Final Fantasy XIV Online Patch 5.55 verschijnt vandaag

thumbnail

SQUARE ENIX lanceert vandaag FINAL FANTASY XIV Online Patch 5.55, de laatste verhaal-patch voor de bekroonde MMO, in aanloop naar de release van het langverwachte vierde uitbreidingpakket Endwalker.

Patch 5.55 rondt het epische verhaal van FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers af met nieuwe content voor zowel het hoofdscenario als de YoRHa: Dark Apocalypse- en Save the Queen-questlijnen. Daarnaast begint met deze patch de officiële service voor de PlayStation 5-versie, volgend op een open beta-periode.

Hieronder meer details over de content van Patch 5.55:

 • Patch 5.5 Main Scenario, Part II – Het tweede deel van de laatste hoofdscenario-update die verschijnt vóór Endwalker schetst op grootse wijze het toneel voor de komende uitbreiding.
 • YoRHa: Dark Apocalypse – Het verhaal van de epische crossover YoRHa: Dark Apocalypse-questline wordt uitgebreid.
 • “Save the Queen”-questline-update – Deze nieuwste update omvat een nieuw gebied, “Zadnor,” een verhoogde resistance rank cap van 25, laatste verbeteringen voor resistance-wapens, en nieuwe, grootschalige Dalriada-gevechtscontent voor maximaal 48 spelers.

De PlayStation 5-versie van FINAL FANTASY XIV Online, die vorige maand al als open beta toegankelijk was, wordt vandaag ook gelanceerd, inclusief een schat aan vernieuwingen en verbeteringen, waaronder:

 • Verbeterde framerate
 • Kortere laadtijden
 • 4K-resolutie-support
 • Haptische feedback DualSense
 • Nieuwe Trophies
 • 3D-audio-support

De FINAL FANTASY XIV Online Complete Edition, Starter Edition en Shadowbringers-uitbreiding zijn nu beschikbaar in de PlayStation Store. Gebruikers met een PlayStation 4-licentie van de game op hun account kunnen zonder extra kosten upgraden naar de PS5 Upgrade Edition, terwijl nieuwkomers de game op de PlayStation 5 kunnen spelen via de gratis proefversie of door de Complete Edition aan te schaffen.

Het onlangs aangekondigde vierde uitbreidingspakket van de FINAL FANTASY XIV Online-saga, Endwalker, verschijnt op 23 november 2021 voor pc, Mac, het PlayStation 5-systeem, en het PlayStation 4-systeem. Endwalker is de climax van het Hydaelyn- en Zodiark-verhaal, waarin Warriors of Light nog grotere rampen dan ooit meemaken, en levert een stortvloed aan nieuwe content, waaronder nieuwe jobs, een verhoogde level cap, uitgestrekte nieuwe gebieden, aanpassingen aan het vechtsysteem, en nieuwe content voor gevechten, crafters en gatherers.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  loeder001
  Lid
  987
  25 dagen geleden

  Goed nieuws.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box