Duik in de geschiedenis van de Vikingen met nieuwe educatieve tool

thumbnail

Discovery Tour: Viking Age is een nieuwe educatieve modus in videogame Assassin’s Creed Valhalla, waarmee spelers vanaf 19 oktober de geschiedenis en cultuur van de Vikingtijd verkennen en er interactie mee hebben. De Discovery Tour is gratis voor alle bezitters van Assassin’s Creed Valhalla en is ook los verkrijgbaar voor PC. Tevens is deze Discovery Tour voor de allereerste keer ook los verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X | S, PlayStation 4, Xbox One, Stadia en Luna in begin 2022.

Na Discovery Tour: Ancient Egypt en Discovery Tour: Ancient Greece, kunnen spelers in deze nieuwe educatieve modus voor Assassin’s Creed Valhalla het Vikingtijdperk ontdekken en zo meer te weten komen over de geschiedenis en tradities van die tijd. Discovery Tour: Viking Age is ontworpen in nauwe samenwerking met historici, archeologen en verschillende musea. Dit alles vormt een interactieve, meeslepende leerervaring, zonder conflicten of tijdsdruk, in een reconstructie van Noorwegen en Engeland in de negende eeuw.

In deze nieuwe toevoeging aan de Discovery Tour-serie ligt er meer nadruk op de verschillende verhaallijnen die spelers beleven, om zo een nog authentiekere ervaring mee te geven. Spelers stappen in de schoenen van verschillende Viking- en Angelsaksische personages uit die tijd en beleven hun kleine en grote verhalen. Tijdens deze gedenkwaardige avonturen ontdekken spelers details en anekdotes over het Vikingtijdperk door middel van interactie met de wereld en zijn vele inwoners.

Sinds het begin heeft het Discovery Tour-team samengewerkt met een grote verscheidenheid aan partners. De meeslepende aanpak van de Discovery Tour, de kennis van onze experts en historici, en het geruik van echte artefacten uit de collecties van onze partners geven aanleiding tot tal van samenwerkingsverbanden en projecten. De museale partners die beeldmateriaal hebben bijgedragen aan Discovery Tour: Viking Age zijn onder meer:

 • Hampshire Cultural Trust (HCT)
 • De British Library
 • De Réunion des Musées Nationaux
 • De York Archaeological Trust
 • Het Nationale Museum van Denemarken, Nationalmuseet
 • Preston Park Museum & Grounds

Ga voor meer informatie over de Discovery Tour-franchise naar https://www.ubisoft.com/nl-nl/game/assassins-creed/discovery-tour.

Ga voor meer informatie over Assassin’s Creed naar assassinscreed.com.

Assassin’s Creed Valhalla is reeds verkrijgbaar voor Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Stadia, Amazon Luna, Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store, en als onderdeel van Ubisoft+, Ubisofts abonnementsservice. Spelers die Assassin’s Creed Valhalla op de huidige consoles aanschaffen, ontvangen een gratis next-gen upgrade voor Xbox Series X of PlayStation 5. Hun progressie en in-game content blijft behouden tussen de huidige en volgende generatie consoles dankzij het nieuwe Ubisoft Connect-ecosysteem.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  1718
  1 jaar geleden

  Altijd leuk om wat meer geschiedenis te kunnen leren.Zie wel graag dat ze wat meer met de mystieke kant doen voor dlc pack 3.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx