God of War III (hands on)

thumbnail

De afgelopen drie delen uit de God of War serie voor de Playstation 2 en Playstation Portable waren allemaal games die het erg goed deden en hoge cijfers binnensleepten. Bij God of War 2 werd verwacht dat hij naar de Playstation 3 zou gaan, maar helaas was dit niet het geval. Dit mocht de pret niet drukken, want ondanks dat allang het maximale uit de Playstation 2 werd gehaald, wisten ze bij God of War 2 er een schepje bovenop te doen. Een paar jaar later is het dan eindelijk tijd voor het derde deel op de Playstation 3 en zo ook voor een demo. De demo is maar voor een beperkt aantal mensen beschikbaar en wij waren één van de gelukkigen die deze demo uit de Playstation Sote konden halen. Het enige nadeel is mogelijk dat we de demo in Leipzig al gespeeld hebben. Maar nu hebben we eindelijk de tijd om het eens rustig op de bank meerdere malen door te spelen zonder duwende mensen achter je.

Bloed, goden en nog meer bloed

In God of War III gaan we verder met het verhaal waar het tweede deel was gebleven en heel veel is er eigenlijk nog niet bekend. Het enige wat we zeker weten is dat Kratos op wraak uit is en het de goden betaald wilt zetten. Ook weten we zeker dat er een hele hoop goden uit de Griekse Oudheid voorbij zullen komen en diverse andere mythologische wezens. Dit resulteert natuurlijk weer in liters bloed en geweldige actie die van het beeld afspettert. Of de demo het begin van de game zal zijn durf ik niet te zeggen, maar ik neem aan van niet. En dit is mogelijk ook meteen het grootste kritiekpunt op de demo. We weten niet goed of de actie die hier allemaal in een rap tempo elkaar afwisselt ook representatief zal zijn voor de uiteindelijke game. Want één ding staat zeker vast de actie, de monsters en diverse brute moves komen hier in een moordend tempo achter elkaar langs met het ene monster nog groter dan het ander en laten je op het puntje van je stoel zitten. We hopen stiekem op wel natuurlijk, want dan zit het zeker snor met het derde deel.

Op het gebied van gameplay is er in het derde deel weinig verandert in vergelijking met de andere delen. Je kunt namelijk kiezen uit de gebruikelijk harde of zachte aanval en hiermee de meest diverse combo’s uit je mouw schudden. De gebruikelijke kisten met de herkenbare rode en groene orbs mogen er natuurlijk niet ontbreken. De spelers die al bekend zijn met de vorige delen zitten er meteen weer in en het speelt weer als vanouds. De verschillende monsters die in de demo zitten zorgen wederom voor diverse strategieën die je moet toepassen en de finishing moves zorgen weer voor de nodige “awww” momentjes. Zo zul je aan het begin het hoofd van de god Helios eraf moeten rukken en bij een centaur de ingewanden eruit laten stromen. Het bloed vloeit dus rijkelijk en dit zien we graag. Ook is het interessant te zien voor wat voor extra platform/puzzel elementen ze hebben gekozen om af te wisselen tussen de diverse gevechten. Zo zul je het hoofd van Helios (de god van de zon) moeten gebruiken als een lichtbron en zul je harpijen moeten gebruiken om je over een ravijn te helpen. Ook het stuk aan het eind waarbij je door een tunnel vliegt en hier allerlei obstakels moet ontwijken zorgt voor de nodige spanning en afwisseling en voorspelt veel goeds voor de uiteindelijke game.

Maar hoe ziet het eruit?

De eerste beelden die we te zien kregen vielen toch wel tegen, zeker in vergelijking met de krachtpatser Uncharted ernaast. Maar ze hebben flink doorgewerkt en de graphics een update gegeven, want de game ziet er erg goed uit. Zeker als je nagaat dat er een hele hoop in je omgeving gebeurt. Zo loopt er een titaan door het beeld en sloopt hij alles wat in zijn buurt komt. Vliegt Helios aan het begin in zijn koets door de lucht en probeert de Titaan aan te vallen. Bovendien lopen er nog diverse burgers in het rond die proberen te vluchten van al dit geweld. Vooral het bloed wat toch redelijk belangrijk is een game als dit ziet er goed uit en vult het beeld met dat herkenbare rood. Technisch gezien is de demo ook erg positief, want ik ben geen enkele grote bug tegengekomen en dit geeft toch aan dat ze er flink mee bezig zijn.

De demo van God of War III voorspelt veel goeds en ik kan niet wachten om de gehele game in bezit te krijgen. De actie lijkt weer spectaculair en erg bloederig te worden en dit zien we graag. Het enige wat opviel aan de demo is dat er erg veel verschillende wezens en erg veel actie achter elkaar kwamen en dit mogelijk niet de gehele game zo zal zijn. Als dit wel zo zal zijn dan heb ik niks gezegd, want ik zat gedurende de gehele demo op het puntje van mijn stoel. Grafisch lijkt dit ook een erg sterke game te worden en het enige wat we op dit moment kunnen doen is de demo nogmaals spelen en wachten op de gehele game begin volgend jaar.


 • Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: Actie/Avontuur | Release: 04-11-2009 | Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: Santa Monica Studio
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x