Japanse en Westerse ontwikkelaars

thumbnail

Stelling: Japanse ontwikkelaars zijn belangrijker voor de game wereld dan Westerse ontwikkelaars

Japanse en Westerse games zijn anders. Westerse games doen het niet goed in Japan en maar af en toe scoort een Japanse game echt goed in de Westerse wereld. De een vind leuk wat de ander niet leuk vind, maar Japanse games zijn nauwelijks commercieel vergeleken bij Westerse games. Westerse games zijn groot en zitten vol met actie. Japanse games staan bekend om hun schitterde verhalen en originele gameplay.

Raziel kiest voor Japanse ontwikkelaars en kwam met de volgende reactie: Ik ben het wel ongeveer eens dat je zegt waarin westerse games verschillen met Japanse games. Naar mijn mening zijn westerse games meer gericht op kwantiteit, verslaving en non-lineaire gameplay(enorme spelwerelden, zoals bij mmorpg’s) en Japanse games meer gericht op kwaliteit en een unieke ervaring en lineaire gameplay. Ff voor de duidelijkheid, ik zeg niet dat westerse games kwalitatief slecht zijn Ik snap trouwens alleen niet dat je zegt dat er weinig actie in Japanse games zit. Dan heb je waarschijnlijk nooit een hack&slash of beat ‘m up game gespeeld als je dat zegt.

Zelf neig ik meer naar Japanse ontwikkelaars. Liever een korte, unieke ervaring dan nachtenlang mmorpg’s spelen (al zijn mmorpg’s in Japan trouwens wel erg populair). Maar de gamewereld kan niet zonder 1 van beiden. Momenteel was het (voor mij) op pc-gebied erg magertjes maar er beginnen toch weer wat mooie games aan te komen

Z@3 Redrum kiest dan weer voor Westerse ontwikkelaars hij kwam met de volgende reactie: Westerse ontwikkelaars maken toch meer games die in mijn genre passen. Het gaat meer de shooter kant op, als je Japan bekijkt zijn het vooral RPG’s die daar vanaf komen op dit moment. Final Fantasy, DBZ en dergelijke andere games trekken mij vrijwel niet. Daarnaast komen ook gewoon de goede sport spellen uit Europa/Amerika, en die speel ik ook nog wel eens af en toe, al is het tegenwoordig wat moeilijk te zeggen waar spellen nu precies vanaf komen.

Persoonlijk zou ik in eerste instantie voor Japanse ontwikkelaars gaan. Originele games komen toch meestal uit dit land en dat is erg belangrijk naar mijn mening. Mijn begrip voor Westerse ontwikkelaars is minder geworden omdat steeds commerciëler lijken te worden. Het beste voorbeeld hiervan is EA die vaak veel te snel met een opvolger willen komen en ook vaak weinig origineels brengen. Toch als ik er langer over na denk ga ik er anders over denken. Ook Westerse ontwikkelaars brengen vernieuwing. Met games als Grand Theft Auto en The Elder Scrolls heb je toch onmisbare games. Bovendien weten Japanse ontwikkelaars ook wat uitmelken is. Mario en zijn vriendjes worden wel voor heel erg veel games gebruikt. Dus zowel Westerse als Japanse hebben originele games en uitmelkerij

Uiteindelijk is het naar mijn mening moeilijk om een winnaar uit te roepen. Toch heb ik de neiging voor Japanse ontwikkelaars te kiezen. Want als je het verschil ziet tussen Pro Evolution Soccer en Fifa. Tussen Metal Gear Solid en Splinter Cell. En tussen Rachet and Clank en Super Mario Bros, dan hebben de Japanse games toch net wat meer. Maar ik kan me wel aansluiten bij de mening van Raziel dat we beide niet kunnen missen.

De uitslag van de poll was:

Mee eens 66%
Niet mee eens 33%

Hier kunt je de topic zien:
https://www.evilgamerz.com/Forum/viewtopic.php?t=9415&postdays=0&postorder=asc&start=0

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box