Column: Inspiratie…

thumbnail

Inspiratie. Je hebt het of je hebt het niet. Minuten, uren, dagen kun je nadenken en er komt niets in je op wat interessant zou kunnen zijn. En dan ineens gaat er een (figuurlijk) lampje aan in je hoofd. Een briljant idee, de oplossing waar je al zo lang naar op zoek bent, een geweldig onderwerp voor een column. Helaas blijf ik die jullie schuldig, mijn inspiratie is even op vakantie, net als ik de 18e december.

Twee hele weken vakantie, het klinkt als een eeuwigheid. Helaas, zoals velen onder jullie weten, vliegt de tijd voorbij en zullen die twee weken zo om zijn. Vooral als je bekijkt dat het een drukke periode wordt. Kerst en oudejaarsavond, feestdagen die, als je een keer met je ogen knippert, alweer voorbij zijn. Een dagje lekker niets doen, beetje gamen of tv kijken, en het is alweer morgen. Daarom moet je natuurlijk proberen om zo veel mogelijk uit de dag te halen als er in zit. Probleem: Hoe doe je dat precies? Een vraag waar iedereen waarschijnlijk een ander antwoord op geeft.

Wat ik zelf wel vermakelijk vind: Lannen! Een uitstekende combinatie van gamen, series kijken, beetje kletsen, gefrustreerd naar elkaar schreeuwen omdat er iemand niet op zit te letten, veel te weinig slapen, and so on. Binnenkort staat er weer eentje op het programma en ik kan niet wachten! Lekker zombies afknallen (Left for Dead of CoD 5), een paar potjes Warcraft 3 Tower Defense of RTS, elkaar afschieten met CoD 4 of 5, sneaky andere teams in de pan hakken met een potje Civilization 4 of proberen je stad draaiende te houden met Anno 1701. Verder krijg ik het iedere lan weer voor elkaar om tot vroeg in de morgen Mijnenveger te spelen. Vraag me niet waarom, ik weet dat het nutteloos is, maar als ik eenmaal begin kan ik niet meer stoppen. Mijn goede voornemen is dan ook om het niet meer op te starten, heb ik ook geen problemen om het weer af te sluiten. Achteraf vind ik het altijd zo’n tijdsverspilling, ik had zoveel andere leuke dingen kunnen doen. Het maakt namelijk niet uit hoe lang je gaat lannen, de tijd is altijd te kort. Gezelligheid en een goede sfeer zijn voor mij het belangrijkste, maar het is altijd goed voor je ego als je iemand 5 keer achter elkaar kapot weet te knallen. Dat de sfeer hierdoor iets verslechtert neem je maar voor lief. Slaaptekort trouwens ook.

Bij dezen bied ik onze buren alvast mijn excuses aan voor de geluidsoverlast. We blijven het ieder jaar weer proberen, maar gefrustreerde mensen die niet kunnen winnen, schreeuwen nu eenmaal om de zoveel minuten. Dat ik altijd heel stil ben getuigt dus overduidelijk van mijn 1337 skills. Ahum.

Wens jullie allemaal een ontzettend fijne, lange, toffe, relaxte, luie en ontspannen vakantie toe (als je vakantie hebt, anders mijn medeleven) en geniet van je vrije tijd. Prettige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar! Knal ze (irl en in-game) maar wees vooral voorzichtig, gamen met een paar vingers minder lijkt me namelijk niet echt ideaal…

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  8 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Leuke column,maar lannen gaat bij mij niet.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Mijn grootste probleem in de vakantie was dat ik mn bed niet uit kon komen. En als je dan tot 12 uur in je nest ligt te rotten zijn de dagen nog sneller voorbij.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Zooo herkenbaar wat je hier schrijft, ik wil ook dat mijn dagen wat langer konden duren.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Leuk collumn, Lannen gaat bij mij thuis alleen niet. En net wat je zegt, de dag vliegt zo voorbij en voor je het weer lig je weer te slapen. Maar waarom speel je cod 4 of 5? en niet mw2 ?:D8)

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Vreemde intro. Ik had een artikel verwacht over inspiratie, maar het ging er dus over dat er geen inspiratie was voor het collumn. Niet echt veelbelovende intro dus. Toch vermakelijk stukje tekst! 😀

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Lannen is wel tof, maar het is niet meer zo nodig met het snelle internet van nu. Maar met meerdere mensen online spelen is altijd leuker. Laatst had ik op me kamer 2 tv’s staan, 2 xbox360 aangesloten en dan met zijn 2en online gamen. Was echt vet. Veel vetter dan alleen achter een scherm.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  LAN’en doet me denken aan goede tijden. Toen was het nog bijzonder als je internet had en was een LAN ook bijzonder. Tegenwoordig heeft iedereen breedband en is lannen niet meer zo, tenminste niet meer zoals vroeger. Waren wel geweldige tijden, Quake III, Risk 2, Red Alert 2, GTA 2, UT, Battlefield 1942, en wat niet? Toch jammer dat we het niet meer doen in de afgelopen 5 jaren, zal er ook niet meer echt van komen denk ik, maar wie weet ooit. Leuke column verder!

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Ik heb ook een LAN over over 2 weken. Wordt waarschijnlijk weer heel erg veel lol, enige probleem is ik kan overal wel redelijk op gamen als het maar een console is. Dus dat wordt weer verliezen voor mij, maar dat ben ik gewent. 😛


  Naar boven
  8
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx