Dev: Het was makkelijker geweest als de Xbox Series S niet op de markt was gekomen

thumbnail

The Riftbreaker is momenteel een game die in de maak is voor diverse platformen. Het spel maakt gebruik van de Schmetterling Engine 2.0, een engine die van Exor Studios zelf afkomt. Via de Wccftech lezen we dat COO Pawel Lekki echter moeite heeft met de lagere specs van de Xbox Series S en dat er aardig wat extra optimalisatie nodig is om het spel draaiend te krijgen op dit platform.

Ja, de Xbox Series S heeft extra optimalisaties nodig. Het was makkelijk om het spel naar de Xbox Series te compilen, maar de Xbox Series S heeft extra tijd nodig. De CPU-architectuur van beide Xbox-platformen is vrijwel gelijk. De hoeveelheid aan beschikbaar geheugen (RAM) is echter een factor waar we rekening mee moeten houden, qua grootte van de spelwereld bijvoorbeeld. Of bijvoorbeeld als er veel dingen tegelijkertijd gebeuren in de game. Eigenlijk bepaalt de hoeveelheid geheugen van de S in hoeverre deze console generatie aan kan wat betreft gameplay features. Alles moet aan de laagste specs aangepast worden. Het was makkelijker geweest als alleen de Xbox Series X er was geweest. Maar ik denk dat het een goede keuze is geweest van Microsoft om een goedkopere unit beschikbaar te stellen, en ook deze kan nog steeds goed genoeg next-gen games draaien.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  JohnWickey
  Gast
  JohnWickey
  28 dagen geleden

  Je zou het haast strategisch hebben genoemd van MS om De PS5 prestatie te onderhouden kwa multiplatform games met de release van XsS. Want kijk wat Sony kan met een 4.2 tf machine tov ms 6tf. Er is geen enkel spel mooier dan TLOU2. Daarbij heb je spellen als Spiderman en God of War, Ghost of Tsushima die er allemaal veel te goed uit zien op de PS4 Pro met zo “weinig” tf aan gpu kracht ( volgens MS ) het tegendeel is bewezen en alleen gehersenspoelde denken dat paar pixels meer een game grafisch mooi maakt. Denk dat MS… Lees verder »


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x