Embracer sluit Piranha Bytes na 27 jaren

thumbnail

Na 27 jaren is er een eind gekomen aan de studio Piranha Bytes. De developer bekend van Gothic en Elex is namelijk gesloten door moederbedrijf Embracer Group. Embracer nam het bedrijf ooit over maar heeft door grote bezuinigingen al heel wat studio’s gesloten, waaronder nu dus ook Piranha Bytes. De sluiting zou in juni hebben plaatsgevonden, zo lezen we via de PSU.

Piranha Bytes is een Duitse ontwikkelaar van videogames, opgericht in 1997 en gevestigd in Essen. Het bedrijf is vooral bekend om zijn role-playing games (RPG’s), met name de Gothic-serie, die een cultstatus heeft bereikt dankzij de diepgaande verhalen, gedetailleerde wereldbouw en uitdagende gameplay. Na het succes van Gothic heeft Piranha Bytes ook de Risen-serie ontwikkeld, die net als Gothic geliefd is onder RPG-fans vanwege de meeslepende verhalen en open-wereld verkenning. De studio staat bekend om het creëren van complexe en levendige spelwerelden die spelers uitnodigen om op ontdekkingsreis te gaan en hun eigen pad te kiezen.

In recentere jaren heeft Piranha Bytes de game ELEX uitgebracht, een post-apocalyptische RPG die sciencefiction en fantasy-elementen combineert. ELEX behoudt de kenmerkende stijl van de ontwikkelaar met een grote, open wereld en een sterk verhaal, maar introduceert ook nieuwe mechanieken en systemen om de gameplay fris en interessant te houden. De toewijding van Piranha Bytes aan het maken van gedetailleerde en boeiende RPG’s heeft hen een loyale fanbase opgeleverd en heeft hun positie als een belangrijke speler in de game-industrie versterkt. Hun games worden vaak geprezen om hun diepgang, uitdaging en de vrijheid die ze bieden aan spelers om hun eigen avonturen te beleven.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx