GamesCom 2011 – Impressie deel 4

thumbnail

Hoewel Aliens mijn eerste presentatie bleek op de GamesCom 2011, de rest had echter de gehele THQ line-up al gezien,bleek dat ik niet naar direct de minste game zou gaan. De eerdere Aliens game was een groot succes voor SEGA en ik was dan ook benieuwd naar de nieuwe features van het nieuwe deel. Naast die games zagen we later in de week ook nog Dark Souls en Witcher 2 voorbij komen.

Aliens: Colonial Marines

De allereerste presentatie die ik zelf had op de GamesCom was die van de nieuwe Aliens game. Niet de minste zou je dus zeggen. Gezien de line-up van SEGA lijkt dit de beste game die in de planning staat bij het concern, al vielen ook games als Binary Domain niet tegen. In ieder geval ziet Aliens er weer als vanouds uit. Het spel ziet er zelfs vrijwel exact uit als de voorganger, welke een succes was voor SEGA. Qua gameplay is er dan ook betrekkelijk weinig veranderd. De sfeer in de game is wederom claustrofobisch en via een radar kun je weer zien waar de Aliens zich onder andere bevinden. Het is jammer dat men geen echt nieuwe features heeft laten zien maar een walkthrough toonde welke ook rechtstreeks uit het vorige deel had kunnen komen. Het is dan ook nog even afwachten hoe de nieuwe Aliens game zich zal manifesteren wanneer deze uitkomt.

Dark Souls

Een game die veel aandacht krijgt, al is een beetje de vraag waarom, is natuurlijk Dark Souls. Het eerste spel stond vooral bekend om de hoge moeilijkheidsgraad. En als de quote van het nieuwe deel ‘Prepare to die’ is, weet je wel genoeg. De Japanse ontwikkelaar van de game liet vrij vertaald weten dat het nieuwe deel nog moeilijker zal zijn. Met de beste gear, het beste wapen liet de spelende Japanner die het spel demonstreerde dan ook zien dat zelfs daarmee het spel niet te doen lijkt. Wees dan ook niet verrast als je tientallen malen per uur dood zult gaan, want Dark Souls is simpelweg ziekelijk moeilijk. Het is dan ook absoluut niet de bedoeling om de strijd aan te gaan met vijanden die boven jouw kaliber zijn. Rennen is vaak ook een goede oplossing.

Mensen die houden van een flinke uitdaging kunnen dus lekker met dit spel aan de slag, welke overigens nog de nodige haperingen vertoonde. Echter bleek het nog om een dev-versie te gaan en niet om de uiteindelijke build van het spel. Wat ook opviel is dat het spel vrij weinig sfeer uitademt. Wat vaak karakteristiek is aan Japanse games is de inspiratieloze sfeer die games uitademen, en dat geldt ook zeker voor Dark Souls. De omgevingen zijn vrijwel niet dynamisch, donker en vooral grauw en veel van hetzelfde. Dark Souls zal zeker geen game worden voor de nieuwkomers die graag een spel willen spelen om de nodige uurtjes aan standaard plezier te verkrijgen, maar wordt echt voor de fans van het eerste deel en de gamers die een echte uitdaging zoeken en niet al te gefrustreerd worden als ze de nodige malen de dood tegen het lijf lopen.

The Witcher 2

Met de aankondiging van de Xbox 360-versie waren we niet echt zeer enthousiast om naar The Wticher 2 te gaan aangezien we uiteraard de PC-versie ook al eens op de testbank hadden gelegd, maar dat veranderde al snel toen we de presentatie van de game bijwoonde. Men kondigde namelijk versie 2.0 aan van The Witcher 2 voor zowel de PC als voor de Xbox 360. Versie 2.0 neemt de nodige verbeteringen en content met zich mee waarmee men doelt op een daadwerkelijke stand-alone versie van het spel. Het betreft dus geen standaard pakketje of een update waarmee men zal komen maar echt veel extra werk dat in het spel is gestoken. Versie 2.0 zal volledig gratis zijn, wat daarnaast dus een mooie bijkomstigheid is.

Daarnaast liet men de Xbox 360-versie van het spel zien en deze ziet er mijn inziens imponerend uit. De PC-graphics zijn weliswaar iets gedowngrade maar wat verwacht je ook anders wanneer je nagaat dat The Witcher 2 zelfs op een high-end PC van tegenwoordig vrij lastig te draaien valt. Dacht je dus dat de toekomst van The Witcher 2 haar einde wel heeft bereikt, dan kom je thuis van een koude Kermis. The Witcher 2 is nog helemaal onder de levenden, vooral met versie 2.0.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: GamesCom 2011 | Release: 22-08-2011 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x