Column: Playstation 3 – Altijd uitstellen is vervelend

thumbnail

De Playstation 3 is al vanaf het begin een beruchte spelcomputer geweest. Na het bericht dat de Playstation 3 tot maart dit jaar was uitgesteld, viel de interesse voor veel mensen ook tegen. Er zijn een hoop mensen geweest die zich bedonderd voelden door Sony, en er zijn nog een hoop mensen die dat op de dag van vandaag nog steeds doen. Klanten van een Playstation 3 worden nog aan alle kanten belazerd met het vele uitstellen van spellen en andere toebehoren. Neem bijvoorbeeld multi console spellen die normaal altijd tegelijk in de winkels liggen. GRAW 2 is eindeloos uitgesteld, Medal of Honor – Airborne is ook een goed voorbeeld en zo zijn er nog veel meer die pas later het grote licht op de Playstation 3 zullen zien. Deze column gaat dan ook over het altijd maar uitstellen van spellen, verpakt in een algemeen verhaaltje zodat iedereen het wel begrijpt.

Kutaragi is een grote eikel

Kenny boy kent iedereen wel. Het is een eerste klas opschepper die bijna altijd met loze beloftes komt. Hij maakte weliswaar voor een groot deel de Playstation 2 tot een succes, maar de Playstation 3 heeft door zijn domme uitspraken wel veel te lijden gehad. De verkopen zijn nog steeds niet bepaald schokkend, en als Sony iedereen wil bereiken moet ook op de kleinste plaatsen in de wereld beter verkocht worden. Aan de kennis van de winkeliers ligt het niet, aan de intelligentie van één van de domste Japanners ooit wel. Kutaragi heeft in het grijze verleden wel goed werk gedaan, maar de laatste jaren spuwt de man alleen maar vuur en loze beloftes uit. Ontwikkelaars hebben bijvoorbeeld ook grote moeite om games fatsoenlijk te ontwikkelen voor de Playstation 3. Er zijn zelfs vakmensen die beweren dat de SIXAXIS controller het grote probleem is waar de ontwikkelaars tegenaan kijken. Kenny beloofde dat het allemaal wel goed zou komen. Echter, we zijn nu maanden na het uitkomen van de Playstation 3 en er is nu nog niets wereldschokkends mooi uitgekomen op de Playstation 3. Ja, Killzone II is een goed voorbeeld dat één van de komende maanden uit moet komen. Het is alleen jammer dat Playstation 3 games gebukt lijken te gaan op uitstellen en herprogrammeren. Je kunt nu nog niet zeggen dat de Playstation 3 veel games in haar arsenaal heeft, dat terwijl de Wii die ongeveer tegelijk uitkwam net zoveel heeft of nog meer. Kutaragi valt niet altijd wat te wijten, maar de resultaten zijn er nog steeds niet. Ik ben van mening dat de Wii en Xbox 360 het op moment gewoon beter doen, en dat vind ik best zonde voor een console die word gezien als het meest revolutionaire van het stel. Games als Killzone II en Haze zouden het dan moeten gaan doen, maar hoelang laten die op zich wachten en waarom komt er van bijvoorbeeld Killzone II maar barweinig informatie uit? Het antwoord op die vraag zal de normale mensen waarschijnlijk nooit krijgen, maar het is voor de goede zaak van de Playstation 3 wel te hopen dat het rap anders gaat.

Oblivion en PS Home als grootse voorbeelden

Oblivion is een goed voorbeeld van het eeuwig uitstellen van een game voor de Playstation 3. Op de PC en Xbox 360 was het meteen de hit RPG van het jaar. De Playstation 3 versie liet nog een hele tijd op zich wachten en dat was niet alleen door het uitstellen van de console in een bepaald deel van de wereld. De game kampte ook bij de ontwikkelaar nog met problemen in de besturing en het in beeld brengen van al het pracht en praal. PS Home is dan weer een ander voorbeeld. Het moet een zeer futuristische vernieuwing worden op de Playstation 3, maar mijn twijfels liggen er wel. Waarom heeft Sony niet meteen die bende online gegooid; en waarom moeten we nu nog steeds wachten op een feature die eigenlijks als bij de launch van de Playstation 3 beschikbaar had moeten zijn? Zeg nou eerlijk: Playstation 3 eigenaren worden aan alle kanten bedonderd. Ik wil als fanatiek Xbox 360 bezitter zeker wel toegeven dat de kracht van de Playstation 3 groter is, maar jullie worden vooral op het gebied van hardware bedonderd. Ook de software kant, de games dus, laten jullie nog wel een tijdje in de kou staan voordat je een warme gamekerst krijgt voorgeschoteld. Misschien duurt die kerst voor de Playstation 3 bezitters nog wel tot eind 2008, want dan pas kunnen we in mijn ogen gaan bekijken of de Playstation 3 echt een paar noemenswaardige games op de markt heeft kunnen brengen of tonen. De mensen van Sony zelf zeiden een tijd geleden al dat de console war in 2008 echt zou gaan beginnen. Sorry?! Ja, en dat is best triest als je kijkt naar het feit dat de Playstation 3 in Europa dan al bijna een jaar uit is, en in de rest van de wereld al bijna anderhalf jaar. Triest toch? Damn, ik mag hopen voor jullie Playstation 3 bezitters dat er nog een kans bestaat dat de opvolger van de Playstation 2 zijn voorganger verslaat qua succes. Voor nu zie ik daar in veel opzichten nog weinig toekomst in. Laten we hopen dat ik ongelijk krijg over een jaar of anderhalf jaar.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx