Funko Fusion, geïnspireerd door Funko Pop, verschijnt 13 september

thumbnail

10:10 Games en de partners Funko, Inc. en Universal Products & Experiences, in samenwerking met distributiepartner Skybound Games, hebben vandaag gloednieuwe beelden en release-details uitgebracht van Funko Fusion, een komend co-op actiespektakel dat draait om enkele van de grootste merken en personages in popcultuur – en Funko Pop!.

In aanloop naar de wereldwijde lancering van Funko Fusion op 13 september 2024 kunnen spelers een gloednieuwe trailer bekijken voor een indruk van de spectaculaire gameplay en geliefde franchises die spelers in de game kunnen verwachten:

https://www.youtube.com/watch?v=UsgMx0J3QxQ

Funko Fusion komt naar pc, PlayStation 4 en 5, Xbox Series X|S en Nintendo Switch. Pre-orders voor fysieke console-edities van de game zijn vanaf nu beschikbaar bij wereldwijde winkels, binnenkort komen ook pre-orders beschikbaar via digitale kanalen.

Funko Fusion is een action-adventure, voor single-players en online co-op, die eer betoont aan NBCUniversals enorme catalogus van geliefde werelden en de eigenzinnige Funko Pop!-interpretaties van de figuren die ze bewonen. In de game kunnen spelers genieten van talloze referenties naar hun favoriete films en tv-series in een breed scala van meer dan 20 franchises: van blockbusterfilms als Jurassic World, JAWS, Back to the Future, The Thing, Shaun of the Dead en Chucky tot tv-series als Battlestar Galactica, The Umbrella Academy en Masters of the Universe, en vele andere.

Funko Fusion is de debuut-game van 10:10 Games, een studio die mede is opgericht door vijfvoudige BAFTA award-winnaar en TT Games-oprichter Jon Burton met een team ervaren ontwikkelaars die bekend zijn van hun werk aan blokkengebaseerde games.

“Onze visie bij 10:10 Games is het creëren van ongelooflijke coöp-videogame-ervaringen die gamers van over de hele wereld samenbrengt in unieke, leuke, energieke en authentieke game-avonturen”, zegt Arthur Parsons, medeoprichter en Head of Publishing van 10:10 Games. “Funko Fusion is gemaakt door een team getalenteerde ontwikkelaars en is de ultieme viering van fandom, waarbij geliefde film- en tv-franchises voor elke generatie worden gecombineerd met humor, leuke mechanics en snelle actie met een hoog tempo en veel spektakel. Funko Fusion is de ervaring waarvan we denken dat fans erop zaten te wachten. En voor mij persoonlijk is het al geweldig dat ik He-Man in een videogame krijg!”

Funko Fusion is ons explosieve debuut in de wereld van console-videogames. In deze game kunnen nieuwe en oude Pop!-fans ongelooflijke werelden verkennen en geweldige avonturen beleven, geïnspireerd door enkele van de meest iconische merken en personages van NBCUniversal, naast een schat aan verrassingen van zowel Skybound als Funko,” aldus Jason Bischoff, VP Licensing en Business Development bij Funko. “Sinds onze aankondiging worden we door fans overstelpt met vragen om meer informatie. We zijn dankbaar voor deze opwinding en voor de kans om het buitengewone werk van onze vrienden bij 10:10 Games te delen. Het najaar van 2024 gaat helemaal om Funko Fusion draaien!”

Fans die Funko Fusion pre-orderen, ontvangen bij de lancering zonder extra kosten een The Walking Dead-pakket met twee extra speelbare personages uit Skybound’s bekroonde The Walking Dead-comics: Rick Grimes en Michonne Hawthorne. Het pakket bevat ook Variant-outfits voor beide personages: Rick Grimes als Alexandria’s leider en Michonne in haar Traveller-outfit.

“Het is ons een eer om samen met deze reuzen van entertainment en popcultuur Funko Fusion tot leven te brengen,” aldus Ian Howe, Managing Partner bij Skybound Games. “Om het plezier voor Skybound-fans te vergroten, is de toevoeging van The Walking Dead en Invincible de kers op de taart. Invincible, Omni-Man, Rick Grimes en Michonne, naast enkele van de meest fantastische personages van NBCUniversal? We kunnen niet wachten tot fans dit allemaal kunnen beleven!”

Funko Fusion levert zowel de grote namen als klassieke-cult-franchises uit onze ongelooflijke bibliotheek, samenkomend in een volkomen unieke game-ervaring,” aldus Bill Kispert, SVP & GM, Games & Digital Platforms bij Universal Products & Experiences. “De game laat fans heel nieuwe avonturen beleven, waarbij ze op wilde en spannende manieren met hun favoriete personages kunnen spelen, inclusief talloze grappige hommages aan de werelden die ze verkennen.”

Funko Fusion verschijnt op 13 september 2024 voor Steam, Epic Games Store, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch. Fans kunnen vanaf vandaag fysieke edities van de game pre-orderen bij sommige wereldwijde retailers, en de game volgen op Facebook, X, Instagram en TikTok.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx