High Calibre nu live in Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

thumbnail

High Calibre, het vierde en laatste seizoen van het zesde jaar van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, is nu speelbaar op alle platformen. Dit nieuwe seizoen voegt de Ierse operator Thorn, een herwerking van de Outback-map, nieuwe standaard teamkleuren, een nieuwe Battle Pass met exotische wapenskins en verschillende andere updates toe. Daarnaast is Tom Clancy’s Rainbow Six Siege gratis te spelen van 2 tot en met 6 december.

In High Calibre ontdekken spelers een gloednieuwe Operator. De verdediger Thorn is uitgerust met Razorbloom Shells: werpbare proximity-apparaten die wanneer getriggerd, een getimede ontploffing starten. Spelers die niet op tijd uit het gebied van de Razorbloom Shells komen, lopen forse schade op bij de ontploffing. Thorn is een Operator met een gemiddeld pantserniveau en gemiddelde snelheid, uitgerust met de nieuwe UZK50Gi of de M870 als primaire wapen en met de 1911 TACOPS of de C75-AUTO als secundair wapen.

Met de nieuwe Operator gaan spelers aan de slag op de nieuw ontworpen map Outback. Deze map heeft een aantal veranderingen ondergaan om deze meer te balanceren. Een aantal van deze veranderingen zijn:

 • Veranderingen aan het hoofdgebouw en de omgeving om aanvallers meer strategische opties te geven
 • Nieuwe zachte muren aan de buitenkant van het gebouw
 • Veranderingen aan bepaalde gebieden om beter zicht en balans te creëren

Verdere updates die met High Calibre komen zijn:

 • Keuze tussen blauwe, oranje en rode teamkleuren
 • Het balanceren van Operators (Finka en Echo)
 • Nieuwe regels voor Mozzie’s drones en kogelvrije camera’s
 • Nieuwe aanpassingsfuncties bij Operators’ Cards, overwinningsdansjes en meer
 • Nieuwe HUD

Ook is Tom Clancy’s Rainbow Six Siege gratis te spelen zijn van donderdag 2 december tot maandag 6 december op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S en Windows PC via Epic Games, Steam en Ubisoft Connect. Voor meer info, ga naar rainbow6.com/freeweekend.

High Calibre heeft een gloednieuwe Battle Pass, inclusief 100 niveaus en 131 beloningen, beschikbaar tot 21 februari. De Battle Pass beschikt naast de gratis track ook over een Premium track, beschikbaar voor 1.200 R6 Credits. Spelers met de premium Battle Pass gaan meteen met Thorn  aan de slag. Voor andere spelers is ze vanaf 21 september vrij te spelen middel van Renown of R6 Credits. Alle andere seizoenscontent, waaronder de Outback-herwerking, nieuwe standaard teamkleuren (blauw en rood, waarbij de tegenstander altijd in het rood staat), nieuwe HUD en operator-updates zijn nu gratis beschikbaar voor alle spelers.

Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Ook is Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onderdeel van Ubisoft+, Ubisofts abonnementsservice. Spelers profiteren in deze periode ook van een korting tot 70%, afhankelijk van het platform en de versie van het spel.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box