EA viert Euro 2008 nu officieel met release van de officiële game

thumbnail

Electronic Arts Inc. kondigt de release aan van UEFA EURO 2008, de enige videogame met de officiële licenties van het voetbalkampioenschap UEFA EURO 2008. Met de game brengt Electronic Arts hulde aan dit grootste sportevenement dat elke vier jaar de UEFA European Football Championship-trofee uitreikt. De game ligt op 10 april in de winkels in Europa en sluit daarmee aan op het echte kampioenschap dat in juni van start gaat in Oostenrijk en Zwitserland.

UEFA EURO 2008 bevat levensechte weergaven van ‘s werelds beste spelers en daarnaast bijna alle teams en alle officiële stadions van UEFA EURO 2008. De basis van de game is een versie van de bekende EA SPORTS voetbal-engine, die speciaal voor deze game nog toegankelijker en sneller is gemaakt. Gamers kunnen zelf bepalen voor welk land ze willen uitkomen, vanaf de kwalificatieronde tot de finale, in een virtuele reproductie van het volledige kampioenschap.

In UEFA EURO 2008 kunnen gamers een van de vijftig Europese nationale teams naar de overwinning leiden in een perfecte weerspiegeling van de drama en spanning van het officiële toernooi. In het nieuwe speltype Aanvoerder van je land kunnen gamers zelf het veld opgaan, hun positie als aanvoerder verdienen en op inspirerende wijze hun land naar de overwinning leiden. Bovendien kunnen gamers hun successen op de grasmat vieren met een van de interactieve vreugdedansen, waardoor het feestgedruis van het evenement nog meer tot leven komt. In het online speltype Land tegen land kunnen gamers van over heel de wereld het tegen elkaar opnemen om te bewijzen dat hun land het ultieme voetballand is.

“UEFA EURO 2008 is een eerbetoon aan de passie van de fans voor hun nationale teams. Met deze game zijn we erin geslaagd de intense rivaliteit tussen landen te laten zien. Door als een van je eigen voetbalhelden het veld op te stappen en je land te leiden, kun je eindelijk je land de roem brengen die het verdient”, aldus hoofdproducent Simon Humber. “We hebben onze voetbal-engine naar een nog hoger niveau getild en hebben nieuwe functies toegevoegd, waardoor een game is ontstaan die de ervaring en emoties van het echte toernooi bijzonder realistisch simuleert.”

Voor de eerste keer ooit is de officiële game van UEFA EURO 2008 ook beschikbaar voor mobiele telefoons. De mobiele game kan in Europa worden gedownload via alle grote mobiele telecomproviders. Dankzij de innovatieve besturing met een enkele knop is UEFA EURO 2008 de meest toegankelijke 11-tegen-11 voetbalervaring voor mobiele telefoons. Gamers kunnen – waar en wanneer ze maar willen – opgaan in een realistische simulatie van deze mooie sport en dit belangrijke evenement.

UEFA EURO 2008 wordt ontwikkeld door EA Canada in Burnaby, British Colombia, Canada. De game wordt uitgebracht voor het Xbox 360 videogame and entertainment systeem, de PLAYSTATION 3 en PlayStation 2 computer entertainment systemen, en de PSP (PlayStation Portable). In Europa wordt de game ook uitgebracht voor pc en mobiel. UEFA EURO 2008 heeft de ESRB-kwalificatie “E” (Everyone, iedereen) en een PEGI-kwalificatie van 3+.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx