Golden Sun: Dark Dawn

thumbnail

Na de wereld gered te hebben met de kracht van de Golden Sun, dreigt er een nieuwe ramp te gebeuren. De Golden Sun heeft in 30 jaar tijd er voor gezorgd dat de wereld flink is veranderd: Continenten zijn verplaatst, er zijn nieuwe levensvormen ontdekt en er zijn nieuwe gemeenschappen opgestaan. De wereld dreigt echter weer uit elkaar te vallen door mysterieuze vortexen die alle Psynergy opzuigen. Dieren, mensen en de hele wereld draait en mocht de Psynergy opraken, betekent dat het einde van de wereld. Tijd voor nieuwe helden om uit te zoeken waarom deze vortexen zijn ontstaan en hoe ze gestopt kunnen worden.

De bekende helden van de vorige 2 delen laten het lot van de wereld over aan hun kinderen. Isaac zijn zoon is de hoofdheld en raapt zijn party bijeen om op avontuur te gaan. De oude helden, Isaac, Garet en Kraden maken hun comeback en zijn op sommige momenten zelfs speelbaar. De rest van de party bestaat ook uit nakomelingen met ieder de krachten van zijn ouders geërfd. Spelers kunnen dus weer aan de slag met Earth, Fire, Water en Wind Psynergy oftewel: Venus, Mars, Mercury en Jupiter. Deze krachten kunnen weer uitgebreid worden met kleine machtige wezens genaamd Djinns. Deze kleine wezentjes versterken Psynergy en kunnen sterke summons oproepen die weer mooie beelden kunnen opleveren. In tegenstelling tot de vorige delen, zien Djinns er allemaal net iets anders uit.

Wat kan er mis gaan?

Dit is het eerste deel uit de serie die op de DS gaat verschijnen en dat kan zo voor problemen zorgen. Golden Sun 1 en 2 waren geweldige spellen en hadden het klassieke RPG gevoel. De DS heeft een touchscreen die ook gebruikt gaat worden om Psynergy te gebruiken buiten gevechten om. Dit zou vervelend kunnen gaan werken, zeker als de speler voor de zoveelste keer een puzzel oplost door een veeg over het scherm te geven. Puzzels neigen hierdoor misschien makkelijker te worden of eentoniger, terwijl precies dat juist het spel zo sterk maakten.

Omdat het spel niet echt verder gaat op het verhaal kan het ook een soort spin-off worden. Gelukkig ziet dat er niet zo heel erg naar uit. Fans kunnen zich namelijk bedrogen voelen mocht dat het geval zijn. Camelot had jaren geleden beloofd dat het een vervolg zou worden en niet een spin-off. Van wat we al gezien hebben, lijkt dit gelukkig niet het geval te zijn en zullen er waarschijnlijk heel veel verhaal elementen van de vorige delen invloed hebben op dit spel en tegelijk nieuwelingen niet afschrikken.

Waar hopen we op?

Uiteraard hopen we op mooie beelden. We zijn namelijk weer een generatie verder en we weten wat voor beelden een DS op het scherm kan toveren. Golden Sun stond er om bekend dat het al een prachtige game was op de GBA en we verwachtten niets minder op de DS. De extreem krachtige summons die filmpjes van een paar minuten op je scherm kunnen toveren, kunnen voor wat open monden zorgen.

Ondanks dat het origineel verhaal is afgelopen, hopen we dat er zo nu en dan even wordt teruggeblikt op het verhaal en dat er nog oude bekenden langs komen. Met de oudere helden in beeld zou dit wel goed moeten komen.

Ook hopen we op een lang en spannend verhaal dat ook maar een beetje kan tippen aan het origineel. Als dat goed komt dan weten we al dat Golden Sun: Dark Dawn een must-have wordt voor de RPG fans. Voor de nieuwelingen van de serie kan dit een mooi instappertje zijn in een wereld vol heftige avonturen, magische wezens en genoeg sidequests. Het verhaal gaat immers niet direct in op het verhaal en kan en zal voor zeker voor nieuwe fans zorgen. Hou deze game in de gaten!


 • Auteur: Stefan Roest | Genre: RPG | Release: 22-11-2010 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Camelot Software Planning
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx