De Grinch: Kerstavonturen lanceert vandaag

thumbnail

Bandai Namco Europe is samen met Outright Games, de toonaangevende wereldwijde uitgever van gezinsvriendelijk interactief entertainment, en Dr. Seuss Enterprises, een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van kinderentertainment, verheugd over de release van De Grinch: Kerstavonturen. De game is gebaseerd op het klassieke kerstverhaal, geschreven en geïllustreerd door Dr. Seuss, ‘How The Grinch Stole Christmas!’, en neemt spelers mee op een reis vol kattenkwaad door heel Who-ville. De game is nu te spelen op PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox X|S en Steam.

In dit 2D platform-avonturenspel kunnen fans spelen als de Grinch en zijn trouwe hond Max met lokale co-op voor maximaal 2 spelers, terwijl ze op een missie gaan om Kerstmis te verpesten voor het stadje Who-ville en alle cadeautjes te stelen. Spelers kunnen ook puzzelstukjes verzamelen terwijl ze door levels heen gaan om nieuwe vaardigheden te maken en vrij te spelen die de plannen zullen helpen, waaronder een vermomming van de Kerstman om stiekem te sluipen en een snowboard om sneller tussen locaties te reizen.

Met drie hoofdlocaties om te bezoeken – de grot van de Grinch, het platteland en Who-ville zelf – worden fans getrakteerd op kleurrijke en feestelijke beelden die geïnspireerd zijn op de originele tekeningen van Dr. Seuss, evenals optredens van herkenbare personages. Ga op verkenning en ga op avontuur, terwijl spelers de Grinch helpen de ware betekenis van Kerstmis te ontdekken en zijn hart drie maten groter te laten groeien.

Het Grinch-fenomeen begon in 1957 met de publicatie van het originele boek ‘How the Grinch Stole Christmas!’. Vandaag de dag is hij een van de meest cultureel gevierde en geliefde kerstfiguren die miljoenen gezinnen in hun kerstfeest hebben opgenomen. Eerder dit jaar werd een vervolg op het originele boek uitgebracht door Dr. Seuss Enterprises en Random House Children’s Books. Een jaar na het oorspronkelijke verhaal gaat de Grinch op zoek naar de kerstkroon van Who-ville met de meest spectaculaire kerstboom ooit, maar hij leert opnieuw een waardevolle les van een oude vriend over de ware geest van de feestdagen. Het merk blijft zich uitbreiden, want de #grinch heeft 9,3 miljard views op TikTok, genereerde meer dan 15 miljard impressies in 2022 en The Grinch (2018 film) is de #1 vakantiefilm wereldwijd.

Stephanie Malham, COO, Outright Games Ltd, zei: “Het was een ongelooflijk genoegen om samen te werken met Dr. Seuss Enterprises om het geliefde verhaal van ‘How The Grinch Stole Christmas!’ te vertalen naar de wereld van videogames. We brengen dit ongelooflijke avontuur naar een hele nieuwe generatie fans en het is een spannende ervaring geweest om de kernelementen die het boek zo’n blijvende klassieker maken aan te passen aan een compleet ander entertainmentmedium.”

Hernán Castillo, CTO van Casual Brothers Ltd, zei: “‘How The Grinch Stole Christmas!’ is een klassiek kerstverhaal dat door zovelen geliefd is. We wilden de geest van het boek levend houden in onze game en zijwaarts scrollende platformavonturen zijn een tijdloos spelontwerp dat bekend is bij gamers van alle generaties en vaardigheidsniveaus.”

De Grinch: Kerstavonturen is nu verkrijgbaar op Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en pc.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx