Alfonso Ramos (Spanje) triomfeert In FIFA’s voetbalgametoernooi

thumbnail

Het Sony Centre in Berlijn stond zaterdag bol van de intense voetbalactie tijdens de explosieve finale van het virtuele voetbalseizoen in de FIFA Interactive World Cup (FIWC). De 32 beste interactieve voetballers ter wereld namen het tegen elkaar op om de ultieme titel “FIFA Interactive World Player 2008” binnen te slepen. Tijdens een ongelofelijke demonstratie van tactiek en vaardigheden op de PLAYSTATION 3-versie van EA SPORTS FIFA 08, versloeg Alfonso Ramos zijn tegenstander Michael Ribeiro (3-1) onder luid applaus van het uitzinnige publiek. Hij haalde de felbegeerde titel als 20.000 dollar aan prijzengeld binnen en werd ook uitgenodigd voor het FIFA World Player Gala in Zürich op 12 januari 2009, waar hij wereldberoemde voetbalsterren kan ontmoeten.

Een fantastische dag voetbal resulteerde in een eindstrijd tussen de twee beste spelers tijdens een zinderende finale waar wereldklasse aan vaardigheden en emoties de boventoon voerden. Het spel kwam al snel uit de startblokken toen Alfonso’s Barcelona team aan kop kwam door een schitterende kopbal. Zijn overheersing werd bevestigd door een beslissende afmaker door Eto’o vroeg in de tweede helft. Michael, die ook met het team van Barcelona speelde, beantwoordde met een klassegoal die de stand op 2-1 bracht. Alfonso liet echter al snel zijn vastberadenheid zien en met nog minder dan tien minuten op de klok wist hij zijn voorsprong met 2 goals terug te brengen. Michael kwam nog sterk terug maar op het einde bleek Alfonso’s verdediging te sterk en het spel eindigde met een overtuigende uitslag van 3-1.

De play off voor de derde en vierde plek werd gespeeld tussen Andre Casagrande Buffo uit Brazilië en Dominik Posch uit Oostenrijk. Tijdens een zwaar bevochten duel won de Oostenrijker uiteindelijk met 2-1.

“Ik kwam hier om mijn best te doen, maar dat ik het zo ver zou schoppen had ik nooit gedacht. Het was een absoluut fantastische dag om mijzelf te mogen meten met ’s werelds beste virtuele voetbalspelers, daar gaat het om tijdens dit toernooi” zegt Alfonso Ramos. ” Ik ben werkelijk trots om de allereerste spanjaard te zijn die de title FIFA Interactive World Player mag dragen en kijk uit naar het verdedigen van mijn titel volgend jaar.”

Terwijl de avond viel over Berlijn, beleefden 20.500 toeschouwers de spannendste momenten van het grootste virtuele voetbalevenement ooit, aangevuld door spectaculaire optredens van de Duitse rapartiest Das Bo. Het evenement werd mede gepresenteerd door Anthony Baffoe, de Ghanese international die als eerste Afrikaanse voetballer in de Duitse Bundesliga meespeelde.

“Gefeliciteerd Alfonso Ramos! De vaardigheden van deze vierde FIFA Interactive World Player van het jaar zijn werkelijk verbluffend,” zegt Romain Rossi, directeur Marketing van EA SPORTS. “Dit toernooi is een fantastische demonstratie van de passie die alle voetbalfans voelen. We zijn er zonder twijfel in geslaagd de emotie van het echte spel naar de virtuele wereld over te brengen. Het is een fantastisch seizoen geweest en iedereen bij FIFA en PlayStation kijkt nu al reikhalzend uit naar de aftrap van het FIFA Interactive World Cup 2009 later dit jaar.”

“Dit jaar is PlayStation voor het eerst actief betrokken bij de FIFA Interactive World Cup en al onze verwachtingen zijn uitgekomen,” aldus Darren Carter, vice-president Consumentenmarketing van Sony Computer Entertainment Europa. “Uit dit evenement is duidelijk gebleken hoe geweldig de technologie van de PS3 is. Echt én virtueel voetbal zijn nog nooit zo harmonieus samengebracht, mede dankzij de fantastische verbindingsmogelijkheden van het PLAYSTATION Network. We verheugen ons op een voortdurende samenwerking met EA en FIFA en feliciteren Alfonso Ramos met zijn grandioze overwinning.”

De grote finale van dit jaar markeerde het einde van de vierde jaarlijkse FIFA Interactive World Cup. Zeven maanden lang gingen gamers de intense competitie aan op de virtuele voetbalvelden van EA SPORTS™ FIFA 08 op de PLAYSTATION 3. Spelers van overal ter wereld, van Australië tot Zuid-Afrika, van Brazilië tot Korea en van de VS tot Italië, dribbelden en scoorden zich een weg door de twintig live kwalificatiewedstrijden. Meer dan 25.000 spelers namen het tegen elkaar op in de online voorronden via PLAYSTATION Network. Alleen de 32 beste spelers mochten deelnemen aan de grote finale en strijden om de ultieme interactieve voetbaltitel.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx