EA en Ascendant Studios onthullen Immortals of Aveum

thumbnail

Electronic Arts Inc. en Ascendant Studios hebben vandaag aangekondigd dat Immortals of Aveum, een baanbrekende singleplayer first-person magische shooter, vanaf 20 juli verkrijgbaar is voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via de EA App, Steam en Epic Games Store.

Immortals of Aveum is ontwikkeld door Ascendant Studios — een nieuwe studio met ervaren ontwikkelaars van wie het werk bekroond is met meerdere BAFTA- en Game of the Year-prijzen — en wordt gepubliceerd onder het EA Originals-label. De game speelt zich af in een origineel fantasie-universum dat doordrenkt is met magie, bol staat van conflicten en zich bevindt op de rand van de afgrond. Spelers beleven deze verhaalgedreven, bloederige en filmische game door de ogen van Jak, terwijl hij toetreedt tot een eliteorde van battlemages, alle drie de kleuren magie leert beheersen, en legioenen vijanden uitschakelt met slimme gecombineerde aanvallen en goed getimede counters. De wereld van Aveum combineert een modern verhaal met een fantasieomgeving en is gevuld met onvergetelijke personages, snelle actie en magische gevechten die tegen alle traditionele FPS-verwachtingen ingaan.

“EA Originals steunt individuen en teams met baanbrekende creatieve visies voor hun games,” zegt Jeff Gamon, General Manager bij EA Partners. “Ascendant kreeg ons meteen in zijn greep toen we zagen hoe ze magie naadloos lieten samengaan met snelle FPS-gevechten, afgezet tegen een verhaal vol actie waarvan we maar geen genoeg konden krijgen. Bret heeft een ongelooflijk getalenteerd team samengesteld, en de continue passie voor het creëren van originele AAA-games, diepgaande achtergronden en het vertellen van fantasierijke nieuwe verhalen komt volledig tot uiting in Immortals of Aveum.”

Jak, die machteloos en arm is opgegroeid, is een zogenaamde Unforeseen: iemand die op latere leeftijd onverwacht magische gaven krijgt. Met zijn aanleg wordt Jak ingelijfd door General Kirkan in de zogeheten Order of the Immortals en raakt hij met tegenzin verwikkeld in de eindeloze strijd van de mensheid om magie onder controle te krijgen. Met machtige tovenaars en legioenen soldaten aan beide zijden van de Everwar moeten Jak en zijn eliteorde van battlemages de mysteries van het bewogen verleden van Aveum blootleggen, mits ze de wereld nog een toekomst willen geven. Het verhaal van Immortals of Aveum wordt tot leven gebracht door een ongelooflijk getalenteerde cast van AAA-beroemdheden, waaronder Darren Barnet (“Never Have I Ever,” “Road House,” “Gran Turismo”) als Jak en Gina Torres (“Suits,” “Pearson,” “Firefly”) als General Kirkan.

“Ik vind het ongelooflijk spannend om de wereld eindelijk kennis te laten maken met Immortals of Aveum. Het is voor ons bij Ascendant een reis van vijf jaar geweest, en ik ben ontzettend trots op het team en hun inzet om iets geweldigs te maken,” aldus Bret Robbins, CEO van Ascendant Studios. “We wilden een filmische, spannende shooter maken die zich afspeelt in een nieuwe fantasiewereld, met snelle en vloeiende gevechten en een episch verhaal. Ik kan niet wachten totdat iedereen het gaat spelen.”

Immortals of Aveum is vanaf 20 juli verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via de EA App, Steam en Epic Games Store. Spelers die pre-orderen, ontvangen het Purified Arclight-zegel waarmee Jaks spreuken sterker worden*. Daarnaast is er een Deluxe Edition verkrijgbaar die allemaal waardevolle spullen biedt in de strijd om Aveum te redden, waaronder een unieke zegel, drie ringen, twee armbeschermers en drie totems. Zowel de Deluxe Edition als Standard Edition is nu te pre-orderen tegen een adviesprijs van respectievelijk € 69,99 en € 59,99 voor pc en € 89,99 en € 79,99 voor consoles. EA Play Pro-leden krijgen vanaf 20 juli toegang tot de Deluxe Edition via de EA-app.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx