GamesCom 2017 – Battletech, Vampyr en State of Decay

thumbnail

Battletech

Eerder dit jaar heeft Harbrained Schemes meer dan 3 miljoen dollar opgehaald door crowd funding voor Battletech, een turn-based tachtical rpg. Harbrained Schemes heeft een paar jaar geleden veel succes gehad met soort gelijke projecten als Shadowrun: Return en Shadowrun: Hong Kong. Wij kregen de kans om een Skrimish game te spelen. Hierin vecht je een missie tegen de AI. Je team, een “Lance”, bestaat uit 4 mechs. Er zijn legio van mogelijkheden om je mechs te configureren met vlammenwerpers, rakketten, lazers en nog veel meer. Je kunt een snel bewegende “Lance” opbouwen van lichte mechs of van zware moordmachines, of wat voor combinatie je maar kunt bedenken. Vervolgens kies je piloten met vaardigheden die het beste in je team passen. Je mechs kunnen op twee manieren bewegen, Move en Sprint. Als je Move kiest dan kun je je mech ergens tussen 50 en 90 graden draaien en nog schieten, als je Sprint wordt je draaihoek veel kleiner en kun je niet schieten. Maar als je beweegt krijg je verdedigingspunten gebaseerd op de afgelegde afstand. Hoe meer je hiervan hebt des te moeilijker wordt het dat je geraakt wordt. Dit is een innovatieve manier om snelle mechs een soort dodge-achtige kwaliteit te geven. Maar dit kan weer worden tegen gewerkt door sensor locking, wat bepaalde mechs kunnen doen. Het is moeilijk om in het kort Battletech goed te beschrijven. Het heeft de potentie om een diepe turn-based game te worden zoals we gewend zijn van Hairbrained Schemes. Het spel zal een openworld/story campagne en een multiplayer bevatten.

Vampyr

Vampyr is een actie RPG geïnspireerd door Vampire: Bloodlines, Deus Ex en Dishonered. Het spel speelt zich af in 1918 London gedurende de Spaanse Griep. Je speelt als dokter Jonathan Reid die recentelijk tot een vampier is gemaakt. De kern van het spel draait om het interne conflict van Reid tussen zijn plicht als dokter om mensen te redden en de noodzaak om mensen leeg te zuigen om zo te levelen. Het chaotische London is verdeeld in verschillende districten. In deze districten vind je specifieke groepen van NPC’s die ook een rol hebben in het district. Iedere NPC heeft bepaalde bonussen of nadelen. Je kunt bijvoorbeeld een plaatselijke moordenaar leegzuigen voor een klein beetje extra XP en dit zal maar een kleine invloed op het district hebben. Als je echter zijn moeder kiest krijg je veel meer XP maar zij hielp de arme mensen van het district. De effecten zijn gelijk zichtbaar, er zullen meer Skald(zombie-achtige vampieren) komen en winkels blijven dicht of andere NPC’s verdwijnen. Als een district dermate slecht is geworden zal het niet meer te redden zijn en in het duister vallen. Als Reid een level omhoog gaat kan hij veel nieuwe ablities unlocken zoals onzichtbaarheid, lange klauwen, bloed magie en nog veel meer. Het ziet er naar uit dat je vergaande controle over het verhaal en de ontwikkeling van Reid zult hebben. Vampyr komt uit in november 2017.

State of Decay 2

Er zou hier een grapje moeten staan over dat er meer zombie games zijn dan zombies in het gemiddelde spel maar zelfs dat is al overdone. Dat gezegd te hebben, toch kijken wij wel uit naar State of Decay 2. Toen State of Decay uitkwam in 2013 was het verfrissend. Het spel draaide niet om het kapot schieten van zombies maar om het overleven met beperkte middelen en opbouwen van een gemeenschap. In State of Decay 2 is dit allemaal weer terug en uitgebreid. Zo heb je meer opties in de management van je gemeenschapen zijn je mensen heel gevarieerd. Een nieuwe uitdaging is de “bloodplague” die je krijgt van bepaalde rode zombies. Als je personage is besmet moet je speciale medicijnen vinden voordat deze sterft en dan het virus verspreid. Je kunt ze vermoorden of verbannen wat weer niet goed kan vallen bij je andere personages. Maar de belangrijkste toevoeging is de co-op. In de State of Decay was de afwezigheid van een co-op een zeer groot gemis en wij zijn blij om het nu eindelijk te zien. Andere spelers kunnen je komen helpen in je game. Als je een moeilijke missie voor je hebt kun je je game open zetten voor iedereen om te joinen of enkel een vriend uitnodigen. In de co-op kun je samen te werk gaan maar de perma-death blijft van toepassing, dus het helpen van een vriend kan heel slecht voor je aflopen. Je kunt tot maximaal 3 spelers je game laten joinen.


Auteur: | Genre: GamesCom | Release: 25-08-2017 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven