Feature: Terugblik op Firstlook 2010

thumbnail

Evilgamerz is het afgelopen weekend natuurlijk aanwezig geweest op het FirstLook 2010 event. Redacteur Stefan doet verslag van zijn bevindingen en ervaringen op het evenement.

Zaterdagochtend was het zover, Firstlook 2010. Honderden gamers stonden in de rij om de nieuwste games te bekijken en te bespelen. Met toppers als Killzone 3 in 3D, Fable 3 en Duke Nukem: Forever moest het ook wel een groot feest worden. Om 12 uur was het dan ook zover, de poorten van het evenement gingen open en de zaal kwam propvol te zitten. Vooral bij de eerder genoemde games was het erg druk en stond je bij Killzone 3 zo’n anderhalf uur in de rij, om vervolgens 2 uur in de rij te staan bij Fable 3. Later in de middag had vrijwel iedereen deze twee games al bekeken en was de wachttijd zo’n 45 minuten minder. Een verademing dus voor de geduldige mensen.

Duke Nukem: Forever werd in de middag geshowd door Randy Pitchford himself! De baas van Gearbox was erg enthousiast en vertelde met volste vertrouwen over de game. Genoeg grappen over de lange ontwikkelingstijd werden er gemaakt om vervolgens dood serieus te beloven dat het spel zeker in 2011 zal verschijnen. Eerder die middag was er een persconferentie en konden de journalisten alle vragen stellen die nodig bleken. Zo zijn we te weten te gekomen dat er binnenkort een demo zal verschijnen en dat de stemacteur nog steeds het assortiment aan uitspraken zoals “I’m lookin’ for some alien toilet to park my bricks… Who’s First?” en “Fuck! not another puzzle” aan te vullen.

Killzone 3 3D was speelbaar en was zeer indrukwekkend. In de demo kon je met verschillende wapens aan de slag en vlogen de raketten letterlijk langs je oren. Wel kon je goed merken dat het spel nog niet volledig af is door momenten waarin het beeld erg wazig werd. Naast Killzone was er ook nog Gran Turismo 5 die in 3D speelbaar was. En dit allemaal in een afgesloten ruimte zodat je vragen kon stellen en optimaal kon genieten van het geluid en de 3D ervaring.

Van de Fable 3 stand was Sam van Tilborgh aanwezig, één van de grote mannen van Lionhead. Sam van Tilborgh sprak prima Vlaams en was uitstekend te volgen. In een versleten dorpshuisje (gebaseerd op 1 van de huizen van de game) liet hij het spel zien en kon je tussendoor en na afloop vragen stellen. Zo vertelde hij dat het spel uit 2 delen zal bestaan, één waarin je de Koning van zijn troon moet afstoten en één deel waar je de rol van koning overneemt. Zelf was ik erg benieuwd of er nog een duidelijk verhaal naar voren komt in het Koning zijn gedeelte. Ik kan hierbij vertellen dat het verhaal gewoon door gaat en je dus nog steeds flink op avontuur gaat.

Nintendo is met een heuse truck gekomen en was buiten te bekijken. De truck was volgegooid met meerdere DS’en en Wii’s. Hier was dan ook een Mario Shirt te scoren en tegelijk Wii party en Golden Sun spelen. Binnen stond Nintendo met Donkey Kong Country Returns. Je kon hier alleen spelen maar ook samen met een vriend of vriendin. De controls waren perfect en bepaalde bewegingen voor aanvallen waren niet storend. Het spel knipoogde ook naar het origineel. In de demo waren verschillende levels te kiezen, waarmee dus een aardige impressie opgedaan kon worden. In het jungle level begon je in Donkey Kongs huis net zoals het origineel. Dat word dus uitkijken naar december…

De Boothbabes waren afgelopen weekend natuurlijk ook weer aanwezig en stonden voornamelijk te dansen bij de Ubisoft stand. Deze stand was verhoogd en aan beide kanten kon je games spelen waaronder Assassin’s Creed Brotherhood. Het hoofdpodium van Ubisoft was voorzien van het spel Just Dance 2 waar de boothbabes de gamers uitnodigden om met ze mee te dansen. Af en toe zag je Ezio nog lopen samen met een figuur van Killzone. Blijkbaar de beste vrienden in gamesland.

Alles bij elkaar was FirstLook in 2010 een geweldige ervaring en raad ik iedere game liefhebber aan om er ooit nog eens naar toe te gaan indien je nog niet geweest bent. Helaas bleek ook dit jaar dat de speelomgeving relatief klein was, maar laten we hopen op een grotere toekomst met meer ruimte voor de drukte. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in. Dat blijkt ook wel uit het vertrouwen die game-Developers hebben in dit kleine evenement. Als deze interesse blijft groeien dan is er meer ruimte nodig en zullen er waarschijnlijk meer stands komen. Ik hoop dat iedereen die geweest is het ook naar zijn zin heeft gehad en degene die er niet bij waren. Volgend jaar is het weer! Wij zijn er in ieder geval weer bij!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem

hier had ik zo graag bij geweest 🙂

Anoniem

Oeh, voel me bekend, zie mezelf staan op het tweede plaatje xD

Anoniem

Dat killzone pak is geweldig moet ik hebben.

Anoniem

Ziet er goed uit. Misschien volgend jaar even langs gaan


Naar boven
4
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x