Het is alles of niets in Battlefield 2042 Season 7

thumbnail

Electronic Arts en DICE hebben vandaag Battlefield 2042 Season 7: Turning Point onthuld, een gloednieuw seizoen dat op 19 maart van start gaat. Het seizoen biedt meedogenloze gevechten en nog meer verwoestingen in een epische strijd van alle facties. Met twee nieuwe maps, een nieuw voertuig, meerdere wapens, een nieuwe gadget en verschillende quality-of-life-verbeteringen is Season 7 de grootste update voor Battlefield 2042 sinds release. De content die invloed heeft op de core-gameplay is beschikbaar voor alle spelers als onderdeel van de niet-betaalde Battle Pass van Battlefield 2042*. Spelers kunnen extra cosmetische items ontgrendelen via de premium Battle Pass.

De gloednieuwe map van Season 7 getiteld ‘Haven’ verplaatst de strijd naar de Atacama-woestijn in Chili. In deze wetteloze strijd hebben Russische troepen een bondgenootschap gesloten met een nieuwe vijand, de Thousand Petals Coalition, om ze te helpen een belangrijk waterreservoir te veroveren. De stedelijke setting van de map zorgt voor een ideale mix van infanterie- en voertuiggevechten. Haven is geïnspireerd op klassiekers uit de Battlefield-reeks, waaronder Arica Harbor (Bad Company 2), Strike At Karkand (Battlefield 2) en Amiens (Battlefield 1).

Season 7: Turning Point bevat een overvloed aan nieuwe items die helpen bij het veroveren van de macht. De AK 5C Assault Rifle biedt een uitstekende balans tussen vuurkracht en precisie, waardoor het de perfecte partner is voor nabijheidsgevechten. De SCZ-3 Submachine Gun is een verwoestend en venijnig wapen, vooral als deze is uitgerust met een trommelmagazijn. Hierdoor is de tijd tussen het herladen extra kort. Spelers kunnen het beste uit twee werelden krijgen met de DFR Strife***-Light Machine Gun. Dit geweer staat bekend om zijn magazijngrootte en biedt uitstekende dekking dankzij zijn mobiliteit. Tevens keert een klassieker uit de geschiedenis van Battlefield terug in het arsenaal van gadgets. Het gaat om de Predator SRAW, een draadgeleide raket die is ontworpen om zowel land- als luchtvoertuigen uit te schakelen. Tot slot kunnen spelers aan de slag met de geavanceerde XFAD-4 Draugr***, een op afstand bestuurbare luchtbommenwerper die is uitgerust met EMP-bommen en radargeleide raketten.

Naast alle nieuwe content biedt Season 7 een gloednieuw Battle Pass met krachtige wapens en een nuttige gadget. Spelers die beschikken over de Year 1 Pass en de voorgaande twee seizoenen niet hebben gespeeld, ontvangen automatisch alle items van Season 5 en Season 6. Hiertoe behoren de VHX D3 (aanvalsgeweer), G428 (DMR), BFP.50 (pistool), YUV-2 Pondhawk (voertuig), health & ammo pouches, granaatvarianten en nog veel meer.

Later in Season 7 maakt de map ‘Stadium’ zijn debuut. Dit is een map met intense nabijheidsgevechten en is speelbaar in de modi Breakthrough, Conquest, Rush, Team Deathmatch en Free For All. Het stadium is een van de meest gewilde toevoegingen van de community en maakte vroeger deel uit van de map ‘Hourglass’. Inmiddels is het stadium getransformeerd tot een op zichzelf staande map met een gemoderniseerde look & feel.

Om iedereen de kans te geven om mee te doen, is Battlefield 2042 van 21 tot 24 maart gratis te spelen op alle platformen. Spelers die Battlefield 2042 gedurende deze periode spelen maar niet bezitten, krijgen toegang tot alle content van Season 7, waaronder de wapens, maps en quality-of-life-verbeteringen. Als de gratis toegangsperiode van Battlefield 2042 is afgelopen, is de game verkrijgbaar tegen korting en wordt alle voortgang meegenomen naar de volledige game.

Turning Point is een waar passieproject voor het Battlefield-team, inclusief nieuwe wapens, maps en gadgets, evenals verschillende quality-of-life-verbeteringen voor de wapenterugslag en het deploy-scherm. Season 7 is ontworpen voor de meest toegewijde fans van de Battlefield-reeks.

Neem hier een kijkje voor meer informatie over Season 7: Turning Point. Voor meer informatie over de verschillende edities van Battlefield 2042, ‘Dubbele Versie’ voor aankopen van current-gen-edities, acties voor EA Play- en EA Play Pro-leden en alle andere details bezoek je de website van Battlefield 2042 of volg je de game op YouTubeX of Instagram.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx