Borderlands 3 Ultimate Edition

thumbnail

Borderlands 3 komt dan eindelijk in een erg mooi pakketje naar de Nintendo Switch. Borderlands 3 Ultimate Edition bevat het basisspel, alle zes de uitbreidingen en de volledige collectie cosmetische uitbreidingen met meer dan dertig outfits. De Switch kreeg al de eerste twee delen en de pre-sequel verpakt in de Legendary Collection en de Ultimate Collection zorgt ervoor dat Switch spelers toegang krijgen tot de rest. Het derde deel vraagt dan ook flink meer van de hardware om alles netjes te draaien en de ontwikkelaar is er wonderbaarlijk in geslaagd om het derde deel succesvol over te zetten naar de Switch. Dit is één van de beste ports op het platform, maar komt met een enorm offer. Je kunt de game nu nog maar met één andere speler co-op spelen in plaats van drie andere spelers zoals we gewend zijn.

Nog meer Borderlands

Borderlands 3 introduceert vier nieuwe speelbare personages. Amara, een sirene die magische aanvallen kan uitvoeren. Moze, een jonge kanonnier die een grote robot kan besturen. Zane, een scherpschutter met verschillende gadgets en FL4K, een robot die beesten kan oproepen. Elk personage komt met zijn eigen unieke vaardigheden en met drie verschillende skill trees per personage heeft de speler een hoop uit te kiezen om de wereld van Pandora onveilig te maken. Het derde deel introduceert een paar nieuwe schurken en geeft de mogelijkheid om meerdere planeten te bezoeken. Borderlands 3 is dan ook een enorme game en verandert weinig aan de formule van de voorgaande delen. De humor is nog steeds vol aanwezig en onze grote vriend Claptrap helpt je op zijn eigen grappige manier tijdens de gehele verhaallijn. De Ultimate Edition voor de Switch is dan ook dezelfde game als de versies op de andere platformen.

Als je voorgaande delen hebt gespeeld, weet je wat je kunt verwachten. Borderlands 3 is een looter shooter, dit houdt in dat je knallend een hoop vijanden een kopje kleiner maakt voor diverse beloningen. Verschillende wapens van verschillende fabrikanten hebben elk hun eigen speciale mogelijkheden en de makers zijn hier weer lekker creatief. Vuurkogels, lasers of explosieve kogels komen hier allemaal weer voor. Zeldzamere wapens geven je zelfs nog wildere mogelijkheden en dit geeft je dan ook veel vrijheid om het wapen te vinden die het beste past bij je speelstijl. De wereld ligt bovendien vol met kistjes, kratten en containers met geld en wapens. Zo loont het enorm om de wereld te verkennen en overal op te klimmen om te kijken of er niet ergens nog meer kratten te vinden zijn. De game knalt dan ook heerlijk weg net als in de voorgaande delen en dit is niet anders op de Switch.

Lekker onderweg

Het derde deel is in mijn ogen de mooiste game in de serie. De getekende stijl, gedetailleerde textures en de vette personages zorgen ervoor dat je met veel plezier de grote open wereld verkent. Met de stap naar de Switch hebben de makers veel werk moeten verzetten om deze visuele ervaring mogelijk te maken op het platform. De port is dan ook geen simpele port waarbij alleen de textures iets minder detail hebben gekregen. De omgevingen zijn allemaal aangeraakt en geoptimaliseerd om de framerate op een erg nette 45fps te laten draaien. Ze hebben de game zelfs onder de 13GB gekregen wat erg indrukwekkend is. Dit zorgt ervoor dat sommige delen er anders uitzien in deze versie of elementen compleet missen. Het meest indrukwekkende is dat het vaak de onderdelen zijn waar je minder snel naar kijkt. Tijdens het spelen van de vele missies kom je er al snel achter dat je de extra details niet echt mist.

Het grote voordeel van de Switch versie is dan ook dat je de game mee kunt nemen onderweg. Met de enorme hoeveelheid missies, tientallen uren gameplay en alle uitbreidingen is dit een game waar je niet bang hoeft te zijn dat er niet genoeg te beleven valt. Borderlands is in singleplayer een erg toffe game en sommige spelers zien de game dan ook als een singleplayer ervaring. Maar voor veel andere spelers is de co-op mogelijkheid de grote aantrekkingskracht van de serie. Alle delen bevatten vier speler co-op en dit zorgde ervoor dat je tegelijk met de vier verschillende personages het gehele verhaal kunt doorlopen. De Switch versie daarentegen staat co-op alleen toe met een enkele vriend en dan alleen online of via local wireless. Geen split-screen en geen 4 spelers co-op. En dit is toch wel een erg verrassend gemis en verandert de kern van de serie. De game had zelfs grafisch iets meer mogen inleveren om de vier speler co-op wel mogelijk te maken.

Een geweldige port

Borderlands 3 Ultimate Edition is dan ook niet de game voor spelers die de game al eerder hebben gespeeld op een ander platform of de game nog graag wilden oppikken voor de PS5, Xbox of PC. De Ultimate Edition is beschikbaar voor de andere platformen en dat is dan ook de ultieme versie voor met zijn vieren. Maar de Switch versie is een geweldige game als je de serie nog nooit eerder hebt gespeeld, je de game graag onderweg wilt spelen of de Switch de enige console is die je bezit. Dit is één van de meest indrukwekkende ports voor de Nintendo Switch en veel mensen dachten dat het derde deel de Switch zou overslaan. We zijn blij dat de game het platform niet overslaat, want Borderlands 3 is op de Switch nog steeds een erg toffe game.


 • Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: Shooter | Release: 06-10-2023 | Uitgever: Take-Two Interactive | Ontwikkelaar: Gearbox
  Graphics: 8.0 | Geluid: 8.5 | Gameplay: 8.5 | Besturing: 8.5 | Replay: 9.0
  8.7
  + Technisch een geweldige port
  + Heel veel uren speelplezier
  + Knalt lekker weg
  - Meer van hetzelfde
  - Geen 3-4 co-op
  - Ziet er minder uit dan de andere versies

  5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Z@3 Redrum
  Lid
  3168
  9 maanden geleden

  Borderlands 1 was de verste nog altijd. 3 vond ik zelf minder door de eindbazen die ik maar irritant vond en de setting. Maar het is ook zeker niet de minste in de serie.

  reddevilhhw
  Lid
  1397
  4 maanden geleden

  Genoten van Borderlands 3, maar Borderlands 1 was helemaal top.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx