GamesCom 2010 Vooruitblik Deel 3

thumbnail

En we zijn alweer toe aan het laatste deel in deze vooruitblik. Een grote naam die in dit deel ontbreekt is Microsoft. Er is nog geen line-up bekend gemaakt, dus alles zal een grote verrassing zijn. We verwachten in ieder geval veel te gaan zien van Kinect. Maar alsnog is het genieten blazen in dit artikel, met veel grote namen.

Sony Computer Entertainment :

– DC Universe Online (PS3)
– Gran Turismo 5 (PS3)
– inFamous 2 (PS3)
– Journey (PS3)
– Killzone 3 (PS3)
– LittleBigPlanet 2 (PS3)
– MotorStorm: Apocalypse (PS3)
– Sorcery (PS3)

Sony heeft een lijst waar je U tegen zegt. Haast elke game die erop staat is een pareltje in de maak en de wachtrijen om iets te spelen zullen wel enorm worden. De eerste game in het lijstje is Gran Turismo 5, de race sim waar mensen onderhand al weer tien jaar op zitten te wachten. Met honderden auto’s en tientallen auto’s die speciaal nog gedetailleerder zijn, hebben we te maken met een game die bomvol zit met content. Haast elke denkbare track zal erin zitten, zelfs de test track die we kennen uit het programma Top Gear. De game zal een enorm diep tweak onderdeel gaan bevatten waarin je elk schroefje kan bijstellen, elke veer kan instellen en elke centimeter kan aanpassen. Maar dat is nog niet alles, de game wordt de natte droom voor elke auto liefhebber, want de graphics behoren tot de mooiste die we ooit hebben gezien. Een speelbaar iets eisen we minimaal, want we hebben onderhand lang genoeg gewacht.

Een jaartje terug was er de strijd tussen Prototype en Infamous. Hoewel veel mensen eerst naar de richting van Prototype leunden, bleek op de lange duur dat Infamous als winnaar uit de strijd kwam. De actie was dan in Prototype wel bruter in de eerste paar uur, maar Infamous zag er mooier uit, had een dieper verhaal en de gameplay was uiteindelijk erg uitdagend en divers. Het is daarom niet zo gek dat we een vervolg krijgen op Infamous, Infamous 2 en de beelden die we er tot nu toe van hebben gezien liegen er niet om. De game wordt mooier, dieper en je zult nu in plaats van alleen elektriciteit ook met ijs aan de slag kunnen gaan. We zien graag welke combinaties er allemaal mogelijk zijn met ijs en elektriciteit en natuurlijk of de game er net zo mooi uitziet als de beelden willen doen geloven. Een game die voor de comicliefhebber hoog op het lijstje staat.

Nederlands trots, Killzone 3, zal ook aanwezig zijn op de beurs en zelfs voor Sony blijkt deze game één van hoogtepunten te zijn op de Playstation 3. Naast dat de game er wederom erg mooi en stijlvol uitziet, kunnen we nu met veel nieuwe speeltjes aan de slag gaan. Een jetpack, waardoor je door gebieden kunt vliegen terwijl je alles aan gort schiet, en diverse nieuwe wapens. Maar het punt waar Killzone 3 toch wel de show steelt, is het gebruik maken van 3D en dit moet de eerste volwaardige game worden, die goed gebruikt maakt van 3D. De conclusie is simpel we willen het ervaren, meemaken, zien en vooral spelen.

LittleBigPlanet was ondanks zijn schattige uiterlijk een game die voor zowel vrouwen als mannen, zowel kinderen als ouderen geschikt was en daardoor haast in elke PS3 collectie wel te vinden is. Hoewel de game een erg vermakelijke platform gedeelte had, was toch het onderdeel dat je alles zelf kon maken en creëren het onderdeel wat voor veel mensen de aantrekkingskracht was. Met het tweede deel gaat Media Molecule zelfs een stapje verder, want je kunt nu niet alleen 2d platform dingen bedenken en maken, maar nu ook complete games. Denk dan aan race games, First person shooters en puzzle games van de zijkant. Als dit net zo makkelijk zal zijn in het eerste deel, dan kunnen we een hoop moois verwachten zowel van de ontwikkelaar als de gamers die de game kopen.

Om het artikel over Sony niet al te lang te maken, zijn er toch nog enkele games die de vermelding waard zijn. Zo is Journey de nieuwste game van ThatGameCompany, die ook verantwoordelijk zijn voor Flow en Flower. Dus dat kan interessant worden. Lijkt Sorcery een vermakelijke game te zijn die meer is dan een tech demo voor de Playstation Move. Is Motorstorm Apocalypse, de nieuwe off road race game die weer iets anders doet? En zal DC Universe Online de eerste MMO zijn op console gebied?

Square Enix :

– Deus Ex: Human Revolution (PS3, 360, PC)
– Final Fantasy XIV (PS3, PC)
– Final Fantasy: The 4 Heroes of Light (NDS)
– Front Mission Evolved (PS3, 360)
– Kane & Lynch 2: Dog Days (PS3, 360)
– Kingdom Hearts: Birth By Sleep (NDS)
– Lara Croft and the Guardian of Light (PS3, 360)

Square Enix heeft twee grote knallers op hun lijstje staan. De eerste is Deus Ex: Human Revolution. Iedereen die de trailer heeft gezien, verheugt zich nu al op deze game. Er kan zeker gezegd worden dat dit één van de beste trailers was dit jaar. Dit kwam niet alleen doordat de beelden er zo goed uitzagen of de muziek tot verbeelding sprak, maar ook door de mogelijkheden op gameplay gebied. Als we de trailer mogen geloven hebben we een aantal interessante wapens doordat je arm kan veranderen en hebben we ook te maken met diepe hand to hand gevechten. De voorgaande deus ex titels stonden bekend voor de keuzevrijheid en de gevolgen die jouw keuzes hadden. Dit zal wederom aanwezig zijn en nog diepgaander en uitgebreider dan ooit. Er zullen vier soorten gameplay in de game zitten: Combat, Stealth, Technology and Social. De laatste houdt bijvoorbeeld in dat het mogelijk is de gehele game uit te spelen zonder iemand te doden, behalve de eindbazen. Een speelbaar iets is onwaarschijnlijk, maar je weet maar nooit.

De tweede titel is Final Fantasy XIV, de game die het MMO genre op de consoles moet gaan definiëren. Final Fantasy XI was niet een erg groot succes, maar er hebben toch veel mensen de game gespeeld. Het universum van Final Fantasy is interessant genoeg en de filmpjes ogen altijd geweldig, waardoor dit wel eens een goede kans van slagen heeft. De moeilijkheden zaten vooral op het technische vlak bleek, want de PS3 versie is uitgesteld doordat ze moeite hadden met het minimale geheugen dat ze tot hun beschikking hadden. Dit zullen ze natuurlijk wel oplossen, hopelijk zonder dingen naar beneden te schroeven. Er zijn vijf speelbare rassen bekend: Hyur, Lalafell, Elezen, Miqo’te en Roegadyn. Op gameplay gebied zijn er veel aanpassingen gemaakt, zo zal het systeem meer draaien om skill-based progressie vergelijkbaar met het systeem in Final Fantasy 2. Er zal een Job systeem inzitten die je de mogelijkheid geeft tot vier verschillende onderdelen die afhangen van de tools en wapens die je bezit. We hopen graag de console versie te zien op de beurs.

Kingdom Hearts: Birth by Sleep, Kane & Lynch 2 en Lara Croft and the Guardian of Light zijn games die nog veel moeten laten zien van zichzelf en we hopen dat dit ook gebeurt. Kingdom Hearts heeft natuurlijk al een goede reputatie en die lijkt het wederom waar te maken. Vooral die laatste twee zijn games waar we graag meer van willen zien.

Ubisoft

– Assassin’s Creed: Brotherhood (360, PS3)
– Driver: San Francisco (360, PS3, Wii)
– H.A.W.X. 2 (360, PS3, Wii)
– Just Dance 2 (Wii)
– Michael Jackson: The Experience (360, PS3, Wii)
– Motion Sports (360)
– Racket Sports (PS3)
– Rayman: Raving Rabids: Travel in Time (Wii)
– R.U.S.E. (360, PS3)
– Your Shape: Fitness Evolved (360)

Ubisoft heeft dit jaar weer een aantal grote titels voor ons. Net als vorig jaar presenteren zij weer een nieuwe Assasin’s Creed game. Assasin’s Creed: Brotherhood is de directe opvolger van deel 2. Dit keer speelt het spel zich af in oud Rome in de tijd van de Renaissance en de hoofdpersoon is een stuk ouder. De gameplay is vrijwel het zelfde gebleven ten opzichte van de eerdere delen. Wat wel een hele leuke verandering is aan het spel is de multiplayer. Niet alle modes zijn al bekend, maar de focus is niet het domweg in elkaar hakken van tegenstanders, het gaat echt om het stiekem besluipen en vermoorden van vooraf bepaalde targets. Alle spelers moeten de zelfde target zien te vermoorden, zonder door de bewakers en de andere spelers gezien te worden. Als je als een dolle op de targets af gaat rennen en niet goed opgaat in de menigte zullen de andere spelers jou heel snel door hebben en je kill-streak beëindigen. Veel belangrijker is dus ongezien blijven, onopvallend blijven en altijd een goed ontsnappingsplan hebben. Blijf je ongezien kills maken dan gaat je score snel omhoog. Dit zorgt voor hele leuke en spannende gameplay waar wij zeker benieuwd naar zijn. De multiplayer werkt met een XP systeem, waarmee je bijvoorbeeld weer nieuwe maps en outfits kan vrijspelen. Het release van het spel staat voor 16 november voor Playstation 3 en Xbox 360.

De populaire Driver serie van origineel op de Playstation 1 keert dit jaar terug op Playstation 3, Xbox 360 en Wii. Driver: San Francisco zal net als het allereerste deel alleen in de auto plaats vinden. In latere delen van het spel kon je ook de auto verlaten en rondlopen, maar dit paste gewoon niet goed bij de gameplay. Om toch de speler de vrijheid te geven heeft Driver: San Francisco een nieuw systeem om van auto te wisselen genaamd ‘switch’. Door een druk op de knop krijgt de speler een overview van de straat en kan zo een nieuwe auto selecteren die daar ergens rond rijd. Dit werkt heel snel en makkelijk en voegt ook een interessant onderdeel toe aan de gameplay. Zo kun je bijvoorbeeld met meerdere politieauto’s proberen een auto in te sluiten door snel te switchen tussen de politieauto’s. Met deze actie kan de speler ook naar andere delen van de stad transporteren. Tijdens de overview van de straat kan de speler rondkijken en ook uitzoomen en dus ook een auto ver weg selecteren. De switch actie is wel gelimiteerd en kan niet bij elke missie zo maar gebruikt worden. Deze actie kan je ook uitvoeren tijdens de 8-speler multiplayer. De kijkpositie is net als in de vorige delen vanuit de ogen van de ‘driver’ en de besturing zal weer lekker overstuurd aanvoelen. Daarmee heeft Driver: San Fransisco leuke snelle gameplay te bieden, die we misschien tijdens de GamesCom even kunnen uitproberen.

In het begin van vorig jaar kwam Ubisoft met de air-fighter ‘H.A.W.X’. Ook al had het spel zijn goede kanten, het was wel duidelijk dat het spel niet door de beste Ubisoft developers was gemaakt. Het spel had nogal wat problemen: Het had een slecht gepresenteerd verhaal en het schieten was min of meer het locken van pixels in de verte. Genoeg ruimte voor verbetering bij het maken van deel 2 dus! De developers goed hebben gekeken naar het verhaal bij het maken van het tweede deel. De missies zijn veel gevarieerder en het verhaal is ook goed verweven met de acties, in plaats van alleen een verhaaltje voor de missie. Er zal meer actie en spanning te zien zijn op het scherm in de vorm van korte cutscenes om zo de beleving van het verhaal te versterken. Ook de combat is verbeterd. De combat is veel meer gericht op dogfights, dichter op elkaar. Ook is er veel meer diepgang wat betreft wapens en AI. De gameplay is verder uitgebreid met opstijgen, landen en het samenwerken met andere vliegtuigen als UAV’s en AC130’s. Zo zal de game hopelijk meer als een spel aanvoelen en niet als een simulatie. Met de meeste problemen van deel 1 opgelost, en goede graphics ziet H.A.W.X. 2 er veelbelovend uit.

Valve :

– Portal 2 (360, PS3, PC)

Valve heeft onderhand een flinke reputatie opgebouwd en het lijkt onderhand wel alsof elke game die ze uitbrengen een pareltje is. De game waar onze aandacht deze GamesCom naar uitgaat is Portal 2, het vervolg op de succesvolle extra game bij de Orange Box. De game blies iedereen weg door zijn simpele gegeven, maar geweldige uitvoering. Het eerste deel was in een uurtje of twee uit te spelen en het lijkt erop dat het vervolg een uitgebreidere versie gaat worden. Het verhalende aspect lijkt weer geweldig te worden in het tweede deel en er zijn al genoeg vragen waar we graag antwoord op willen verkrijgen. Wat is er gebeurd? Waar zijn we? Wie zit erachter? Bovendien heeft de game een visuele update gekregen waardoor alles er nog mooier en strakker uitziet. Het opvallendste uit de eerste beelden was de moeilijkheid in de puzzels. Dacht je dat de eerste Portal al moeilijk was? Dan zou ik nu alvast je hoofd koel houden, Portal 2 wordt vele malen moeilijker.

Dit waren ze alweer, een enorme lijst met alleen maar titels die we allemaal willen uitproberen. Volgende week is de beurs, verwacht dan een hele hoop impressies en verslagen van wat we allemaal meemaken!

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x