EA lanceert beta-versie van Battleforge

thumbnail

Phenomic, een studio van Electronic Arts Inc, heeft vandaag bekendgemaakt dat de bèta-versie van de RTS-game (real-time strategy) BattleForge vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar is. Gamers kunnen vanaf nu de uitgebreide wereld van BattleForge betreden. Deze game verlegt de grenzen van het genre door gebruik te maken van virtuele speelkaarten die tot leven komen in epische online RTS-veldslagen. De game wordt officieel uitgebracht op 26 maart 2009.

Spelers hebben in de bèta-versie toegang tot alle 200 kaarten van BattleForge en alle plattegronden in de game. Iedereen die meedoet aan de bèta ontvangt na de officiële release een gratis bonusitem, de geüpgrade Firedancer-eenheid.

In BattleForge wordt de snelle actie van strategie-games gecombineerd met digitale ruilkaarten in een dynamische online omgeving. Je gebruikt virtuele ruilkaarten om je eigen legers samen te stellen en je vijanden te verpletteren. BattleForge is verfrissend anders dankzij de perfecte samensmelting van strategische, real-time gameplay (bekend van klassiekers als Command & Conquer) met een volledig ondersteunde online ruil-community. De vernieuwende speelstijl van BattleForge is bijzonder toegankelijk voor ‘casual gamers’, maar biedt tegelijkertijd een rijke, meeslepende gameplay-ervaring voor ervaren RTS-gamers. Je ruilkaarten zijn je oorlogstuig. Elke kaart stelt een eenheid, gebouw of toverformule voor die op het slagveld op verbluffende wijze tot leven komt.

BattleForge beschikt over scenario’s voor één speler en coöp-scenario’s voor 2 tot 12 spelers. Daarnaast bevat de game een PvP-speltype (Player vs. Player) waarin twee spelers het tegen elkaar kunnen opnemen, zowel voor het klassement of daarbuiten. BattleForge bevat teamspel, gilden, chatrooms en een sterke marktplaats voor het ruilen en veilen van kaarten, inclusief een berichtensysteem in de game. De game combineert zo als eerste de meeslepende RTS-gameplay met de sociale aspecten en de community van een MMO-game. Laat het gevecht beginnen!

BattleForge komt op 26 maart 2009 uit voor de PC.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box