Eerste trailer en info Command & Conquer: Red Alert 3 (update)

thumbnail

EA heeft heel wat mensen gelukkig gemaakt met de aankondiging van Red Alert 3. Het spel heeft inmiddels ook al een video en informatie gekregen. Zo zullen de Sovjets het weer op gaan nemen tegen de Allies, in Red Alert 2 ook wel gezien als de Verenigde Staten. In de Skirmish mode zul je uiteraard ook weer landen uit Europa tegen gaan komen. Het spel zal daarnaast de eerste RTS zijn die een co-operative campaign zal bezitten. De campaign is geheel ontwikkeld om co-op support te bieden. De ontwikkelaar van de game zegt verder al jaren bezig te zijn met het design rondom de game, welke optimaal moet worden uitgewerkt. EA belooft verder een gameplay die we nog nooit eerder hebben gezien in een real time strategy game. We zouden C&C3 al bijna gaan vergeten met de komst van deze titel (HD-versie).

Update: “De Red Alert-games worden door de harde kern van RTS-gamers gezien als uitdagende games met veel diepte, variatie en een innovatieve gameplay. Maar Red Alert is een van die zeldzame games die ook minder ervaren en casual gamers trekt door de meeslepende verhaallijnen, de intuïtieve besturing en de onmiskenbare fun-factor”, aldus Mike Verdu, Algemeen Directeur van EALA. “Red Alert 3 is voor ons team een voortzetting van een traditie waar we trots op zijn. Steeds weer introduceren we nieuwe functies in het genre. Deze keer is dat de teamcampagne, een speltype dat zowel geschikt is voor veteraan-gamers als nieuwe gamers. In Red Alert 3 kun je erop rekenen dat vrienden en familie aan je zijde vechten!”

“Het heeft te lang geduurd”, zegt Chris Corry, uitvoerend producent bij EALA. “Onze fans hebben maar liefst zeven jaar moeten wachten op een nieuwe Red Alert-game en wij gaan ervoor zorgen dat het wachten de moeite waard is geweest. Deze game sluit natuurlijk goed aan bij de reeks, maar het team voegt talloze geweldige nieuwe elementen toe, zoals de teamcampagne met een meeslepende verhaallijn, een indrukwekkende nieuwe factie die iedereen in het Red Alert-universum zal overrompelen en eenheden die de verwachtingen van de fans ver zullen overtreffen. Bovendien introduceren we in deze game volledig geïntegreerde zeegevechten. Gamers kunnen nu met de bekende snelle en soepele C&C-besturing hun oorlogen uitvechten op de wereldzeeën.”

In Red Alert 3 besluit de leider van de in verval geraakte Sovjet-Unie terug te reizen in de tijd, in een wanhopige poging de geschiedenis te veranderen en de glorie van de hamer en de sikkel te herstellen. Maar er gaat iets fout met de missie. Het resultaat is een alternatieve tijdslijn waarin technologische ontwikkelingen een ander pad hebben gevolgd. Een nieuwe supermacht is op het wereldtoneel verschenen en de Derde Wereldoorlog is in volle gang. Het Land van de Rijzende Zon heeft de macht gegrepen in het Oosten, waardoor er nu drie partijen tegenover elkaar staan in de Derde Wereldoorlog: de Sovjets, de Geallieerden en het Japanse Rijk. Hun legers beschikken over bizarre en wonderlijke wapens en technologieën, zoals Tesla Coils, zwaarbewapende War Blimps, teleportatie, gewapende beren, intelligente dolfijnen, drijvende vestingen, en transformatie-tanks.

In Red Alert 3 wordt de beruchte vraag gesteld “Wat als…?” Wat als elk bizar onderzoek en technologisch experiment van de afgelopen zeventig jaar werkelijk tot iets had geleid? Wat als het Philadelphia-experiment, tijdreizen, teleportatie, onzichtbaarheid, Tesla-technologie en al die andere honderden onderzoeken praktische toepassingen hadden opgeleverd? Wat als de Sovjet-Unie had overleefd, sterker dan ooit… Hoe zou de toekomst er dan uitzien over tien jaar? Wat als het Japanse Rijk nooit ten onder was gegaan en in plaats daarvan een krachtige hightech supermacht was geworden? Het resultaat is een wonderlijke en speelse werkelijkheid waarin alles mogelijk is.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx