Gamescom 2023 – Chicken Police en Pepper Grinder

thumbnail

Chicken Police – Paint it RED! Niet iedereen zal er ooit van gehoord hebben. Verrassend genoeg werden we getrakteerd op deze wel heel opvallende game. We blikken terug op een titel met een wel heel bijzondere setting en ambiance.

Chicken Police – Into the Hive!

In de booths waar je het niet verwacht, zie je soms games die je positief verrassen; Chicken Police is zo’n reeks die een grote fanbase heeft. Het is dan ook niet voor niets dat de eerste game ontzettend goed scoort in de reviews op Steam. Inmiddels komt men met een tweede deel. Chicken Police – Into the Hive! is een character-driven, verhaal-rijk film-noir detective avontuur dat zowel in zwart-wit als in kleur gespeeld kan worden. Dieren in kleding vormen de karakters en het is aan jou om hints, voorwerpen en puzzels te gebruiken om tot een oplossing te komen van diverse mysteries. De manier waarop de game vormgegeven is, is misschien wel de meest bijzondere manier. Ik sprak met de developer van de game over de vergelijking met Blacksad, alleen ziet deze game er zoveel meer sfeervoller uit. De graphics zijn zo strak vormgegeven en de characters zijn zo levendig uitgebeeld, dat je er bijna niet onderuit kunt dat dit misschien wel de meest sfeervolle game tot dusver is.

Met een console-versie in het vooruitzicht, zal het spel allereerst in begin 2024 voor de PC verschijnen. Je bent eigenlijk alleen aan het spelen met de muis, niet met je keyboard. Je kunt voorwerpen verzamelen en gebruiken, klikken op characters voor interactie en je kunt diverse hints verzamelen om zo objectives te voltooien. Keuzes beïnvloeden het verhaal en met zo’n 8 uren aan gameplay en verhaal zul je ongetwijfeld de nodige tijd zoet zijn met deze game, die voor een prima prijsje van rond de 20 Euro verkrijgbaar zal zijn. Houd je dus van een goede point-and-click adventure game met een gigantisch vette sfeer? Dan moet je deze titel absoluut op je wensenlijstje erbij zetten! The Wild Gentlemen zet in ieder geval de toon deze Gamescom.

Pepper Grinder

Devolver Digital wordt steeds meer een gevestigde naam in de gameswereld. The Talos Pinciple 2, Return to Monkey Island, Cult of the Lamb, het zijn enkele titels die voorbij kwamen. Pepper Grinder is een andere game die ons te wachten staat in 2024. Het concept van het spel is simpel; Je hebt een boor en baant je een weg door het zand en vooral door de vijanden in de game. De titel verschijnt voor de PC en Switch en is direct op te pakken. Niks moeilijke besturing, niks moeilijke upgrades, gewoon boren en gaan. Met pixel-achtige graphics baan je je een weg door de verschillende levels en omgevingen met daarbij de meest creatieve platform-elementen en eindbazen van dien. Heel veel levels en gameplay van het spel hebben we helaas niet kunnen spelen in de demo, maar de tijd die we eraan hebben kunnen besteden was veelbelovend. Het mogen duidelijk zijn dat ook wij de boor gaan opladen voor begin volgend jaar.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Gamescom | Release: | Uitgever: Gamescom | Ontwikkelaar:
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx