F1 22

thumbnail

Het was me een jaar!

Na het fantastische Formule 1 jaar dat 2021 heet en waarin de ontknoping niet spannender kon en Max Verstappen ons allemaal trots maakten, is een nieuw seizoen aangebroken. De Formule 1 heeft nieuwe regels, waardoor de topteams sterker, maar ook zwakker zijn geworden. Mercedes heeft bijvoorbeeld moeite met de stuiterende bodem van haar bolide, en Ferrari voelt zich wel thuis met de nieuwe regels. Natuurlijk moet er ook een nieuwe game op de planken staan dit jaar, en deze komt binnenkort al uit. Het is tijd om de preview build eens aan de tand te voelen op in dit geval de PC.

In de review van vorig jaar bleek al dat F1 21 flink wat mooie stappen heeft gemaakt. Vooral de Career- en team-mode waren goed verbeterd wat dat betreft. Dit jaar lijken de wijzigingen op het eerste gezicht wat kleiner. Nieuw is onder andere het Miami International Autodrome-circuit, waarin bochten afgewisseld worden met flinke rechte stukken. Op zich een leuk circuit, al kijken we natuurlijk meer uit naar de nieuwe features wat betreft de verschillende modi. Nieuw zijn namelijk ook de Pirelli challenges. Dit zijn korte uitdagingen waarin je bijvoorbeeld een bepaalde snelheid moet halen, of waarbij je door zoveel mogelijk poortjes moet rijden met moeilijker te hanteren bolides of standaard Formule 1-wagens. De uitdagingen zijn toegevoegd aan de standaard career-mode van het spel, wat zorgt voor iets meer afwisseling zullen we maar zeggen.

Eindelijke volledig VR

Naast de nieuwe aanpassingen aan de bolides en de regels, zijn er niet heel veel boeiende aanpassingen gedaan aan het spel. De meest in het oog springende verbetering is de toevoeging van VR, ook wel virtual reality. Dit kan op de PC met Oculus Rift of HTC Vive. Formule 1 is natuurlijk een game die zich uitstekend hiervoor leent, en het draaien van de camera gebaseerd op de bewegingen van je hoofd is natuurlijk geweldig en maakt het uitermate realistisch, vooral gezien de uitstekende graphics van het spel. Op een i5 10th gen met GeForce GTX 1650 draait het spel als een zonnetje, zelfs op de hogere settings op 1080p. De laadtijden zijn met een SSD echter nog wel aan de lange kant. Het is even afwachten hoe dat zich vertaalt op de console.

F1 Life is daarnaast ook nieuw. Dit is een social player hub waarin spelers hun collectie van supercars kunnen laten zien. Je kunt naast de F1-bolides namelijk ook nog andere voertuigen in de game besturen. De items kunnen verdiend worden door in-game challenges te spelen en te levelen in de Podium Pass. Ook is er een nieuwe shop en in-game store aanwezig. De supercars zijn onderdeel van de Pirelli Hot Laps zoals eerder al genoemd en kunnen ook apart gespeeld worden in de Solo modus. Bolides zijn er als de Mercedes- AMG GT Black Series Safety Car en de Aston Martin Vantage Safety Car. De verhaalmodus is helaas geschrapt, welke ik persoonlijk wel interessant vond vorig jaar.

Het is nog even afwachten hoe alles zich zal vertalen in de uiteindelijke game, daar waar we de PlayStation 5 editie binnenkort in handen zullen krijgen. VR is natuurlijk een mooi pluspunt, maar inhoudelijk lijkt er qua gameplay nog niet heel veel veranderd te zijn. De AI is nu adaptive, althans, dat is mogelijk om in te stellen, en ook zijn de nieuwe challenges van Pirelli lekker gevarieerd, maar verder lijkt er op career- en team-mode-gebied maar weinig toegevoegd te zijn. Het spel komt eind juni uit, en dan weten we meer. We kijken er in ieder geval naar uit!


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Race | Release: 28-06-2022 | Uitgever: EA | Ontwikkelaar: Codemasters
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box