighter-serie met een combinatie van unieke vechtgame-innovaties en een schat aan content in drie gloednieuwe game-modes: Fighting Ground, World Tour en Battle Hub.

Bekijk voor meer details over de aankondiging de trailer op YouTube. Meer info en beeldmateriaal zijn te vinden op de Street Fighter 6websiteStreet Fighter 6 is vanaf 2 juni 2023 verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en pc via Steam

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx