De succesvolle mobiele shooter ‘War Robots’ viert zijn 10-jarig jubileum

thumbnail

MY.GAMES viert het 10-jarig jubileum van War Robots, de mobiele multiplayer shooter ontwikkeld door studio Pixonic, onderdeel van MY.GAMES. Sinds de lancering in 2014 heeft War Robots een consistente groei doorgemaakt, is het uitgegroeid tot een volwaardige franchise en heeft het een enorme community over de hele wereld verzameld.

War Robots is een uniek voorbeeld van een spel dat niet alleen al 10 jaar succesvol presteert in een zeer competitieve markt, maar ook jaar na jaar blijft groeien,” aldus Elena Grigorian, CEO van MY.GAMES. “We zijn zeer tevreden met deze resultaten en het feit dat we na al die jaren nog steeds het potentieel van War Robots hebben weten te benutten, en nieuwe markten hebben betreden – zoals China, bijvoorbeeld.

Tot op heden heeft War Robots meer dan 270 miljoen geregistreerde spelers aangetrokken en meer dan $ 900 miljoen aan inkomsten gegenereerd. Alleen al in 2023 werden via alle platforms meer dan 28 miljoen installaties uitgevoerd. Vandaag de dag heeft ‘War Robots’ tot vijf miljoen maandelijkse gebruikers, waarvan dagelijks ongeveer 600.000 inloggen. War Robots wordt over de hele wereld gespeeld en behoort consequent tot de top 5 shooters qua omzet in zijn belangrijkste markten: de VS, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea.

Om het 10-jarig jubileum van War Robots te vieren, heeft het Pixonic-team een belangrijk in-game evenement voorbereid met nieuwe content, spannende cinematics die het verhaal uitbreiden, de traditionele War Robots Live Show (met aankondigingen en inzichten van de ontwikkelaars) en nieuwe merchandise voor fans.

War Robots in de afgelopen tien jaar
Bij de release stond de game bekend als Walking War Robots. Later werd het “Walking” gedeelte geschrapt werd het spel alleen nog maar ‘War Robots’ genoemd. Hoewel de prestatiecijfers niet bepaald indrukwekkend waren volgens moderne normen, slaagde het er snel in een loyale fanbase aan te trekken. Dit motiveerde het team om voortdurend verbeteringen door te voeren.

Het constant updaten van de game is een integraal onderdeel van de werkwijze van Pixonic, wat een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van War Robots. In het begin had de game slechts 6 robots, 9 wapens en 1 map. Nu, tien jaar later, zijn er meer dan 83 robots en 15 Titans, 149 wapens, 106 legendarische piloten, 14 unieke maps, PvP- en PvE-spelmodi, leaderboards en vele andere belangrijke functies.

In 2020 hebben de ontwikkelaars van War Robots een enorme en zeer ambitieuze remaster uitgevoerd, waarbij ze meer dan 80 robots, meer dan 100 wapens, maps, visuele effecten en grafische instellingen volledig opnieuw hebben gemaakt. Tot op heden ontvangt de game minstens 9 grote updates per jaar, en blijft het team experimenteren en nieuwe updates leveren.

Een andere grote stap voor War Robots was de release ervan in China in 2024, waar het team jarenlang hard aan heeft gewerkt. Het spel behaalt goede resultaten in de nieuwe markt: het heeft zich al gevestigd als een van de top 5 shooters in de regio.

Ik heb altijd gezegd dat War Robots een uniek spel is. De voortdurende groei gedurende tien jaar is opnieuw een bewijs daarvan,” zei Boris Burangulov, Executive Producer van War Robots. “Er is maar één manier om een unieke game te ontwikkelen en te laten groeien – unieke mensen eromheen verzamelen. Al dit succes zou niet mogelijk zijn geweest zonder ons team, hun talent en passie.” War Robots is beschikbaar op AndroidiOSSteam en Amazon.

 

Vijf interessante feiten over War Robots

 • In het begin waren de statistieken van War Robots niet erg indrukwekkend – in de huidige markt had dit allang geleid tot het stopzetten van het project. Maar het trok de aandacht van spelers en keerde de situatie om: 1 miljoen installaties een jaar na de release, 100+ miljoen in drie jaar.
 • War Robots wordt letterlijk gespeeld in elk land ter wereld, inclusief Antarctica en Groenland.
 • In 2020 werd de remaster van War Robots uitgelicht tijdens het Apple Event.
 • In de 10-jarige geschiedenis van War Robots zijn er meer dan 2,8 miljard 6v6-gevechten gespeeld.

War Robots is een van de 27 spellen die een ISBN-licentie hebben ontvangen in 2023 voor uitgave in China. De ontwikkelaars hebben hier vijf jaar naartoe gewerkt.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx