Gigantosaurus: Dino Kart

thumbnail

Racen tussen de dino’s

Met al dat gamesgeweld van tegenwoordig zou je bijna vergeten dat er ook nog heel wat games voor de kleinere kids beschikbaar zijn. Een voorbeeld daarvan is Gigantosaurus: Dino Kart. Iedereen zal ongetwijfeld wel eens gehoord hebben van de serie maar dat we nu ook kunnen karten is een nieuw gegeven. Race met Mazu, Bill, Tiny en meer vriendjes in deze prehistorische wereld!

Heb je wel eens Mario Kart gespeeld? Wie niet. Gigantosaurus probeert ‘n beetje hetzelfde te doen. Je kunt in deze game racen en dat werkt zeer toegankelijk. Gas geven, driften, sturen en vooral vaardigheden gebruiken in de vorm van kokosnoten die je kunt schieten en traps die je achter je kunt leggen. Maar je kunt ook jezelf een schild geven of tegenstanders wegduwen met je pantser dat om je auto heen wordt gevormd. Daarmee hebben we de gehele gameplay al wel te pakken, want meer is het niet! De game kent een race modus, waarin je simpelweg een quick play mode kunt spelen, een Speel met vrienden-modus, waarin je in split-screen tot 4 spelers met elkaar aan de gang kunt en een Avontuur-modus. Deze laatste is modus is de ‘uitgebreidste’, al is dit simpelweg een verkapte quickplay modus waarbij je simpelweg de banen stuk voor stuk afwerkt. Begeleid door een zeer kort introductiefilmpje (het zijn eigenlijk meer dialogen begeleid door afbeeldingen) houdt daar ook direct het sfeervolle aspect van de game mee op. Je kunt kiezen tussen 8 karakters, waarbij je er 3 zult vrijspelen. Daarnaast zijn er 3 locaties verdeeld over 5 verschillende races. Van de Savanne tot de Jungle, en je hebt zelfs nog een lava-level waarin je door het vuur zult gaan racen. Is dat veel hoor ik je vragen? Nee, qua content is de game zeer karig, vooral gezien het prijskaartje van rond de 30 Euro’s. Binnen 2 uurtjes heb je alle tracks verreden en heb je zelfs al bijna de platinum trophy te pakken. Een race duurt zo’n 2 minuten, en is daarmee dus vrij kort.

Bij de start zul je merken dat je de start kunt timen om een goede voorsprong op te bouwen. Op de medium-modus zul je echter merken dat je al snel als eerste afgevlagd zult worden, maar dit is een kindergame, dus op zich is het niveau prima. Je hebt zelfs nog een hoge moeilijkheidsgraad waarin de wat gevorderde spelers wat meer uitdaging zullen hebben. Het racen is erg toegankelijk en makkelijk. Je kunt vaak de meest onmogelijke bochten nog goed corrigeren en de tracks zijn daarnaast ook vrij ‘plain’ en vormen weinig echte uitdagende factoren. Je hebt geregeld speed-schanzen waarmee je harder gaat en je bent vooral bezig om tegenstanders eruit te ketsen. In totaal rijden er 8 coureurs, waarmee je dus genoeg inhaalplezier kunt beleven, mits je de moeilijkheidsgraad ‘n beetje uitdagend instelt. Je wordt daarnaast begeleid in het sturen wanneer gewenst, waarmee het al helemaal een makkie zal zijn om het spel te spelen.

Te weinig, te saai

Qua gameplay is Gigantosaurus: Dino Kart al verre van bijzonder, voldoende, maar qua audio valt de game het meeste tegen. Je hoort een zeer licht achtergronddeuntje en bij het afvlaggen is de sfeer zo doods als het maar zijn kan. Echt vreugde spat er niet van af, waarmee de game omschreven kan worden als redelijk ‘sfeerloos’ en ‘saai’. Grafisch is het spel verre van hoogstaand met vrij low-quality sprites en textures, maar het kan er allemaal wel redelijk mee door. De User Interface is prima en lekker duidelijk, de dino’s die soms door de tracks heen lopen zijn wel afleidend en de tracks zelf en omgevingen zien er op zich prima uit. De characters en bolides zijn dan weer van een wat minder hoge kwaliteit, al zal kinderen dat niet zo heel veel boeien. De saaiheid van de gameplay, die relatief traag is overigens, zou gecamoufleert kunnen worden door een sfeervolle setting, maar die ontbreekt nogal. Daarmee is het spel dus vrij eenzijdig te noemen.

Het mogen duidelijk zijn. Gigantosaurus: Dino Kart is vooral qua content een zeer beperkte game. Je hebt eigenlijk maar 2 game modes; Singleplayer en split-screen rijden op de verschillende banen. Online gaat helaas niet en ik verwacht hiervoor ook geen toevoeging in de toekomst. De avontuur-mode stelt eigenlijk niets voor en is identiek aan de race-modus, alleen werk je meerdere races in één rits af. Voor een prijs van een halve triple A-game mag je toch wel wat meer verwachten eerlijk gezegd. De game is zeker toegankelijk en niet te moeilijk voor de jonge spelers. Mijn kind (4 jaar) was nog iets te jong voor de game, maar in principe kan elk kind vanaf ‘n jaar of 6 hier wel mee aan de gang. Was de game wat sfeervoller geweest, dan had ik de lage hoeveelheid content nog door de vingers kunnen zien, maar omdat ook wat dat betreft het een en ander ontbreekt, zou ik deze game alleen aanraden wanneer deze in de budgetbakken terecht komt.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Race/Kids | Release: 17-02-2023 | Uitgever: Outright Games | Ontwikkelaar: 3DClouds
  Graphics: 5.5 | Geluid: 4.0 | Gameplay: 6.5 | Besturing: 7.0 | Replay: 5.0
  5.0
  + Toegankelijk en makkelijke gameplay
  + Controls zijn zeer geschikt voor kids
  + Fleurige omgevingen
  - Zeer beperkte hoeveelheid content
  - Audiovisueel erg weinig sfeer
  - Erg eenzijdig

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx