Berzerk: Recharged

thumbnail

Remasteren om het remasteren

Atari staat erom bekend om te remasteren en te remasteren. Berzerk is blijkbaar een aloude, maar dan ook zéér oude twinstick shooter die zelfs het DOS-tijdperk nog bijna als nieuw aan laat voelen. Het concern besloot om deze game maar eens te remaken. Het concept blijft redelijk hetzelfde, de uitdaging des te groter.

Berzerk: Recharged is dus een arcade game actie shooter waarin het draait om simpelweg schieten. Je loopt in in een doolfhof, verdeeld over verschillende levels waarin je van de ene oranje tunnel naar de andere moet. Het doel; Alle levels clearen en alle vijandige robots neer te schieten. Dat klinkt makkelijk en is het op zich ook wel, in het begin dan. Naar mate je de missies behaalt (in totaal 20), merk je echter dat de vijanden agressiever worden en sneller op je af komen, of juist meer schoten nodig hebben om dood te gaan. Daarnaast komt Evil Otto om de hoek kijken als je de levels niet snel genoeg cleart. Evil Otto is onverwoestbaar en heeft een aardige snelheid, waardoor je alleen door te dashen ‘m voor kunt blijven. Echter vond ik al snel een handig truckje in de game; Of het cheaten is of de bedoeling is weet ik niet, maar het maakte de game ineens ‘n stuk makkelijker. Als je namelijk de room weer verlaat, en weer terug gaat, begint de teller van Otto weer opnieuw, en beginnen de vijanden weer op hun originele plek. Vijanden die dood zijn respawnen niet, waardoor je in feite weer de room rustig kunt benaderen en de vijanden stuk-voor-stuk kunt neer knallen. Het brengt meer rust in een chaotische twin-stick shooter. Dit is overigens geblokkeerd in de arcade-mode, waarmee het er wel op lijkst dat de developer erover heeft nagedacht. Verder vind je zo nu en dan per kamer health en extra tijdelijke abilities, zoals armor en een railgun of shotgun waarmee je extra schade kan aanrichten. De controls zijn simpel, met de analoge sticks kun je lopen en schieten en met de linker triggers kun je dashen en abilities inzetten waar nodig.

Evil Otto is nog niet zo Evil

Het spel kan alleen al dan niet co-op met een medespeler op de bank gespeeld worden. Het spel bevat een campaign met 20 levels, waarbij ik binnen zo’n 3 uurtjes wel door alle levels heen was geraakt. Daarnaast is er een arcade mode waarin je onbeperkt aan de gang kunt tot de dood volgt. Verder zijn er online leaderboards, waar gek genoeg ik eerste stond van de twee spelers, maar goed, dat krijg je als je als één van de eersten het spel voor de release kunt spelen. Naast dit kent de game eigenlijk geen game modi. Daarmee kun je het spel karig noemen, al blijken de campaign missies nog best wel wat tijd op te slurpen. Zoals gezegd, met zo’n 3 uurtjes ben je er redelijk doorheen, maar heb je op zich jezelf redelijk kunnen vermaken. Het vermaakte mij in ieder geval meer dan Quantum Recharged.

Nu we het toch over die game hebben; Het design van het spel heeft ontzettend veel weg van Quantum: Recharged. De user interface is vrijwel 100% identiek en in-game heeft het spel. Evil Otto is daarnaast zo’n verkeerde nog niet. Met z’n big smile holt hij achter je aan. Grafisch kent de het spel in-game felle, blauwe en oranje kleuren, iets wat enigszins nostalgisch aanvoelt, maar ook overdreven veel contrast brengt. Grafisch is het spel strak uitgewerkt, al heeft het verder weinig weg van het origineel. Brengt mij dan ook direct bij de consusie;

Berzerk: Recharged is een game die in ieder geval beter te behappen is dan Quantum: Recharged. Het spel speelt lekkerder weg, biedt net wat meer toegankelijkheid en kent missies die een prima balans hebben en net genoeg variatie bieden door het level-design, dat steeds uitgebreid wordt met nieuwe componenten, als lasers en glasblokken die je kapot kunt schieten. De missies zijn eigenlijk ‘de content’ van de game. Heb je die uitgespeeld, dan ben je vrij snel klaar met de arcade-mode, die eigenlijk vrij weinig toegevoegde waarde biedt. Daarnaast kan het spel ook nog eens met twee spelers gespeeld worden. Het origineel heb ik helaas nooit gespeeld, maar zelfs zonder die ervaring zul je ervaren dat Berzerk een prima game is die voor 10 Euro net genoeg value biedt voor elke arcade-liefhebber.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Actie | Release: 09-11-2023 | Uitgever: Atari | Ontwikkelaar: SneakyBox
  Graphics: 7.5 | Geluid: 7.5 | Gameplay: 7.0 | Besturing: 7.5 | Replay: 7.0
  7.3
  + Twintig uitdagende levels
  + Speelt lekker weg
  + Offline multiplayer
  - Je kunt 'soort van cheaten'
  - Arcade-mode voegt weinig toe
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx