Carmack: Sony en Microsoft moeten scalpers zelf stoppen

thumbnail

John Carmack, co-founder van de first person shooters Quake en DOOM, heeft gezegd via de PSU dat Sony de strijd aan moet gaan met scalpers, en het niet moet overlaten aan retailers. Op Twitter laat de man weten dat console producenten hun consoles zelf moeten verkopen, ook Nvidia moet hetzelfde doen met videokaarten, waar momenteel ook flink schaarste voor is door scalpers die de lage voorraden snel opkopen en doorverkopen. De Xbox Series X en PS5 hebben echter nog wel het meest te kampen met de tekorten.

Gezien de tekorten op zaken als 3090 GPU’s en nieuwe consoles, lijkt het erop dat we echt beter af zijn met een transparant veilingsysteem rechtstreeks van de fabrikanten en een efficiëntere markt. Je moet eigenlijk de tussenpersonen zien te verwijderen zodat het ook iets oplevert voor de consument.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  5 dagen geleden

  Het is en blijven gierige mensen die scalpers

  TommyNL
  Lid
  169
  5 dagen geleden

  Ja maar meneer Carmack vergeet voor het gemak even te zeggen dat retailers er van moeten leven. Niet zozeer van de ps5 en xbox. Daar verdienen ze niks aan. Maar wel als mensen er games of accessoires bij kopen.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x