Een duik in de Death Knights van World of Warcraft

thumbnail

Op 26 september werd het magische (heruitgebrachte) trio van World of Warcraft weer compleet gemaakt met Wrath of the Lich King Classic. Het originele spel, de uitbreiding The Burning Crusade en daarna Wrath of the Lich King worden beschouwd als de hoogtepunten van deze legendarische MMO. Voornamelijk bij deze tweede uitbreiding behaalde Blizzard een piek met het spelersaantal van maar liefst 12 miljoen spelers per maand. Voor het eerst in de geschiedenis van World of Warcraft werd er ook een nieuwe hero class geïntroduceerd, namelijk de Death Knight

Hero Class

Het grote verschil met de andere classes was dat deze al direct op level 55 begon, maar daar had je al wel een ander karakter voor nodig die minimaal dat level had. De Death Knight werd voor het eerst geïntroduceerd in de RTS game Warcraft II. Zij zijn onderdeel van het angstaanjagende leger van de Lich King en zijn meer levend dan dood. In combinatie met magie en brute kracht zijn de Death Knights een class waar je serieus rekening mee moet houden. Zoals elke class heb je deze keer ook de keuze uit drie talent trees, namelijk Unholy, Frost en Blood. Bij Blood reken je vooral op het letterlijk laten bloeden van je vijanden en bij Unholy moet je het vooral hebben van Shadow damage. Met Frost maak je voornamelijk gebruik van Ice skills en werd dan ook voornamelijk gebruikt om de Death Knight te laten tanken. Ze zijn extreem krachtig in zowel solo- als groepscontent. Terwijl solo Death Knights de sterkste self healing in het spel hebben, geven ze in parties en raids unieke, krachtige buffs aan hun hele groep terwijl ze, afhankelijk van hun specialisatie, een van de meest duurzame tanks in het spel zijn of een van de sterkste damage dealers. Buiten het feit dat deze Hero class op level 55 begint is het ook uniek dat zij een heel eigen begin gebied hebben. In de Eastern Plaguelands is er een speciaal gebied aangemaakt waar alleen Death Knights kunnen komen. Dit gebied geeft je een snelle introductie met de mogelijkheden van de class, gelukkig maar want je hebt 55 levels overgeslagen waarbij je normaal gesproken je class al leert kennen.

Gevallen helden

In een van de afleveringen van Building Azeroth (hier beschikbaar) bespraken Game Director Tom Chilton en Principal Game Designer Kris Zierhut hoe de Death Knight zo’n iconisch personage is geworden. Tom en Kris bespreken een van de manieren waarop ze de class echt uniek hebben gemaakt door ze hun eigen aangepaste startgebied te geven. Spelers van de Alliance of de Horde die gevangen zijn tijdens de strijd, worden door de Lich King tegen hun wil veranderd in Death Knights. Het startgebied toont de reis van een gevallen held die zich tegen zijn voormalige bondgenoten moet keren om zijn vrije wil terug te krijgen. Als ze de vrije wil terugkrijgen en het opnemen tegen de Lich King zelf in Light’s Hope Chapel, voegen ze zich weer bij hun bondgenoten om het volgende hoofdstuk van hun nieuwe leven te beginnen als kampioenen van de Horde of de Alliance.

Over de balans van de Death Knight zei Kris: “Elke keer als ik iets zwakker wilde maken van de Death Knights, kreeg ik mensen die van Death Knights houden die zeiden dat ik het niet kon nerfen”. Hij vervolgde “Achteraf gezien was dat een goede zaak, want het zorgde ervoor dat mensen Death Knights gingen spelen en al die gekke manieren gingen vinden om te spelen. Een goed ontworpen class is niet meteen duidelijk hoe je die moet spelen – we willen dat er opkomende gameplay is.”

Samen met de rest van de spelers begin je vervolgens op level 70 op het nieuwe continent Northrend. Je begeeft je in gebieden zoals Borean Tundra en Howling Fjord om de verhaallijn te doorlopen om je voor te bereiden op de oorlog tegen Arthas, de Lich King.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx