Final Fantasy VII Rebirth uitgeroepen tot Most Anticipated Game 2024

thumbnail

Tijdens de Game Awards 2023 werd FINAL FANTASY VII REBIRTH, de nieuwe game die op 29 februari exclusief verschijnt voor de PlayStation 5 (PS5), bekroond met de award voor “Most Anticipated Game” voor 2024. Daarnaast onthulde SQUARE ENIX de officiële themasong voor FINAL FANTASY VII REBIRTH in een spectaculaire nieuwe trailer die tijdens de show debuteerde, samen met een indrukwekkend liveoptreden van de zangeres van de themasong, Loren Allred.

Je kunt de verlengde versie van de “Theme Song Announcement Trailer” hier bekijken: https://youtu.be/ro7GuGeUk_Y.

De themasong van FINAL FANTASY VII REBIRTH is “No Promises to Keep,” gecomponeerd door Nobuo Uematsu en uitgevoerd door Loren Allred, de beroemde, platinum-verkopende artiest die de wereld veroverde met haar single “Never Enough” van The Greatest Showman. In de nieuwe trailer verleent Allred haar prachtige stem aan Aerith, het iconische bloemenmeisje en geliefde teamlid, voor een gepassioneerde in-game uitvoering van “LOVELESS,” een muzikaal optreden dat plaatsvindt binnen FINAL FANTASY VII REBIRTH.

“Het is mij een eer en genoegen om de stem van de iconische Aerith tot leven te wekken in de song ‘No Promises to Keep’ van FINAL FANTASY VII REBIRTH”, aldus Allred. “De componist Nobuo Uematsu is een muzikale visionair die veel heeft betekend voor de wereld van FINAL FANTASY. Het was een eer om met zo’n innovatief talent samen te werken. Ik ben het Square Enix-team zeer dankbaar en kan niet wachten om deze song te horen en de game te spelen waar we allemaal op wachten.”

“Zoals wel blijkt uit de door mij geschreven song ‘Aerith’s Theme’, heeft Aerith een beetje een vluchtige en noodlottige indruk op mij gemaakt,” zei Uematsu. “Ik begreep meteen dat dit nieuwe nummer ook gerelateerd is aan Aerith, maar toch komt de aangrijpende melodie uit ‘Aerith’s Theme’ in dit nummer niet terug. Ik wilde namelijk het tegenovergestelde hiervan weergeven: de kracht die schuilt in haar kern, verborgen in Aeriths hart. Toen ik de opname van deze song telkens weer beluisterde, begon Aerith steeds minder als een fantasie-personage, en steeds meer als een echt mens te voelen. De zang van Loren Allred, soms vluchtig en soms gepassioneerd en krachtig, wekt Aerith echt tot leven. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een ballad heb geschreven die uniek aanvoelt, en ik ben blij dat ik daar nu de kans voor kreeg. Bedankt, Aerith.”

De verlengde versie van de “Theme Song Announcement Trailer” neemt fans mee op een wervelende reis vol nieuwe gameplay en onthullingen. De dappere piloot Cid Higwind verschijnt voor het eerst in het remake-project om zijn hulp aan te bieden. De raadselachtige Vincent Valentine, een gevallen Turk-agent die zoekt naar verlossing, toont spelers voor het eerst zijn gezicht. Geliefde personages als Marlene Wallace en AVALANCHE-lid Biggs keren terug. Daarnaast verschijnen adembenemende beelden van het Gold Saucer pretpark en nieuwe Synergy-vaardigheden, machtige aanvallen waarin twee personages hun krachten bundelen om het tij van de strijd te keren. Deze vaardigheden, die beschikbaar komen als spelers de band tussen teamleden versterken, tonen de focus die FINAL FANTASY VII REBIRTH legt op zijn geliefde personages en het verkennen van hun motieven en relaties.

“Deze video is de langere versie van de themasong-trailer die werd getoond tijdens de Game Awards,” zei Tetsuya Nomura. “De song versterkt de emotionele resonantie van de game, en is geschreven door Nobuo Uematsu, met teksten van Kazushige Nojima, en uitvoering door Loren Allred. Dit keer is de trailer bewerkt om meer van het verhaal en de personages te tonen. We hebben nog veel meer om te tonen, maar dat moet wachten tot een volgende keer.”

SQUARE ENIX onthulde ook een nieuw key-artwork waarin de heroïsche party uitkijkt op de prachtige en uitgestrekte omgeving van FINAL FANTASY VII REBIRTH.

“Dit is de allereerste keer dat we het key-artwork tonen voor FINAL FANTASY VII REBIRTH, en op de afbeelding staan alle teamleden bij elkaar,” zei Tetsuya Nomura. “Hoewel ze bij de kijker vandaan kijken, heb ik de afbeelding zo gemaakt dat je bij elk teamlid het idee krijgt dat hij of zij nadenkt over de uitgestrekte wereld en de onbekende reis die ze gaan ondernemen. Ik hoop dat jullie zelf gaan ontdekken welk lot elk teamlid staat te wachten in de komende reis.”

FINAL FANTASY VII REBIRTH is een nieuw, opzichzelfstaand avontuur in een uitgestrekte en levendige wereld. In de game ontsnappen Cloud, Tifa, Barret, Aerith en Red XIII uit de dystopische stad Midgar om de wijde wereld in te trekken. Om jacht te maken op Sephiroth, een angstaanjagende figuur uit Clouds verleden die over de planeet wil heersen, moeten deze onwaarschijnlijke helden hun krachten bundelen met nieuwe metgezellen, zoals de geestdriftige ninja-agent Yuffie en de slimme, katvormige robot Cait Sith. Ga samen met deze personages de strijd aan om hun lot te bepalen. Verken klassieke omgevingen die tot nieuw leven zijn gewekt met vele details. Geniet van tientallen uren aan zijmissies, jachtpartijen, mini-games en rijke verhalen over de mensen en culturen op de planeet.

FINAL FANTASY VII REBIRTH is het vervolg op het eerste deel in de trilogie, FINAL FANTASY VII REMAKE, dat in 2020 verscheen en wereldwijd werd geprezen door pers en spelers. De game kreeg meer dan 20 perfecte scores in de media en werd geselecteerd als een PlayStation “Editor’s Choice”. FINAL FANTASY VII REMAKE werd de bestverkochte digitale release op een PlayStation-platform in de geschiedenis van SQUARE ENIX, met meer dan 7 miljoen verscheepte eenheden en digitale verkopen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx