Jagex doet investering en neemt ‘Pipeworks Studios’ over

thumbnail

De toonaangevende wereldwijde game-ontwikkelaar en -uitgever Jagex heeft vandaag de overname van Pipeworks Studios (“Pipeworks”) aangekondigd, een gevestigde en innovatieve studio die gevestigd is in Eugene, Oregon.

Deze transactie is de allereerste overname van een externe studio en weerspiegelt de toewijding van Jagex om hun team van wereldklasse talenten uit te breiden en hun aanwezigheid in Noord-Amerika te vergroten.

De overname is voor Jagex een positief vervolg van een sterke groeiperiode. Ze hebben zich gevestigd als leider in community-gedreven games met vijf jaar achter elkaar een recordomzet en een reeks third-party-publishing-deals. In 2021 nam de wereldwijde investeringsmaatschappij Carlyle (NASDAQ: CG) Jagex over om de groeistrategie van het bedrijf te ondersteunen, waaronder fusies en overnames.

Pipeworks is opgericht in 1999 en heeft een reputatie opgebouwd als grote speler op het gebied van gaming voor zowel gevestigde als opkomende IP’s. Het team van meer dan 200 medewerkers heeft meer dan 125 games verscheept en is diep verankerd in belangrijke franchises voor partners als EA Sports, Wizards of the Coast, Activision, Genvid, MetaTeq en meer.

“We zijn verheugd om Pipeworks te verwelkomen tot de Jagex-familie,” zegt Phil Mansell, CEO van Jagex. “Pipeworks biedt een ongelooflijke kans om game-ontwikkelingstalent van wereldklasse aan boord te halen. De studio brengt ontwikkelingsexpertise van topniveau, specifiek in AAA-games-as-a-service. Lindsay (CEO van Pipeworks) en zijn team leiden al vele jaren een succesvolle en winstgevende groep en we kijken ernaar uit om de ontwikkelde IP van Pipeworks uit te geven en de groei te versnellen.”

“Doordat we elk onze eigen onderscheidende ervaringen meebrengen naar de samenwerking, is dit de uitgelezen kans om onze studio naar een hoger niveau te tillen.” zegt Lindsay Gupton, CEO van Pipeworks Studios. “De aanpak van Jagex om een toonaangevend platform te bieden voor ontwikkelaars en duurzame, contentrijke community-gedreven games te creëren, sluit volledig aan bij het zogeheten work-for-hire-model van Pipeworks en de focus op het bouwen van innovatieve games en technologie.”

Michael Wand, Managing Director en Co-Head van het Carlyle Europe Technology Partners-adviesteam, zegt: “In januari 2021 heeft Carlyle Jagex overgenomen om de groei van het bedrijf te ondersteunen, waaronder het behoud van de focus op zijn kernfranchise RuneScape, terwijl het bedrijf en zijn portfolio verder worden gediversifieerd. De overname van Pipeworks is in lijn met deze strategie en we zijn verheugd Jagex met deze transactie te ondersteunen.” 

De voorwaarden van deze transactie zijn niet bekendgemaakt. Namens Sumo Group trad Aream & Co. op als exclusief financieel adviseur en Allen & Overy als juridisch adviseur. Linklaters trad op als juridisch adviseur van Jagex.

Voor meer informatie over Pipeworks Studios en om op de hoogte te blijven van de laatste informatie ga naar https://www.pipeworks.com/

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx