Gamescom 2022 – Dead Island 2

thumbnail

Dead Island 2

Dead Island 2 is nog niet dood! Deze grap waarschijnlijk wel. Het heeft even geduurd, want de game werd in 2014 al aangekondigd met een trailer die net zo goed in elkaar zat als de trailer van het eerste deel. Veel mensen konden dan ook niet wachten om te beginnen met deel twee. Net zo snel als dat het vervolg was aangekondigd, was deze verdwenen en gedeeltelijk vergeten. Tot afgelopen Gamescom waar de ontwikkelaars maar even goed lieten weten dat de game nog steeds in ontwikkeling is en zelfs bijna af is. Wij mochten tijdens de Gamescom een klein half uurtje een presentatie bijwonen en een stukje van de game spelen.

De setting is onveranderd gebleven. Die eerst trailer waar we een zombie overspoelde Los Angeles zagen is dus nog steeds representatief. Het is wel met een sneer veranderd naar Hell-A. Geen eiland, maar dat wordt opgelost door de volledige stad in quarantaine te plaatsen waardoor het afgesloten is van de rest van de samenleving. Jij speelt met één van de zes speelbare personages die immuun zijn voor het virus. Altijd handig, want dan hoef je niet uit te leggen waarom je niet in een zombie veranderd zodra je tijdens gameplay wordt gebeten. Waarom je immuun bent en waar het virus vandaan komt is iets wat naarmate de game vordert duidelijk moet worden.

De gameplay demo speelde zich volledig af op de bekende Santa Monica Pier. We werden de pier opgestuurd met een lading wapens en de tips om zombies met een dropkick te grazen te nemen. Wat wapens betreft is de variatie behoorlijk groot. Je hebt standaard machine geweren en revolvers, maar de melee wapens stelen de show. Onze uitrusting bestond onder andere uit een gigantische moker, geëlektrocuteerde klauwen, een simpele pijp en mijn persoonlijke favoriet een katana waarmee je benen van zombies er zorgeloos af kon hakken. Dropkick, benen hakken en vervolgens toekijken hoe die zombie je probeert te achtervolgen tot je zijn kop kapot slaat met die grote moker blijft leuk. Dat gaat gepaard met zo veel gore dat ze er zelfs een volledig systeem omheen hebben gebouwd.

De demo maakt wel duidelijk dat er veel zombies in Los Angeles zijn. In het begin van de pier zijn er maar één of twee die je tegelijkertijd aanvallen. Een eindje verder richting hetgeen wat we nodig hebben en we worden overspoeld door een horde. De ledematen vliegen in het rond. Alle wapens worden gebruikt en dropkick na dropkick wordt gedaan om ruimte te creëren. Het is een chaos, maar dan op de goede manier. Alleen de goedkope one-liners mogen iets minder. Het past wel bij de campy sfeer, maar het maakt personages iets minder sympathiek als ze maar overal sarcastisch of flauw op reageren.

Dead Island 2 staat nu gepland voor drie februari voor de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Stadia en de Epic Games Store. Het heeft lang geduurd, maar na het kort kunnen spelen van de game lijkt het dat het wachten beloond gaat worden. Met online co-op multiplayer kan dit nog eens een geweldige game worden om op een vrijdagavond aan te slingeren en tot in de vroege uurtjes door te gaan.


 • Auteur: Peter Derks | Genre: Gamescom | Release: | Uitgever: Gamescom | Ontwikkelaar:
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Z@3 Redrum
  Lid
  2293
  5 maanden geleden

  Zag er vet uit en flinke moeilijkheidsgraad. Het ontleden van de zombies was bruut.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx