DTM Race Driver 3 Challenge

thumbnail

Een kleine frons

Zoals je misschien wel zal weten ontvangt Evilgamerz bijna van elke game een recensie exemplaar, en ook DTM Racing 3 liet Codemasters niet aan ons voorbij gaan. Na een mail te hebben gehad dat het spel mijn richting uitkwam was ik toch een beetje nieuwsgierig, ik heb immers deze serie nog nooit gespeeld. Bij het openen van de enveloppe kwam de eerste verassing al, een volledige PSP game in een hoesje+gesealed! Meestal krijgen ik mijn recensie exemplaren in een doorzichtig plasticje, dan is dit luxe! Codemasters kan mij nog zo verwennen maar ook over dit spel zal ik een oordeel moeten vellen, positief of negatief, dat is de vraag…

First things First

Je ziet het niet vaak, een spel waaraan een aantal oefeningen vooraf gaan. Bij de meeste race games werkt het onder het motto “zoek het zelf maar uit”, en dien je dus alle knoppen zelf uit te vinden en de ‘perfecte lijn’ te rijden. Codemasters pakt het net iets anders aan. Alles wordt uitgelegd, van remmen tot racen, alles zit er in! Zo race je met een ferrari, renault clio en een aantal auto’s die ik niet kan thuisbrengen, het is de bedoeling om zo snel mogelijk te rijden of juist zo snel mogelijk te remmen. Ook word je uitgelegd hoe je de perfecte lijn rijdt om zo net dat beetje extra te geven. Nadat je met je training klaar bent is het de bedoeling om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen met je eigen auto en je eigen team. Overigens, elk team dat in de game is aangegeven bestaat echt evenals de auto’s waarin je rijdt.

Ready to race!

Als je alles hebt gedaan wat je is voorgeschoteld begint het echte werk. In het menu vallen de volgende opties te kiezen: Quick start, World Challenge, Free Race, Time Trial, Multiplayer en Game Sharing. Wat mij overigens opviel was dat het menu zeer fraai in elkaar is gezet, gedetailleerd maar vooral duidelijk! Iets wat niet elke game over zich kan laten zeggen. Quik start is er voor de mensen die snel verder willen gaan met hun opgeslagen challenge en zo meteen kunnen racen. De World Challenge is eigenlijk wat het spel draagt, racen in toernooien en steeds verder komen op de lijsten.

Free Race is een erg uitgebreid onderdeel in dit spel, je kunt zelf je toernooi in elkaar schroeven en bepalen welk parcours, weer, aantal ronden en welke auto je kiest. Voor mij was dit één van de leukste onderdelen, op deze manier kon ik namelijk nog eens winnen. Verder was Game Sharing nog een leuke bijkomstigheid, even met een aantal vrienden racen tegen elkaar, wat overigens erg goed werkte!

Looks like shit but race like hell

Wat ik haat aan PSP spellen is dat je de puntjes ziet zitten, en ja hoor dat was in deze game het geval. Waarom kun je wel een perfect menu kunnen maken maar geen goede graphics? Ik stoorde mij er dan ook mateloos aan. Je kunt niet ver kijken, de logo’s op de auto’s zijn verre van leesbaar en alles komt wazig over. Ik vind het erg zonde dat een spel er zo moet uitzien, de gameplay doet wat het belooft maar de graphics laten te wensen over. Zoals ik al zei is de gameplay daarentegen wel goed. Alles stuurt goed en beweegt zoals jij dat wil. Als je langs de baan komt begint de auto te spinnen, wat uiteindelijk zorgt voor een vernederende twintigste plaats. Wat mij ook opviel is dat je je eigen character kunt zien zitten, schakelen en sturen. De auto’s die achter je rijden proberen wel degelijk je in te halen, het is dan ook erg moeilijk ze hiervan te weerhouden. Voor mij is DTM een echte racesimulator, je moet remmen in de bochten, spint als je langs de baan komt, er moeten pit-stops gepleegd worden, je auto kan kapot, de benzine kan opgaan en ga zo maar door. Alles wat een echte simulator in zich moet hebben. Het echte geluid van motoren komt je tegemoet bij het opstarten van je auto, heerlijk!

Een nummer 1 plek waard?

Ten eerste bedank ik Codemasters voor het leveren van dit spel, een echte luxe! Nu zal ik mijn uiteindelijke oordeel gaan vellen en punten moeten geven. Over het algemeen ben ik best te spreken over deze game, lekkere besturing, leuke keuzemogelijkheden in het menu en een goede uitleg. Ik ben helaas minder te spreken over het beeld wat deze game op mijn handheld projecteert. De puntjes die in mijn beeld verschijnen (onscherpte), de onduidelijke logo’s en de vage vergezichten. Wat dit punt betreft had de maker net iets verder kunnen gaan. De gameplay is iets wat ik wel verwachtte met zijn duidelijke uitleg en goede A.I. van de tegenstander. De muziek die in het menu wordt afgespeeld is iets wat in dit soort games past, verder kent deze titel weinig muzikale inhoud. ‘DTM Race Driver 3 Challenge’, daar waar het wat betreft de graphics nog het een en ander achterwege laat maakt de gameplay dit meer dan goed!
 • Auteur: Pim de Brock | Genre: Race | Release: 16-02-2007 | Uitgever: Codemasters | Ontwikkelaar: Codemasters
  Graphics: 5.0 | Geluid: 6.9 | Gameplay: 8.4 | Besturing: 7.6 | Replay: 7.2
  7.5

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x