Hogwarts Legacy is grootste wereldwijde lancering

thumbnail

Warner Bros. Games’ Hogwarts Legacy, de veelgeprezen, open-wereld, action role-playing game (RPG) heeft meer dan 12 miljoen eenheden verkocht en $ 850 miljoen aan verkopen wereldwijd gegenereerd in de eerste twee weken van lancering op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc, wat alle eerdere game-lanceringen van het bedrijf overtreft. De game heeft verkooprecords overtroffen op de drie platforms waarop het momenteel beschikbaar is en brak records voor streaming door de grootste single-player game ooit op Twitch te worden met 1,28 miljoen gelijktijdige kijkers bij de lancering.

Hogwarts Legacy breekt ook bedrijfsrecords voor spelersbetrokkenheid met tot nu toe 280 miljoen gespeelde uren. Bovendien is er een toename van de betrokkenheid van wereldwijde franchisefans in het algemeen, waarbij Wizarding World Digital 300% meer verkeer genereerde dan het normale maandelijkse unieke bezoekersgemiddelde voor de eerste 10 dagen van februari.

“We zijn zo opgewonden en trots om de reacties van gamers, fans die nieuw zijn in gaming en recensenten over de hele wereld op Hogwarts Legacy te zien”, aldus David Haddad, President, Warner Bros. Games. “Ons ontwikkelingsteam bij Avalanche heeft een geweldige, hoogwaardige Wizarding World-ervaring geleverd die de fanfantasie van het leven op Zweinstein echt vervult en onze uitgeversteams hebben een wereldwijd impactvolle lanceringscampagne uitgevoerd.”

Hogwarts Legacy is ontwikkeld door Avalanche Software en uitgegeven door Warner Bros. Games onder het Portkey Games-label en zal ook beschikbaar zijn voor PlayStation®4 en Xbox One op 4 april en Nintendo Switch™ op 25 juli.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx