Konami en Efootball.pro maken winnaars bekend

thumbnail

Ter afsluiting van de vijfde eFootball.Pro League wedstrijddag, die het afgelopen weekend plaatsvond in Barcelona, heeft Konami Digital Entertainment B.V. vandaag de winnende clubs bekendgemaakt.
Celtic FC en Schalke 04 waren goed op dreef op wedstrijddag 5, waarbij de Schotten de Duitsers in de eerste wedstrijd vrij gemakkelijk met 2-0 wisten te kloppen. Schalke 04 kende een sterke start van de 2e wedstrijd, maar een goal van Celtic FC’s E_C_Oneill zorgde ervoor dat de wedstrijd eindigde met een 1-1 gelijkspel en dat de Bhoys wedstrijddag 5 ongeslagen doorkwamen.

De tweede confrontatie vond plaats tussen Boavista FC en FC Nantes en resulteerde in een 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd. Een hattrick van Alex GRD van FC Nantes verzekerde de Fransen van een 4-2 overwinning in de tweede wedstrijd.

De laatste confrontatie van de dag, tussen AS Monaco en FC Barcelona, eindigde in twee tegenstrijdige overwinningen. AS Monaco versloeg de Spanjaarden met 4-1 in de eerste wedstrijd, en een 4-0 verlies in de tweede helft (dankzij een hattrick van Barcelona’s PaUUU24) kon niet meer voorkomen dat AS Monaco doorging naar de finale.

Celtic FC, waarvan ook Nederlandse sterspelers als “Dominator” Yos Sonneveld deel uitmaken, staat nu bovenaan in de groep met 12 punten, op de voet gevolgd door FC Barcelona met 10 punten. Slechts één punt bepaalt het verschil tussen AS Monaco (6 punten) en FC Nantes (5 punten), terwijl Boavista en Schalke 04 samen onderaan bungelen, met elk 4 punten.

Volgend op de teams die al verzekerd zijn van een finaleplaats, zullen FC Nantes, Boavista FC, and Schalke 04 elkaar treffen de ‘Last Chance Group’. De wedstrijden binnen deze groep staan gepland op zaterdag 18 mei.

De eFootball.Pro League wordt gespeeld op KONAMI’s PES 2019 en is ’s werelds eerste ‘eSports’ toernooi. Het is ontwikkeld voor professionele voetbalclubs, waarbij door eSports voetbalteams virtueel gestreden wordt om de Nr. 1 positie. De beste PES 2019 spelers ter wereld, zoals de Spanjaard Alex Alguacil, winnaar van KONAMI’s officiële PES LEAGUE WORLD TOUR 2018 in CO-OP, komen elk uit voor een profclub, waarbij ze ook officieel onder contract staan.

Het reguliere seizoen heeft drie wedstrijden per maand, tussen december 2018 en april 2019, waarbij de 3 beste teams doorgaan naar de finales, die in mei in Barcelona worden gehouden. De laatste 3 teams gaan dan naar de ‘Last Chance Group’, waarvan de winnaar alsnog doorgaat naar de finale. Wedstrijden binnen het reguliere seizoen vinden plaats in de Highvideo Studios in Barcelona.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx