Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged scheurt op 19 oktober naar consoles en PC

thumbnail

Mattel, Inc. en Milestone, een wereldwijd toonaangevende ontwikkelaar van racing-games, onthullen vandaag Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged. Dit vervolg op het hooggeprezen Hot Wheels Unleashed verschijnt op 19 oktober 2023 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, en pc via Steam en Epic Games Store. Met gloednieuwe mechanics, omgevingen, soorten voertuigen en game-modes voert Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged de Hot Wheels-ervaring naar een hoger niveau, zodat spelers als nooit eerder van de arcade-fun kunnen genieten.

SOORTEN VOERTUIGEN, OMGEVINGEN EN GAMEPLAY-MECHANICS
Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged heeft bij de lancering meer dan 130 voertuigen, inclusief het debuut van motorfietsen en ATV’s. De categorieën Stock, Powered en Ultimate bieden gevarieerde voertuigen met nadruk op verschillende prestaties, terwijl spelers skill-points kunnen gebruiken om specifieke eigenschappen te verbeteren, zodat ze het perfecte voertuig voor hun eigen race-stijl samen kunnen stellen.

Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged biedt toegang tot vijf verschillende omgevingen met elk hun eigen race-ondergronden die van invloed zijn op het rijgedrag van de voertuigen, voor even gevarieerde als dynamische races. Door de interactie tussen voertuigen en objecten op en naast de banen, krijgen races nog meer variatie en verrassingen.

Naast de grotere variatie in voertuigen en omgevingen die garant staan voor meer dynamische en strategische race-scenario’s, zijn er twee nieuwe vaardigheden voor gewaagde manoeuvres – dash en jump. Spelers kunnen de dash gebruiken voor tactische botsingen met spelers, het ontwijken van obstakels en om tegenstanders nét voor de finish in te halen, terwijl spelers de dramatische jumps nu altijd en overal kunnen uitvoeren. Met een druk op de knop kunnen spelers springen om rivalen in te halen, binnendoorweggetjes te pakken, en nieuwe delen van de baan te ontdekken. Deze nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd aan de drift- en boost-features die al in de eerste game zaten. Zo wordt elke race een unieke en spannende ervaring die spelers meer controle over hun lot geeft.

NIEUWE GAME-MODES EN ONLINE-FEATURES
Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged biedt diverse nieuwe game modes die een nieuwe dimensie van fun en uitdaging toevoegen aan zowel de offline- als online-ervaring, inclusief evenementen die de vaardigheden van spelers tot het uiterste pushen en hen leren de kunst van het driften te beheersen en crashes met snelheid en precisie te voorkomen. De geliefde split-screen-mode voor twee spelers is terug op volle kracht voor spannende duels, terwijl diverse verbeteringen, inclusief de mogelijkheid om een party met vrienden te bouwen en de toevoeging van cross-play, de multiplayer-ervaring in de hogere versnelling zet.

EEN UITGEBREIDE, VERHAALGEDREVEN CAMPAIGN
Een volgende grote vernieuwing in Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged is de verhaalgedreven career-mode met vier originele personages. De achtergrond en persoonlijkheid van elk personage komt tot leven in filmpjes en een boeiend verhaal, voor een onvergetelijke reis door de wereld van Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged.

MAAK HET ZELF!
Door gebruikers gemaakte content heeft een grote rol gespeeld in het succes van Hot Wheels Unleashed. In het origineel maakten Hot Wheels-fans 1 miljoen kleurstellingen en 400 duizend tracks, en de creatieve mogelijkheden zijn in  Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged zelfs nog groter. De vernieuwde Track Editor introduceert nieuwe speciale modules en features die de variatie van door spelers gemaakte tracks vergroten, terwijl de Livery Editor is uitgebreid met een Sticker Editor voor het maken, opslaan en delen van originele patronen en vormen. Om ervoor te zorgen dat iedereen van de creaties van andere spelers kan genieten, kan alle door gebruikers gemaakte content cross-platform worden uitgewisseld, meteen vanaf de lancering van Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged.

“We zijn heel blij met het enthousiasme waarmee pers en spelers de eerste titel ontvingen, het werd een groot succes dat wereldwijd meer dan 8 miljoen spelers heeft bereikt,” zei Luisa Bixio, CEO van Milestone. “Voortbouwend op de solide basis van het geliefde origineel, besloten we met Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged een gloednieuwe gaming-ervaring te maken, en de arcade-fun naar een nog hoger niveau te tillen. We zijn trots op onze samenwerking met Mattel, samen met deze partner racen we vol vertrouwen de toekomst tegemoet.”

“Onlangs vierden we de 55e verjaardag van het iconische Hot Wheels-merk, en het merk blijft bij mensen over de hele wereld tot de verbeelding spreken in verschillende vormen – met name die van games,” zei  Mike DeLaet, Global Head of Digital Gaming bij Mattel. “Na het enorme succes van Hot Wheels Unleashed vinden we het geweldig om opnieuw onze krachten te bundelen met onze getalenteerde partners bij Milestone en fans een gloednieuwe game te brengen met next-level graphics en nog meer spektakel.”

Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged is nu beschikbaar voor pre-orders op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, en pc via Steam en Epic Games Store. Ga voor meer informatie naar hotwheelsunleashed.com.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx