IDW Publishing brengt Sonic the Hedgehog 30th Anniversary Comic Book Special uit

thumbnail

IDW Publishing en SEGA of America, Inc. kondigen een speciale Sonic-uitgave aan. Hiermee vieren zij het dertigjarige jubileum van Sonic the Hedgehog, het karakter dat van videogame sensatie uitgroeide tot een pop culture icoon. In juni, tegelijk met de 30ste trip van de snelheidsduivel rond de zon, brengt IDW de Sonic the Hedgehog 30th Anniversary Special uit. Deze speciale comic telt 80 bladzijden met drie verhalen waarin de bekende helden en achterbakse schurken uit het Sonic-universum de hoofdrol spelen. De Comic Special is bedoeld voor fans van alle leeftijden en bevat verhalen van New York Times bestseller list artiesten Gale Galligan en de McElroy Brothers. Zij werpen een nieuwe frisse blik op de avonturen van de blauwgekleurde held.

“Dit is een gigantische mijlpaal voor ‘s werelds coolste stekelvarken. Om dit te vieren zijn we op zoek gegaan naar creators die de humor en actie van Sonic op de juiste wijze konden overbrengen’, aldus IDW-redacteur David Mariotte. “De 30th Anniversary Special kent de beste creatieve lineup voor een enkele Sonic-comic ooit.”

Voor dit spectaculaire eerbetoon wist IDW een indrukwekkende lijst aan tekenaars en schrijvers te strikken. Waaronder Gale Galligan, bekend van de illustraties uit de succesvolle reeks The Babysitters Club, en de populaire podcasters van The Adventure Zone en My Brother en Me; Justin, Travis en Griffin McElroy. Voor hun eerste Sonic-verhalen kregen zij hulp van de legendarische Sonic-schrijver Ian Flynn en de tekenaars Mauro Fonseca, Reggie Graham, Aaron Hammerstrom en Thomas Rothlisberger.

Seasons of Chaos is de eerste van de drie verhalen in de 30th Anniversary Special. Deze is geschreven en getekend door Flynn, Hammerstrom en Graham. Sonic gaat hier op zoek naar de Chaos Emeralds. Een reis die hem van lentevalleien naar winterse wonderlanden brengt. Het snelle stekelvarken wordt in dit verhaal geholpen door zijn vrienden Miles “Tails” Prower, Knuckles the Echidna, Amy Rose, Mighty the Armadillo, en Ray the Flying Squirrel.

‘Sonic is de afgelopen 15 jaar een constante factor geweest in mijn creatieve carrière”, zegt Flynn. “Ik heb het genoegen gehad om het kleine blauwe stekelvarken naar verschillende media te brengen en ben hierdoor in contact gekomen met veel artiesten en redacteuren. Zij hebben mij geholpen om verder te groeien en beter te worden als een professionele schrijver. Ik werk al heel lang met Sonic en hoop dat die samenwerking nog jaren door mag gaan.”

De gemene Dr. Eggman speelt de hoofdrol in het tweede verhaal. Galligan en Rothlisbeger creëerden het verrassende en vooral aangrijpende Dr. Eggman’s Birthday. De slechte doctor is al dertig jaar de aartsvijand van Sonic, dus ook hij speelt een belangrijke rol in deze gedenkwaardige comic.

“Ik weet nog dat mijn zus en ik, toen we klein waren, de Sonic the Hedgehog OVA-film huurden en die minstens een miljoen keer keken”, grapt Galligan. “Weken daarna konden we de film echt woord voor woord naspreken. Sinds die tijd heeft Sonic altijd een bijzondere plek in mijn hart gehad. Ik vind het fantastisch dat ik mee mocht werken aan de 30th Anniversary Special en reken er maar op dat ik mijn zuster een exemplaar stuur.”

Sonic Learns to Drive van de McElroy Brothers en Fonseca is een verhaal vol humor en actie. De held kan zijn borst nat maken. De supersnel rennende Sonic gaat hier namelijk leren om auto te rijden. De uitdaging is wel dat hij natuurlijk veel sneller is dan welke automobiel dan ook. Zal Sonic het geduld kunnen opbrengen om te leren hoe het is om achter het stuur te zitten? Of zal het blauwe stekelvarken in het stof bijten?

De Sonic the Hedgehog 30th Anniversary Special verschijnt met verschillende voorkanten. Voor Cover A is Sonic Team aangetrokken. Cover B is getekend door Christina-Antoinette Neofotistou. Daarnaast komen er ook twee speciale retailer covers beschikbaar met art van Patrick Spaziante en Tyson Hesse.

Daarnaast komt IDW voor de echte Sonic-fans met iets speciaals: Sonic the Hedgehog 30th Anniversary Celebration: The Deluxe Edition. Dit is een hardcover versie van de comic aangevuld met bonus content als onder andere een extra verhaal van Gale Galligan, een cover gallery en het achtergrondverhaal: From Script to Comic. De hardcover versie kost 19,99 dollar en is vanaf 5 oktober 2021 verkrijgbaar.

Om het dertigjarige jubileum van Sonic verder te vieren brengt IDW op 22 juni, Sonic The Hedgehog: The IDW Collection, Vol. 1 (59,99 dollar) uit. Een nieuwe serie Sonic hardcovers waar eerder uitgebrachte series, specials en miniseries in de juiste leesvolgorde zijn verzameld. Dit is het boek dat zowel de beginnende als de diehard Sonic-fan wil hebben. De hardcover bevat de eerste twaalf uitgaven van de IDW’s Sonic the Hedgehog comic serie. Hier zijn onder andere de verhaallijnen Fallout, The Fate of Dr. Eggman en Angel Island opgenomen.

Als je de Sonic the Hedgehog comics en graphic novels van IDW wilt kopen neem dan contact op met je plaatselijke stripwinkel of bezoek www.comicshoplocator.com om het dichtstbijzijnde verkooppunt te vinden.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box