NACON voegt nieuwe categorie toe aan zijn videogame-catalogus: LIFE-Simulators

thumbnail

NACON en zijn partnerstudio’s onthullen met plezier een nieuwe serie van videogame-simulators die focussen op het alledaagse leven. Er zijn momenteel vijf games in ontwikkeling die onder het nieuwe LIFE-label zullen verschijnen: Train Life, Hotel Life, Chef Life, Surgeon Life en Architect Life.

Door deze games onder één merknaam te verenigen verstevigt NACON zijn uitgeefpositie in dit segment. In deze LIFE-simulators kunnen spelers het leven van een professional ervaren, zoals een chirurg, bekroonde chef-kok of architect. Spelers kunnen genieten van gevarieerde gameplay, waarin de planning, het managen en de specifieke taken van het betreffende beroep worden gecombineerd.

“Het genre van de first-person simulator, dat pas zo’n 10 jaar geleden opkwam, wordt met zijn mix van management en skills steeds populairder bij een steeds groter publiek, zowel op pc als op consoles.  Videogames zijn tegenwoordig helemaal ingeburgerd en worden door steeds meer mensen gespeeld. Tegen die achtergrond kunnen nieuwe genres en verhalen ontstaan die zowel gamers als een nieuw publiek aanspreken. Door de LIFE-serie te maken en samen te werken met gespecialiseerde studio’s en consultants voor elk beroep, hopen we spelers nieuwe ervaringen te bieden. Met behulp van de mediatools waarover we beschikken, kunnen we het dagelijkse leven van vele droomberoepen tot leven wekken,” aldus Benoit Clerc, Head of Publishing bij NACON.

Dit zijn de eerste vijf games in de LIFE-serie, deze verschijnen in 2021 en 2022

 • Train Life – A Railway Simulator (Simteract) Deze spoorwegsimulator biedt niet alleen een ultrarealistische treinreiservaring, maar laat je ook de ontwikkeling van je bedrijf beheren: neem conducteurs in dienst, koop locomotieven, kies contracten om aan te nemen en rol je netwerk uit over heel Europa
 • Hotel Life – A Resort Simulator (RingZero Game Studio) – Hotel Life is een hotelsimulator waarin je achter de schermen van een idyllische vakantiebestemming werkt. Spelers beheren de dagelijkse gang van zaken in het hotel, versterken de reputatie ervan en begeleiden de gasten zo goed mogelijk, van inchecken tot  uitchecken. Zorg dat de gasten de tijd van hun leven hebben door ze te vermaken met verschillende dagelijkse activiteiten
 • Chef Life – A Restaurant Simulator (Cyanide Studio) – Chef Life laat je alle aspecten van een restaurant beheren, van het kopen van ingrediënten tot het serveren van gerechten. Beheer je personeel, verzorg de beste gerechten en ontwerp de omgeving waarin je gasten ervan kunnen smullen
 • Surgeon Life – A Hospital Simulator (RingZero Game Studio) – In Surgeon Life worden spelers managers van een privékliniek. Naast het uitvoeren van chirurgische ingrepen, moet je ook de zorgteams aansturen en nieuwe patiënten aantrekken
 • Architect Life – A Building Simulator (SimFabric) In Architect Life, werk je aan alle fasen van de bouw en het ontwerp van je eigen droomhuis (en die van je klanten). Tot je taken behoren onder andere het maken van bouwtekeningen, budgetbeheer en het inhuren van bouwvakkers. Dit gaat verder dan een eenvoudig ontwerpspel, je moet bijvoorbeeld ook zorgen dat de bouw soepel verloopt om aan de contractuele specificaties te voldoen.

Later verschijnt meer informatie over elke titel.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box