Is het verticaal plaatsen van de PlayStation 5 wel een risico?

thumbnail

Uit een rapport van de Wololo.net zou paniek ontstaan zijn omdat zij zeer afraden om de PlayStation 5 verticaal neer te zetten. Sony biedt zowel de mogelijkheid om de console horizontaal als verticaal te plaatsen, maar volgens genoemde bron zou een verticale oriëntatie ervoor zorgen dat bepaalde metalen vloeibaar kunnen worden op het moederbord en daarmee de hardware kunnen kapot maken.

Inmiddels is men er deels op terug gekomen door het artikel aan te passen en door een post op Twitter te plaatsen van de melding. De PS5’s waarover het zou zijn gegaan waren nog niet uit de doos gehaald. Toch claimt men nog steeds dat het een issue is. Via de PSU ontkennen andere bronnen het verhaal.

Spawn Wave van SpawnWaveMedia bijvoorbeeld, een YouTuber die jaren voorafgaand aan zijn YouTube-carrière een reparatiewerkplaats voor consoles runde. Hij gelooft niet dat dit echt zo’n groot probleem zou moeten zijn, vanwege de uitgebreide barrière die Sony rond het vloeibare metaal heeft geplaatst en zijn begrip van hoe de koelvloeistof in de eerste plaats werkt. Hij wijst er ook op dat er nog maar heel weinig meldingen zijn van dit gebeuren, en geen bewijs dat er een groot probleem is.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx