Feature: Top 50 meestbelovende games 2009 – 20 t/m 11

thumbnail

We zijn alweer toe aan de vierde special in de reeks over de 50 meesbelovende games van 2009. Dat betekent natuurlijk weer 10 games waarvan we dit jaar veel mogen verwachten. Lees dus maar snel verder!

20. Quantum Theory

We starten met een titel die je hier misschien niet had verwacht. Quantum Theory is voor mij dan ook de sleeperhit van 2009 om het met een mooi woord te zeggen. De game wordt ontwikkeld door Tecmo die we onder andere kennen van Ninja Gaiden. Ik noem deze titel omdat Quantum Theory gebruik maakt van dezelfde engine. Uiteraard is deze verbeterd en kunnen we grafisch gezien veel verwachten. Dat heeft zich alvast bewezen met de eerste trailer die van Quantum Theory is verschenen. Deze zorgde er bij mij in ieder geval voor dat mijn hart sneller ging kloppen. Volgens Tecmo bevat de game onder meer een breed scala aan kleuren om de sfeer te verhogen. Ook geeft de ontwikkelaar aan dat Quantum Theory het antwoord is op Gears of War en daarmee komen de verwachtingen natuurlijk hoog te liggen. Laten we hopen dat ook het verhaal van een hoge kwaliteit is, want daar zijn de Japanners natuurlijk maar al te goed in. Op dit moment is de game exclusief voor de PlayStation 3 aangekondigd. Een releasedatum is nog niet bekend.

19. Tom Clancy’s HAWX

Jarenlang domineerde Ace Combat het vlieg en actie genre. Helaas heeft deze serie zijn beste tijd gehad en is het tijd voor een troonopvolger. Een titel die veel kans heeft dit te worden is Tom Clancy’s HAWX. In deze game neem je dan ook plaats in een straaljager waarin je het vuur op andere straaljagers richt, troepen op de grond aanstuurt en raketten ontwijkt. Interessant zijn de gevechten die tussen twee straaljagers plaatsvinden aangezien hier je vliegkunsten flink getest worden. Uiteraard bevat de game ook een multiplayer waaraan 16 spelers kunnen deelnemen. Verder kan de singleplayer ook met vier man in een coöperatieve modus worden gespeeld. Voor lezers die houden van dit genre lijkt Tomy Clancy’s HAWX de ultieme game te worden. Naar verwachting verschijnt Tomy Clancy’s HAWX eind februari al op de Xbox 360 en PlayStation 3. Nog even wachten dus.

18. Street Fighter IV

Het is alweer lang geleden dat er een Street Fighter game is uitgekomen en de aankondiging van het vierde deel maakte veel mensen dan ook erg gelukkig. Ook positief waren de reacties op het feit dat de game gewoon 2D blijft, want waarom zou je een game 3D maken als deze van betere kwaliteit is in 2D? Uiteraard wordt alles wel gerenderd in een 3D jasje zodat het er zeer indrukwekkend uit ziet. Wie had ooit verwacht Street Fighter met zoveel details te mogen aanschouwen? Ook is de game met een 6-knoppen besturing speelbaar, waarbij dus ook geen veranderingen aan te pas zijn gekomen. Uiteraard bevat Street Fighter IV wel vele nieuwe bewegingen en moves. Dit alles natuurlijk te spelen met de vele personages die we kennen uit de eerdere delen. We zijn niet vaak zo enthousiast geweest over een game die eigenlijk zo weinig nieuws brengt, maar in dit geval is dat eigenlijk alleen maar een goed teken. Wel nieuw is overigens de online mode welke met twee man speelbaar is. Het is te hopen dat deze naar behoren werkt, want dan zou het plaatje pas helemaal rond zijn.

17. Alan Wake

Eigenlijk had iedereen Alan Wake al in 2008 verwacht, maar helaas is dit niet gebeurd. Nog vreemder was de totale stilte rondom deze game. Het enige wat duidelijk is geworden, is dat Alan Wake dan eindelijk in 2009 moet gaan verschijnen. Het lijkt er dan ook op dat de Xbox 360 er een nieuwe topper bij heeft. Alan Wake is een thriller-game die gaat over een schrijver (genaamd Alan Wake) die regelmatig nachtmerries heeft en deze gebruikt voor in zijn boeken. Hierdoor heeft de beste man al vele bestsellers op zijn naam. Op het moment dat hij een vriendin krijgt worden deze dromen steeds heftiger en kan hij steeds minder het onderscheid maken tussen zijn dromen en de werkelijkheid. Tijdens zijn slaap schrijft hij een boek, maar de geschreven tekst lijkt tot leven te komen waardoor Alan al snel in de meest enge situaties terecht komt. Hoewel we nog vol spanning wachten op details rondom de gameplay, lijkt het er op dat de nadruk ligt op het overleven en onderzoeken en minder op de actie. We hopen in ieder geval snel meer details rondom Alan Wake te krijgen.

16. Chronicles of Riddick: Assault of Dark Anthena

The Chronicles of Riddick was op de Xbox een zeer succesvolle titel en tot grote vreugde van zowel mensen met een PC, Xbox 360 als PlayStation 3 komt er in 2009 een remake van deze game op de markt. Hoofdrolspeler in de game is de bekende Vin Diesel, die is opgesloten in een zeer goed bewaakte gevangenis. Zoals je misschien al aan voelt komen is het aan jou om (ala Prison Break) uit deze gevangenis te ontsnappen. Hiervoor moet je uiteraard de bewakers te slim af zijn, maar moeten ook mede gevangen worden betrokken. The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena bevat een verbeterde singleplayer-campagne en daarnaast ook een totaal nieuwe multiplayer modus. Wat hierin precies de bedoeling is weten we nog niet, maar het lijkt in ieder geval een leuke toevoeging te zijn. Dit alles is natuurlijk ook voorzien van vernieuwde graphics die er nu al veelbelovend uit zien. Ik kan alvast niet wachten om met deze titel aan de slag te gaan.

15. Grand Theft Auto Chinatown Wars

Grand Theft Auto IV was de bestverkochte game van 2008 en dat geeft nog maar eens de populariteit van deze serie aan. DS-bezitters sprongen dan ook een gat in de lucht op het moment dat duidelijk werd dat er een nieuw deel van deze serie in de maak is voor hun handheld. Grand Theft Auto Chinatown Wars laat je plaatsnemen in de voeten van Huang Lee, een ere lid van de Chinese maffia. Een man die uit is op wraak na de moord op zijn vader. De game speelt zich af in Liberty City en kent een camerastandpunt van bovenaf. Alles is op een cartoony manier weergegeven, maar natuurlijk komen wel alle gebruikelijke GTA-elementen terug en ik ga er voor het gemak vanuit dat deze jullie wel duidelijk zal zijn. GTA: Chinatown Wars maakt volop gebruik van de touchscreen mogelijkheden. Zo kun je het gebruiken om lotjes te krassen, aantekeningen voor je PDA te maken of het doorsnijden van de bekabeling van een auto. Voor DS-bezitters dus genoeg reden om deze game goed in de gaten te houden.

14. inFamous

Hoewel Crackdown niet immens hoge cijfers kreeg, lijkt het idee erachter iets wat we nog vaker terug gaan zien. Het concept, wat bedacht is door de man achter Grand Theft Auto, zijn inspiraties geweest voor zowel inFamous als Prototype. inFamous zien we op plaats veertien terug en lijkt dan ook meer te gaan brengen dan Crackdown destijds deed. De game wordt ontwikkeld door Sucker Punch die we kennen van de Sly Racoon games op de PlayStation 2. Het verhaal begint op het moment dat er een grote explosie plaatsvindt in Empire City, de hoofdstad in inFamous, die deze in grote chaos brengt. Hoofdpersonage Cole maakt deze explosie op een wel heel bijzondere manier mee. Na afloop beschikt hij namelijk over speciale gaven. Het is aan Cole om de mysteries rondom deze explosie op te lossen en uiteraard kan hierbij volop gebruik worden gemaakt van zijn net verkregen krachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om zeer grote sprongen te maken of grote voorwerpen vast te pakken. En zo zijn er natuurlijk nog veel mogelijkheden te bedenken. Dit plus prachtige graphics zouden wel eens belangrijk kunnen zijn als exclusive voor de PlayStation 3.

13. Prototype

En ja hoor, een plek verder staat Prototype, een game die ook geïnspireerd is door Crackdown. Nou staat deze één plek hoger, maar dat zegt natuurlijk niet zoveel. Er zijn zat mensen die deze games met elkaar door de war halen en het is dan ook bijna onmogelijk een verwachting te maken welke de beste van de twee gaat worden. Prototype vertelt in ieder geval het verhaal van Alex Mercer, een man die continu achtervolgt wordt door zijn verleden. Er hangt veel mysterie rondom Alex en daar komt bij dat de beste man over, ja hoor hier hebben we het, speciale krachten beschikt. Alex kan namelijk in gedaante van andere mensen veranderen en bemachtigt daardoor hun speciale krachten. Hierdoor zul je naarmate het verhaal vordert steeds meer extra vaardigheden ontwikkelen. Kortom lijkt Prototype een goede game te worden en de hype lijkt dan ook steeds groter te worden.

12 Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 is het nieuwste deel in één van de populairste raceseries uit de gamegeschiedenis. De game kende het meeste succes met de eerste drie delen, maar moest wat inleveren bij het vierde deel, wat voornamelijk kwam door gebrek aan vernieuwing. Nu we op de PlayStation 3 (na lang wachten) in 2009 eindelijk aan de slag kunnen met Gran Turismo 5 zijn de verwachtingen natuurlijk weer hoog. We hebben al een voorproefje gehad in de vorm van Gran Turismo HD en Gran Turismo Prologue die ons voornamelijk laten zien wat voor grafische pracht deze game in huis heeft. En waarschijnlijk gaat dit alleen nog maar beter worden naarmate de release vordert. Daarnaast zou het vijfde deel dan eindelijk een schademodel bezitten en een uitgebreide online optie bevatten. Het meest wachten we natuurlijk op het enorm uitgebreide aanbod aan auto’s, circuits en races. Ik kan er niet op wachten om weer uren aan een nieuw Gran Turismo deel te besteden. Nu dus alleen nog maar hopen dat de game zo snel mogelijk verschijnt.

11. Diablo III

Diablo III werd onder groot applaus aangekondigd op de World Wide Invitational 2008 van Blizzard. Het is dan ook een game waar veel mensen op zitten te wachten wat begrijpelijk is na het enorme succes van de eerste twee Diablo delen. De games werden geroemd door hun diepgaande verhaal, wrede actie, de mogelijkheden tot samenwerken en de vele voorwerpen die er in verwerkt zaten. In dit derde deel zien we deze elementen natuurlijk weer terugkomen en ook het vertrouwde camerastandpunt, die schuin boven in de actie gepositioneerd is, zien we weer terug. Dit lijkt misschien een beetje ouderwets, maar door de nieuwe engine moet Diablo III wel degelijk vernieuwd aan voelen. Zo zijn de gevechten intenser dan ooit en heeft Blizzard aangegeven nog veel meer voor ons in petto te hebben. Voor PC-gamers dus absoluut een game om in 2009 in de gaten te houden. • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x