Epische nieuwe gameplay en RPG-elementen van Final Fantasy XVI onthuld

thumbnail

Vandaag onthulde SQUARE ENIX spannende nieuwe gameplay van FINAL FANTASY XVI, het komende nieuwe deel in de FINAL FANTASY-franchise. Tijdens een speciale PlayStation State of Play-uitzending werden meer details onthuld over de RPG-elementen en indrukwekkende Eikon-gevechten die spelers kunnen verwachten wanneer de game op 22 juni 2023 verschijnt, exclusief voor PlayStation 5. FINAL FANTASY XVI verplaatst spelers naar een epische dark fantasy-wereld, waar het lot van het land wordt bepaald door machtige Eikons en de Dominants die hen beheersen. Spelers volgen de reis van krijger Clive Rosfield, die heeft gezworen zijn jongere broer Joshua, de Dominant van de Phoenix, te beschermen.

Bekijk hier de volledige FINAL FANTASY XVI State of Play-video  

De beelden onthullen vele details over de komende game, inclusief:

 • Nieuwe Hideaway-adviseurs – De Hideaway, die dienstdoet als de basis van hoofdpersonage Clive, biedt spelers de kans om meer te ontdekken over de wereld Valisthea, van verleden tot heden, door te praten met historicus Harpocrates. Daarnaast kunnen spelers praten met de militaire leraar Vivian, die de relaties tussen personages in kaart brengt.
 • Nieuwe trainingsfunctie – Via de ‘Areta Stone’ in de Hideaway kunnen spelers naar een trainingsgebied gaan. Dit komt goed van pas voor het oefenen met combinaties van vaardigheden, met name na het  leren van een nieuwe vaardigheid.
 • Nieuwe hunts – De Hideaway wijst ook de weg naar nieuwe avonturen, want spelers kunnen de Wanted-posters checken om krachtige monsters te ontdekken die door de wereld zwerven. Het verslaan van deze vijanden levert machtige beloningen op.
 • Nieuwe gevechtsacties – De nieuwe beelden tonen diverse gevechtsacties van Clive, waaronder Eikon-gevechten.

SQUARE ENIX heeft ook bekendgemaakt dat de beroemde singer-songwriter Kenshi Yonezu, die al generaties lang populair is, en wiens single ‘Lemon’ een record vestigde in de Japanse muziekgeschiedenis, is bevestigd als zanger van de theme-song ‘Tsuki Wo Miteita – Moongazing.’ Bekijk hier de teaser-video van de theme-song: https://youtu.be/nwmMOnVfveM

Yonezu: “Woorden schieten tekort om uit te drukken welke impact FINAL FANTASY op mijn leven had. Ik had nooit kunnen denken of dromen dat ik ooit deze kans zou krijgen. Ik heb deze song speciaal voor deze game geschreven. Bedankt.”

Naoki Yoshida, producer of FINAL FANTASY XVI zei, “Toen ik vernam dat we met Mr. Yonezu konden werken, was ik niet alleen verbaasd maar ook superblij. Ik ben een grote fan van Yonezu’s werk, en weet dat hij een passie heeft voor muziek die verschillende generaties aanspreekt. Daarom was ik ervan overtuigd dat hij iets bijzonder zou doen met de wereld, het verhaal en de thema’s van FINAL FANTASY XVI. Hij is niet alleen een geweldige artiest, maar ook een enthousiaste gamer en een FINAL FANTASY-fan, dus hoop ik dat iedereen naar zijn theme-song uitkijkt!”

Ga voor meer informatie over FINAL FANTASY XVI, inclusief pre-orders, naar de officiële website: http://www.finalfantasyxvi.com

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2981
  1 jaar geleden

  Die gevecht tussen die summon wezens ziet er tof uit.Die lijken hier een wat grotere rol in te gaan spelen gedurende gevechten dan in Final Fantasy 15.Want daarin verschenen ze maar een paar keer tijdens gevechten en kon je ze niet zelf oproepen.Vind het altijd veel leuker als je ze zelf kunt gebruiken.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx